شناسهٔ خبر: 32447533 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شبستان | لینک خبر

به بهانه چهارمین سالگرد درگذشت حسین قندی

استاد روزنامه نگاری که به تیترهایش شهره بود

«حسین قندی» استاد ارتباطات و روزنامه نگاری بود که با تیتر مطالبش شهره بود و همواره بر اخلاق روزنامه نگاری تاکید می کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سوم اردیبهشت ماه چهارمین سالگرد درگذست «حسین قندی»؛ روزنامه‌نگار، استاد رشتهٔ علوم ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی و مدرس روزنامه‌نگاری، فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد از آمریکا در رشتهٔ مدیریت بین‌الملل بود. یکی از مهم ترین ویژگی های این  روزنامه نگار انتخاب تیترهای مناسب برای مطالب مطبوعاتی است؛  حسن قندی از جمله روزنامه‌نگارانی است که بسیار بر اخلاق روزنامه‌نگاری تأکید می‌کرد. کتاب های «روزنامه‌نگاری نوین»، «مقاله‌نویسی در مطبوعات» و «روزنامه‌نگاری تخصصی» ازجمله تألیفات حسین قندی است.

 

این روزنامه نگار معتقد بود که هر خبرنگار به هر خبر با زاویهٔ دید خاص خود نگاه می‌کند و می‌تواند خبر را با رعایت صحت آن به‌صورت توصیفی بنویسد که خبرگزاری‌ها با استفاده از این روش خبرنویسی می‌توانند مخاطب و مشترک بیشتری جذب کرده و علاوه بر کسب درآمد بیشتر رقبا را از صحنه خارج کنند. همچنین قندی بر این باور بود که هر حوزهٔ خبری، زبان و ادبیات خاصی دارد و خبر باید توسط رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها با انعطاف و جذابیت نگارش شود تا احساسات خواننده را تحریک کنند. قندی خبر را به دو مقولهٔ «سخت‌خبر» و «نرم‌خبر» تقسیم کرد و معتقد بود سخت‌خبر، عناصر اصلی خبر را بیان می‌کند و نرم‌خبر با استفاده از قوهٔ تخیل به تشریح حوادث حاشیه‌ایِ خبر اصلی می‌پردازد.

 

قندی در سمینارهای بررسی مسائل مطبوعات ایران که طی سه دوره در سال‌های ۱۳۶۹، ۱۳۷۷ و ۱۳۸۳ برگزار شد، مقاله‌هایی درزمینهٔ تحولات حرفهٔ روزنامه‌نگاری ارائه کرد و همیشه حضور فعال در این سمینارها داشت.

 

حسین قندی متولد اسفند ۱۳۳۰ در سبزوار و بزرگ شده تهران بود در ۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۴ بر اثر بیماری درگذشت؛  وی در سنین ۱۵ یا ۱۶ سالگی شروع به سرودن یک شعر دربارهٔ زلزله‌ای کرد که در یکی از روستاهای خراسان خرابی زیادی به بار آورد و عدهٔ زیادی هم کشته شدند، سال ۱۳۴۹ دیپلم گرفت و بعد از دو بار شرکت در کنکور دانشگاه، در دو رشتهٔ زبان و ادبیات انگلیسی و روزنامه‌نگاری دانشکدهٔ علوم ارتباطات اجتماعی قبول شد و از میان آن دو، روزنامه‌نگاری را انتخاب کرد.

 

قبل از دانشگاه، در یک گروه تحقیقاتی مطالب روزنامهٔ کیهان را از سال شروع این روزنامه (۱۳۲۱) تا سال (۱۳۴۹) به‌صورت کوتاه و خلاصه چاپ و منتشر کند، مشغول به کار شد و خلاصه کردن سرمقاله‌ها برعهدهٔ او گذاشته شد. او این دوره را از مؤثرترین دوره‌های کار خود می‌دانست.

 

بعد از اتمام آن دوره، در سال ۱۳۵۱ مؤسسهٔ کیهان تصمیم به چاپ نشریه‌ای برای دو قارهٔ آمریکا و اروپا گرفته‌بود و قرار شد نشریهٔ کیهان هوایی را همان گروه تحقیقاتی دربیاورد. همان سال، اولین شمارهٔ آن به سردبیری حسین عدل با همکاری سایر اعضا درآمد و قندی معاون سردبیر شد و علاوه بر آن، مسؤولیت بخش سیاسی نشریه نیز به عهدهٔ او گذاشته شد.

اولین نوشته‌های حرفه‌ایِ قندی برای نشریهٔ کیهان هوایی بود و بعد از مدتی در کیهان استخدام شد. اولین مطلبی که نوشت در سال ۱۳۵۱، سرمقاله‌ای دربارهٔ روابط ایران و هند بود که برای کیهان هوایی نوشت.او در بخش‌های مختلف ازجمله شهرستان‌ها، فرهنگی، اقتصادی و... مشغول بود و بعد از خدمت سربازی در سال ۱۳۵۶ دوباره به کیهان برگشت.بعد از بازگشت از آمریکا، در روزنامه‌های کیهان، ابرار، اخبار، انتخاب و جام‌جم در سمت‌های مختلفی مشغول به کار نویسندگی و ایفای مسؤولیت شد.

 

 

نظر شما