شناسهٔ خبر: 32500313 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

ونزوئلا خبر پرواز ماهان ایر به کاراکاس را تکذیب کرد

صاحب‌خبر -

ونزوئلا خبر پرواز ماهان ایر به کاراکاس را تکذیب کرد

وزیر خارجه ونزوئلا خبر پرواز ماهان ایر به کاراکاس را تکذیب کرد و گفت: ما هرگز پرواز ماهان ایر را به ونزوئلا نداشته ایم و تا این لحظه هم نداریم.

به گزارش ایرنا، خورخه آرئاسا عصر پنج شنبه در نشست خبری که در مقر نیویورک سازمان ملل متحد برگزار شد، این مطلب را در پاسخ به این سوال که اخیر ماهان ایر به کاراکاس پرواز داشته است، در این پرواز چه بوده است چرا که به نظر می‌رسید پرواز مسافری نباشد؛ مطرح کرد.

وی با تاکید بر اینکه این خبر نادرست است، افزود: در آن پرواز، هیاتی از ایران بود که یک پرواز چارتری را اجاره و به ونزوئلا سفر کرده بودند؛ ما درباره پرواز مستقیم بین تهران و کاراکاس مذاکره کردیم که برای نخستین بار در تاریخ روابط دو کشور رخ می‌دهد.

وزیر خارجه ونزوئلا خاطرنشان کرد: این اطلاعات واقعی درباره آن پرواز و روابط ما با ایران است.

آرئاسا درباره همکاری‌های نظامی کاراکاس و مسکو هم گفت: سال‌ها پیش از این بیشتر تجهیزات نظامی ما از آمریکا بود، اما زمانی که آمریکا این همکاری را قطع کرد از دوره رئیس جمهوری چاوز ما تجهیزات نظامی خود را از روسیه تهیه کردیم.

وی افزود: این کار برای حفاظت از مردم، حاکمیت و استقلال ونزوئلا بود. از آن زمان تا کنون روسیه و ونزوئلا همکاری‌های نظامی داشته اند.

وزیر خارجه ونزوئلا با اشاره به اینکه آمریکا در همسایگی آن‌ها به خصوص کلمبیا رزمایش‌های نظامی برگزار می‌کند، ادامه داد: آن‌ها این کار را در جا‌های دیگر جهان هم انجام می‌دهند. آن‌ها فکر می‌کنند دکترین مونروئه جواب می‌دهد.

آرئاسا تصریح کرد: ما برای حفاظت از حاکمیت، استقلال و مردم خود با هر کشوری که لازم باشد، همکاری خواهیم کرد. بر همین اساس هم همکاری خود را با روسیه گسترش داده ایم که شامل همکاری‌های نظامی هم می‌شود. ما دفاع از خود در مواقع لازم را حق خود می‌دانیم.

تحریم، جنگی با ابزار دیپلماتیک

وزیر خارجه ونزوئلا با بیان اینکه کشورش تحت تحریم‌های شدیدی قرار گرفته که تامین نیاز‌های زندگی را مشکل کرده است، گفت: این تحریم‌ها شبیه بمباران یک کشور است، آن همچون یک جنگ، اما با ابزار‌های دیپلماتیک است.

آرئاسا تاکید کرد: آمریکا از تحریم به عنوان یک ابزار جنگ اقتصادی بهره می‌گیرد. تحریم‌های آمریکا میلیون‌ها میلیون دلار از دارایی‌ها و پول‌های ونزوئلا را مسدود کرده است. این کار، به روشنی یک جنگ اقتصادی است.

وی با بیان اینکه نه تنها بر بانک‌های دولتی، بلکه بر بانک‌های خصوصی هم فشار وارد می‌کنند تا راه را برای هرگونه همکاری با ونزوئلا ببندند، افزود: این یک تهاجم واقعی و واضح علیه ونزوئلا است هرچند که فعالیت‌های دیپلماتیک و استراتژی ما برای مقابله با آن فعال است.

وزیر خارجه ونزوئلا بر لزوم احترام به منشور ملل متحد تاکید کرد و ادامه داد: آمریکا با وارد کردن فشار به مردم، منشور ملل متحد و قوانین بین المللی انسان دوستانه را نقض کرده است. شورای امنیت سازمان ملل متحد تا کنون هیچ تحریمی را علیه ونزوئلا وضع نکرده، اما آمریکا به طور یکجانبه علیه ما جنگ اقتصادی به راه انداخته است.

