شناسهٔ خبر: 31892524 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

اهواز ؛ شهر خورشید روی آب

اهواز را قبل از هر چیزی با مردم شاد و خونگرم و عاشقش می‌شناسند، جاذبه گردشگری اهواز همین میزبانان شاد و عاشقش هستند، حتی اگر بدون هیچ آشنایی قبلی به اهواز

صاحب‌خبر - اهواز را قبل از هر چیزی با مردم شاد و خونگرم و عاشقش می‌شناسند، جاذبه گردشگری اهواز همین میزبانان شاد و عاشقش هستند، حتی اگر بدون هیچ آشنایی قبلی به اهواز بیایید و بی هدف در این شهر قدم بزنید، دهها نفر با لهجه شیرین خاص جنوب با آغوش باز ، شما را به خانه خود دعوت می کنند ؛ این ویژگی های اهواز را در هیچ عکس و فیلمی نمی‌توانید دریابید مگر این که خودتان در این شهر حضور پیدا کنید و از نزدیک آن را با تمام وجود حس کنید.
کارون، این آیینه خورشید، که گاه آرام و گاه بی قرار از میانه این شهر می‌گذرد، نماد زندگی مردم این شهر است، کارون معشوقه ی صبور تمام اهوازی‌هاست.
کارون سخاوتمندانه سینه خود را برای ارتباط مردم در دو کرانه اش عرصه ساخت و ساز پلها کرده ، حتی تعداد پل های قاهره، استانبول،صنعا و بغداد هم به پای پل های اهواز نمی رسد، برای همین اهواز به شهر پل ها معروف شده است.

**شب نشینی کنار پل‌های اهواز
اگر فرصت شب نشینی در کنار یکی از پلهای اهواز را داشتید مطمین باشید تصویری خاطره انگیز در قاب زندگی تان ثبت کرده اید .
اهواز 10 پل دارد که پل سیاه و پل سفید از معروف‌ترین آنها هستند، پل سیاه اهواز در سال 1308 خورشیدی روی رود کارون ساخته شد، پل سیاه اولین پل شهر اهواز بود که بعدها به دلیل رنگ سیاه بدنه و پایه‌ های آن به پل سیاه شهرت یافت.
پل سفید یا پل هلالی نیز سال 1315 هجری خورشیدی ساخته شده است این پل سفید و فلزی روی پایه‌های بتنی سوار است و در فهرست آثار ملی ایران نیز به ثبت رسیده است.
از دیگر پل های اهواز می‌توان به پل سوم، پل نادری یا سلمان فارسی، پل پنجم، پل صنایع فولاد، پل هفتم، پل کابلی، پل نهم و پل طبیعت اشاره کرد.

**جاذبه‌های تاریخی و گردشگری
در اهواز 39 بنا و محوطه تاریخی به ثبت ملی رسیده که از جمله آنها می‌توان به بقایای شهر تاریخی هرمز اردشیر مربوط به دوره ساسانیان، بنای معین‌التجار، دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی، ساباط جنب خانه معین‌التجار، هشت بنگله (منازل سازمانی راه‌آهن)، دانشسرای مقدماتی پسران، منزل نفیسی، دبیرستان شاپور، هتل قو، منزل ماپار، سرای دادرس، خانه منشی‌زاده، ساختمان گمرک، سقاخانه، خانه‌های بانک ملی شماره 1، 2 و3، ساختمان فرمانداری، ساختمان صنایع‌دستی خوزستان، سیلوی اهواز، پارک لاله، پارک جزیره و پارک ساحلی، طولانی‌ترین آبشار مصنوعی، پارک کوهساران که به بام اهواز معروف است، بقعه متبرکه علی بن مهزیار اهوازی، لشکر آباد مرکز فروش فلافل، سمبوسه و کپه، گورستان زرتشتیان، موزه هنرهای معاصر مسجد عامری و ... اشاره کرد.

**خانه ماپار
خانه ماپار سال 1380 به ثبت آثار ملی ایران رسید، این خانه متعلق به دوره پهلوی اول بوده ‌است. این بنا دارای زیرزمینی ساخته شده از سنگ و 2 حیاط است، وجود تزئینات آجری و طاق نماها و در چوبی به کار گرفته شده در بنا جلوه‌ خاصی به آن بخشیده ‌است اکنون این بنا به عنوان یک فضای کافه -رستورانی و نیز نمایشگاه آثار هنری فعال است.

**هتل قو
هتل قو مربوط به اواخر دوره قاجار است، این اثر در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، این بنا یکی از زیباترین و شاخص‌ترین بناهای تاریخی اهواز به شمار می‌آید.

