شناسهٔ خبر: 32364437 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایکنا | لینک خبر

در گردهمایی استادان قرآنی تاکید شد:

کانون‌های مساجد برای جذب مخاطب از اندیشمندان بهره بگیرند

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ داور بین‌المللی قرآن کریم تاکید کرد: پیشنهاد من این است که اگر در مساجد فعالیت‌هایی قرار است انجام شود باید از گروه‌های اندیشمندان همچنین هنرهای مختلف بهره ببریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدفاکر میبدی، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) امشب 29 فروردین در گردهمایی تخصصی اساتید قرآنی با موضوع نقش جامعه قرآنی در تحقق گام دوم انقلاب اسلامی با محوریت مساجد، در دارالقرآن علامه طباطبایی(ره) بیان کرد: بیانیه انقلاب به قدری ارزشمند و از جایگاه والا و بالا برخوردار است که می‌طلبد همایشات بزرگ و عمیق علمی تشکیل و مورد دقت و بررسی قرار گیرد.

وی خواستار تدوین مقالات و مجلاتی در خصوص این بیانیه شد و اظهار کرد: نزدیک به 30 سرفصل عمده در بیانیه و صدها مسئله ریز و درشت که رهبری در بیانیه فرمودند تغذیه خوبی برای محافل علمی، آموزشی و پژوهشی است و باید شاهد تحقق علمی و عملی آن باشیم.

این قرآن‌پژوه با اشاره به جایگاه مسجد در منظومه فکری اسلام به روایت «انما نصبت المساجد للقرآن» اشاره کرد و ادامه داد: این مسئله به معنای این نیست که هر نوع شعری در مسجد خواندن، ایراد دارد زیرا در سوره شعرا، وقتی بحث یتبعهم الغاون را برای برخی شاعران آورده شاعر اهل عمل صالح و ایمان را مستثنی کرده است لذا بسته به محتوای شعر است.

فاکر میبدی ادامه داد: این روایت درصدد این است که مسجد برای قرآن قرار داده شده است و چون قرآن جامع است، مسجد هم جامع افراد مختلف است؛ بنابراین این دو می‌توانند با هم پیوند بخورند و متخصص قرآنی از جامعیت قرآن برای اقشار مختلف مردم حاضر در مسجد بهره ببرد.

فاکر میبدی با تاکید بر اینکه باید از قصص قرآنی گرفته تا تفسیر و تجوید و ... برای اقشار علاقه‌مند در مسجد برگزار شود تصریح کرد: پیامبر فرمود مسجد برای قرآن است و اگر کار دیگری هم مانند شعرخوانی انجام می‌شود باید برای قرآن و در این راستا باشد.

کانون‌های مساجد برای جذب مخاطب از اندیشمندان بهره بگیرند

این استاد حوزه علمیه اظهار کرد: مسجد وقتی در یکجا ساخته می‌شود نخستین کتابی که وارد آن می‌شود قرآن است و به دنبال آن کتب صحیفه و نهج البلاغه و ... و قرآن، محوریت ایجاد یک کتابخانه می‌شود  و از طرفی قرآن واجد این امتیاز بزرگ است که مردم  در هر گروه و سنی که باشند در زبان قرآن مشترک هستند.

وی تاکید کرد: تنها چیزی که می‌تواند محور مشترک برای همه مردم حاضر در مسجد باشد، قرآن است بنابراین باید عنصر قرآن‌پژوهان، کانون های مساجد و مردم و استادان با پیوند یکدیگر بررسی کنند که در مورد بیاییه انقلاب چه گامی می‌توانیم برداریم.

تدوین میثاق‌نامه در مورد بیانیه 

همچنین حجت‌الاسلام سیدمحمد نقیب، رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن با تاکید بر بررسی بیانیه از منظر قرآن گفت: این بیانیه دارای مبانی قرآنی قوی است؛ لذا در دانشگاه علوم و معارف قرآن بررسی مبانی قرآنی بیانیه را شروع کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه میثاق نامه‌ای در این خصوص نیز در مورد بیانیه تدوین شد افزود: بنده معتقدم که باید وظائف مشخصی بر دوش استادان قرآنی از یکسو و کانون‌های مساجد بگذاریم وگرنه با بیان حرف‌های شعاری و بعد هم دنبال زندگی خود رفتن قطعا اتفاقی از سوی جامعه قرآنی در این زمینه رخ نمی دهد.  

نقیب بیان کرد: اگر فارغ از همه مسائل موجود مانند فعالیت هیئت امناء و بسیج و ... در مساجد بخواهیم کار قرآنی بکنیم نتیجه نخواهیم گرفت زیرا فعالیت قرآنی در مسجد تابع مولفه‌هایی است که لازم است آن مولفه نیز با رویکرد ما همراهی داشته باشند.

در ادامه این نشست، محمدرضا ستوده نیا، استاد دانشگاه و داور بین‌المللی قرآن با بیان اینکه قرار است در این نشست تعامل مسجد و قرآن بررسی شود گفت: در طول تاریخ مساجدی داشتیم که کمتر از وجود قران بهره برده است و الان هم در ترکیه مساجدی وجود دارد که از قرآن خبری نیست و صوفیه در آن هورا می‌کشند.

وی اظهار کرد: در بین اندیشمندان همیشه تعامل در تئوری‌ها و مسائل کلی بیشتر است اما در بین عامه مردم تمایلی به این مسائل کلی وجود ندارد و به جزئیات بیشتر اهمیت می‌دهند لذا پیشنهاد من این است که اگر در مساجد فعالیت‌هایی قرار است انجام شود باید از گروه‌های اندیشمندان بهره ببریم.
وی افزود: در القای آیات الهی به عموم مردم باید از هنر استفاده کنیم، کانون‌های مساجد باید روی عامل معنویت و تطهیر معنوی توجه بیشتری کنند یعنی معنویت و حالت روحانیت در کانون های مساجد باید به درستی القا شود.
ستوده‌نیا اظهار کرد: مساجد باید کانون برای مراجعه همگان باشد، مسجد باید مامن مومنین و غیرمومنین و پناه معنوی و مادی همه مردم باشد، ولی آیا در حال حاضر مساجد کشور به این مکان امن تبدیل شده‌اند؟.
این داور بین‌المللی قرآن با اشاره به این‌که جایگاه قرآن بسیار بالا و رفیع است ادامه داد: گاهی مردم در مقام مقایسه خود با قرآن کریم قرار می‌گیرند و سبب می‌شود که برای تلاوت قرآن کریم هراس داشته‌باشند.

انتهای پیام

نظر شما