آرئاسا با انتقاد از کشور‌هایی همچون انگلیس که در انسداد دارایی‌ها و پول‌های ونزوئلا با آمریکا همکاری کرده اند، اضافه کرد: آن‌ها با به راه انداختن این جنگ اقتصادی می‌خواهد اقتصاد ونزوئلا فروبپاشد.

وی اظهار کرد: منابع مالی ما را برای تامین نیاز‌های مردم گروگان گرفته اند، ما پولی برای پرداخت حقوق کارکنانمان نداریم. ونزوئلا از دسترسی به بازار‌های جهانی محروم شده است. قطعا این یک دیکتاتوری است که تلاش می‌کنند با فشار اقتصادی، تغییر رژیم انجام دهند.

وزیر خارجه ونزوئلا با اشاره به اینکه ده‌ها کودک و بیمار در اثر نداشتن دارو یا لوازم پزشکی جان خود را از دست داده اند، گفت: گروه لیما (کشور‌های هم پیمان آمریکا در آمریکای لاتین) سرسپرده هستند و از گوایدو حمایت می‌کنند در حالی که این رئیس جمهوری خود خوانده بر هیچ چیزی در کشور کنترل ندارد.

آرئاسا از مخالفان مادورو و حامیان آن‌ها خواست دست از فشار بر مسایل انسان دوستانه و نیاز‌های ضروری زندگی بردارند و افزود: جان ده‌ها هزار نفر بر اثر تحریم و مشکلات تامین دارو، در معرض خطر است.

وی درباره احتمال حملات نظامی به ونزوئلا هم گفت: ترامپ برای انتخاب مجدد خود به آرای ایالت‌هایی همچون فلوریدا نیاز دارد که به دنبال فروش سلاح و جنگ افزار هستند.

وزیر خارجه ونزوئلا افزود: آن‌ها می‌خواستند با لباس‌های مبدل سربازان ما یا کوبایی‌ها از طریق مرز‌های کلمبیا و با بهانه کمک‌های انسان دوستانه وارد شوند، اما با اطلاعاتی که به دست آوردیم و همچنین همکاری اطلاعاتی روسیه، با انسداد مرز‌ها مانع از این کار شدیم.

آرئاسا ادامه داد: ما از طریق منشور ملل متحد و قانون اساسی کشورمان، از مردم، حاکمیت و استقلال ونزوئلا دفاع می‌کنیم. سلاح ما بمب اتمی یا کشتار جمعی نیست، سلاح ما منشور ملل متحد و قانون اساسی است.

وی درباره نشست صبح پنج شنبه خود با گروه حامیان منشور ملل متحد و قوانین بین المللی هم گفت: کشور‌های زیادی در این گروه هدف تحریم‌ها بوده اند و این مساله ما را در کنار هم گرد آورده است. ما طرح‌های زیادی داریم، اما چون هنوز مذاکرات ادامه دارد نمی‌توانم جزئیات آن را مطرح کنم.

مشکل در ونزوئلا پس از آن آغاز شد که خوان گوایدو رئیس مجمع ملی این کشور با حمایت آمریکا و فراخواندن مخالفان نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور به خیابان ها، خود را رئیس جمهوری ونزوئلا خواند.

به فاصله نیم ساعت، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا او را به رسمیت شناخت و پس از آن با ادامه تحریم‌های شدید اقتصادی، تلاش کرد تا کار را بر دولت قانونی و مشروع ونزوئلا سخت کند تا مجبور شوند، قدرت را رها کنند.

از سوی دیگر کشور‌هایی همچون روسیه، چین و ایران از دولت قانونی ونزوئلا حمایت کردند و با پیگیری‌های متعدد در سازمان ملل متحد توانستند برخی کمک‌های انسان دوستانه را از طریق نهاد‌های بین المللی برای مردم این کشور ارسال کنند.

آمریکا تا کنون بیش از ۳۰ میلیارد دلار متعلق به ونزوئلا را مسدود کرده است و شرکت ملی نفت و بانک مرکزی این کشور را هم تحت تحریم قرار داده است.

نظر شما