**معین التجار
بنای معین التجار مربوط به دوره قاجار است در اهواز است. این بنا در زمان خود کاروان ‌سرایی بوده که در نزدیکی پل سفید در قسمت بافت قدیمی شهر اهواز قرار گرفته است معین ‌التجار در واقع حاج محمد تقی بازرگان معروف بوشهری بوده است این بنا یکی از جاذبه های گردشگری اهواز است که به عنوان یک اثر ملی ایران به ثبت رسیده است.

**ساباط جنب خانه معین التجار
ساباط جنب خانه معین التجار مربوط به اوایل دوره قاجار بوده که در سال 1378 به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است.

**مقبره علی ابن مهزیار
علی ‌ابن مهزیار در سال 201 هجری قمری در محل اقامت امام رضا در اهواز مسجدی را بنا می کند و بعد از مرگ وی او را در این مسجد دفن می کنند علی ‌ابن مهزیار یکی از دانشمندان و فقهای شیعه و از یاران امام رضا (ع) بوده است امروزه این مسجد و مقبره به مکانی به منظور زیارت مردم تبدیل شده است.

**دانشکده سه گوش اهواز
دانشکده ادبیات و علوم انسانی اهواز متعلق به دوره پهلوی اول است که در سال 1378 ثبت ملی شد از آنجایی که این دانشکده شکل مثلثی دارد به این نام شناخته می شود این ساختمان حدود 3 هزار مترمربع مساحت دارد در این ساختمان می توان ویژگی ‌های خاص معماری دوره پهلوی، یعنی قوس ‌های دایره‌ ای شکل ایوان و رواق‌ های حیاط مرکزی را به خوبی مشاهده کرد.

**هشت بنگله
منازل سازمانی راه آهن (هشت بنگله) که در دورهٔ پهلوی اول ساخته شده اشت و درفهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده ‌است معروفترین ساکن این منطقه حاج یعقوب سبهانی رئیس قطار باری بوده ‌است که در دوران دفاع مقدس نقش به سزائی در جابه جائی مهمات و اسلحه؛ پیکر شهدا و اسرای عراقی داشت.

**لشکرآباد یا بازار فلافل فروش‌ها
بازار فلافل که مرکز فروش فلافل در شهر اهواز است در خیابان انوشه، محله ‌ی عرب ‌نشین لشکرآباد قرار دارد علاوه بر فلافل در این بازار می تواند انواع سمبوسه و کپه و دیگر غذاهای خاص اهواز را امتحان کنید، لشکرآباد به خاطر فلافلهایش هر ساله پذیرای گردشگران بسیاری از سراسر کشور است و اغلب کسانی که به خوزستان می آیند حداقل یک بار به لشکر آباد می روند.

**قدیمی ترین بازار اهواز
بازار عبدالحمید از قدیمی ترین بازارهای اهواز است در گذشته بازار عبدالحمید بازار اصلی اهواز و مرکز خرید و اشراف ‌زادگان شهر بوده است اما امروزه جزء بازارهای ارزان اهواز به شمار می رود در کنار این بازار، بازار کاوه واقع شده است که متعلق به دوران پهلوی است.

**پارک جزیره
یکی از پارک های قدیمی شهر اهواز بوده که در سال های اخیر نیز مورد بازسازی قرار گرفته است بزرگترین جزیره تفریحی کارون دارای امکانات مناسبی جهت ارائه به مسافران نوروزی بوده و هر سال با فرارسیدن ایام نوروز تعداد بسیار زیادی از این محل دیدن می کنند.

**صنایع‌دستی
در شهرستان اهواز محصولات تولید شده از حصیر و خرما از جایگاه ویژه‌ای برخوردارند یکی از صنایع‌دستی مشهور اهواز، میناکاری بر فلزات طلا، نقره و قلم‌زنی بر آن است به‌واسطه‌ی ارزش و اهمیت این صنعت دانش میناکاری در فهرست میراث ناملموس کشور ثبت شده است همچنین می‌توان به میناکاری صابئین مندایی در اهواز که منحصر به‌فرد بوده و دارای نشان یک ریاست جمهوری است، گلیم‌بافی، قالی‌بافی (تابلو)، حصیربافی، بوریابافی، معرق، محرق، سفال‌گری، مشبک، کپوبافی، سازسازی، سراجی، تراش سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، البسه محلی، انواع عروسک‌های دست‌ساز، شیشه‌گری با حرارت مستقیم و ... اشاره کرد.

**سوغات و غذاهای سنتی
سوغات اهواز خرما، کلوچه‌های خرمایی و لباس‌های محلی است ، از جمله غذاهای مردم اهواز می توان به اِمگِشِت (ماهی نمک سود شده لای پلو) و دیگر غذاهای دریایی مانند قلیه ماهی، ماهی صبور و حشو، مُفَطَّح ( گوشت آب پز با پلو) و کباب بختیاری اشاره کرد.
7164/6002
انتهای پیام

نظر شما