شناسهٔ خبر: 32366581 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

خودکفایی اولویت اصلی بخش کشاورزی در سال رونق تولید است

قم - ایرنا - مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: خودکفایی در تولید همه محصولات راهبردی کشاورزی اولویت اصلی این بخش در سال رونق تولید است.

صاحب‌خبر -

حجت الاسلام و المسلمین عباس خاک روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: وجود آب و خاک مناسب مهمترین عامل در افزایش سطح تولیدات کشاورزی و رسیدن به خودکفایی در بهره برداری از محصولات راهبردی است و مسئولان این حوزه تلاش دارند با استفاده بهینه از منابع یاد شده، علاوه بر رونق بخشیدن به فضای تولید در عرصه کشاورزی، زمینه اشتغال گسترده فارغ التحصیلان این بخش را نیز ایجاد کنند.
وی افزود: اکنون در کشور شرایط خوبی برای گسترش سطح اراضی کشاورزی فراهم است و با استفاده از نظرات کارشناسی می توان آب و خاک مورد نیاز تولید بسیاری از محصولات زراعی، باغی و دامی را به فعالان این عرصه اختصاص داد تا شاهد خودکفایی کامل در این زمینه باشیم.
وی ادامه داد: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی علاوه بر خودکفایی کشور در تولید محصولات راهبردی عامل مهمی برای ثروت آفرینی و افزایش سطح درآمد بهره برداران این حوزه است و می تواند با افزایش عرضه محصولات غذایی مورد نیاز مردم، موجب تعادل بخشی به قیمت آن ها در بازار شود.
خاک گفت: با وجود زیرساخت های مطلوب و نیروی انسانی توانمند در بخش کشاورزی، می توانیم در سال رونق تولید فضای تحریم دشمنان را به فرصت تبدیل کنیم و تمام مایحتاج اصلی مورد نیاز مردم در این بخش را در داخل تولید کرده و از واردات بی نیاز شویم.
وی بیان کرد: حوزه کشاورزی یکی از بهترین بسترها برای مشارکت مردم در فعالیت های اقتصادی است و در سال رونق تولید می توان شرایط حضور مردم و بخش خصوصی در این عرصه را بیش از گذشته تقویت و کشور را در برابر تحریم ها مقاوم کرد.
وی ادامه داد: ایجاد تعاونی های کوچک در روستاها برای تولید و عرضه محصولات زراعی و دامی، یکی از مهمترین اقداماتی است که می تواند حجم تولیدات این بخش را متحول کند و موجب سرعت یافتن روند خودکفایی کشور در تولید محصولات کشاورزی شود.
سال 1398 از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان سال «رونق تولید» نامگذاری شده است.
در بخش کشاورزی کل زمین های قابل کشت قم برابر 105 هزار و 730 هکتار است که این رقم 46 صدم درصد کل اراضی قابل کشت کشور می باشد؛ مجموع کشت سبز استان شامل 20 هزار هکتار باغ و 42 هزار هکتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هکتار کشت جو، پنج هزار و 675 هکتار کشت گندم آبی، دو هزار و 346 هکتار کشت کلزا و بقیه سطح زیر کشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر 746 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال 1395، قم دارای 127 روستا با جمعیت بالای 20 خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از 55 هزار و 865 تن است که در قالب 17 هزار و 385 خانوار زندگی می کنند.
7405/ 6133/

نظر شما