شناسهٔ خبر: 32346586 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

آغاز به کار جشنواره مجسمه‌های نمکی در بیرجند

71548

دومین جشنواره مجسمه‌های نمکی قرار است از فردا ۲۹ فروردین‌ماه با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان مجسمه‌ساز در تالاب کجی نمکزار نهبندان برگزار شود. اختتامیه این جشنواره نیز روز جمعه ۳۰ فروردین‌ماه پس از انجام داوری‌ها در همان منطقه برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دومین جشنواره مجسمه‌های نمکی با برگزاری کارگاهی توجیهی و با حضور مدیرکل فرهنگ و ارشاد خراسان جنوبی و جمعی از مدیران و هنرمندان عرصه هنرهای تجسمی عصر روز چهارشنبه ۲۸ فروردین‌ماه در شهر بیرجند آغاز به کار کرد.

ناصر نبی‌زاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خراسان جنوبی در سخنانی با تاکید بر قدمت این استان و ظرفیت‌های هنری‌ای که دارد، خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور است اما از نظر جمعیت با پراکندگی مواجه است. از سوی دیگر هم‌مرز بودن با کشورهای افغانستان و پاکستان ویژگی خاصی به استان خراسان جنوبی داده است. جمعیت این استان حدوداً ۹۰۰ هزار نفر است که با فرهنگ‌ها و بسترهای مختلف در شهرهای این استان زندگی می‌کنند.

او ویژگی اصلی استان خراسان جنوبی را پیشینه فرهنگی آن دانست و یادآور شد: این استان شخصیت‌های بزرگ و مؤثر زیادی را همچون فروزان‌فر و پرفسور معتمدنژاد داشته است که به آموزش مدرن این استان برمی‌گردد. جریان فرهنگی در بسیاری از روستاهای خراسان جنوبی دیده می‌شود و نام این روستاها نیز خود نشان از پیشینه تاریخی آنها دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خراسان جنوبی برگزاری جشنواره مجسمه‌های نمکی را مقدمه‌ای برای توجه به سایر ظرفیت‌ها و بسترهای این استان عنوان و اظهار امیدواری کرد که رویدادهای فرهنگی و هنری بیشتری در شهرهای خراسان جنوبی برگزار شود.

همچنین افضلیان دبیر هنری جشنواره مجسمه‌های نمکی که در روزهای ۲۹ و ۳۰ فروردین‌ماه در تالاب کجی نمکزار نهبندان برگزار می‌شود، ضمن ارائه توضیحاتی از پیشینه این جشنواره یادآور شد: سال گذشته به دلیل خشکسالی، امکان برگزاری جشنواره وجود نداشت اما امسال خراسان جنوبی پس از چندین سال تجربه خشکسالی توانست امکان برگزاری دومین دوره از جشنواره مجسمه‌های نمکی را داشته باشد.

او ادامه داد: جشنواره مجسمه‌های نمکی به شکل استانی و منطقه‌ای کار خود را آغاز کرد و هم‌اکنون به صورت ملی برگزار می‌شود. بر همین اساس امیدواریم در سال‌های آینده شاهد برگزاری این جشنواره به صورت بین‌المللی باشیم. البته با حمایت هنرمندانی که آثارشان را برای جشنواره ارسال می‌کنند می‌توانیم چنین امیدی داشته باشیم.

دبیر هنری جشنواره مجسمه‌های نمکی در شهر بیرجند در ادامه توضیحاتی درباره ساختار و نحوه برگزاری این جشنواره ارائه و درباره بخش بومی این جشنواره اظهار کرد: هنرمندان بومی به صورت خودآموخته در این سال‌ها در کنار هنرمندان مدعو در جشنواره مجسمه‌های نمکی شروع به ساخت مجسمه کردند. درست است که کار آنها در مقایسه با مجسمه‌سازان حرفه‌ای چندان اصولی و حرفه‌ای نیست اما با توجه به اینکه این افراد هیچ آموزشی برای این کار ندیده‌اند آثاری که می‌سازند می‌تواند از بخش‌های جالب این جشنواره باشد.

طاهر شیخ‌الحکمایی مجسمه‌ساز پیشکسوت و رئیس هیأت داوران این دوره از جشنواره مجسمه‌های نمکی در سخنانی کوتاه خاطرنشان کرد: این رویدادهایی که در عرصه هنرهای تجسمی در سراسر ایران و جهان شکل می‌گیرد می‌تواند به فرهنگ‌سازی بیشتر کمک کند. اما در عین حال به شخصه همواره در کنار این رویدادها دلهره‌هایی نیز داشته‌ام که به تناسب زیاد و کم می‌شود.

او ادامه داد: آسیب‌هایی که این رویدادها می‌تواند به طبیعت وارد کند یکی از مهمترین دغدغه‌های من محسوب می‌شود. ما باید تلاش کنیم در عین ساخت آثار زیبا، به حفظ محیط زیست نیز توجه داشته باشیم. متأسفانه نمونه‌هایی داشته‌ایم که برای خلق آثار آسیب‌های جبران‌ناپذیری را به طبیعت وارد کرده‌اند. این در حالی است که باید همیشه با این پرسش مواجه باشیم که ما چقدر حق داریم در طبیعت دخل و تصرف کنیم و آن را در خدمت خودمان بگیریم. جالب اینجاست که پیشینیان ما بسیار به این موضوع توجه داشتند و به حفظ طبیعت اهمیت می‌دادند.

میرمونگره نیز معاون مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در بخش پایانی این نشست توضیحاتی کوتاه درباره اهداف و ساختار این جشنواره ارائه داد.

انتهای پیام

نظر شما