شناسهٔ خبر: 31891760 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: خبرآنلاین | لینک خبر

کرمان، شهری که دیدن دارد و سوغاتی‌های جذاب!

شهر کرمان، مرکز استان کرمان پهناورترین استان ایران درجنوب شرقی این کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرآنلاین، استان کرمان از وسیع‌ترین مناطق کشور است که بیش از 650 اثر ملی ثبت شده و 3 اثر ثبت شده در یونسکو دارد. این استان از نظر گردشگری از دیرباز جز مناطق پرجاذبه بوده است.

شهر کرمان یکی از 5 شهر تاریخی ایران است که به دلیل وسعت شهری و جمعیت جزو کلان شهرهای ایران محسوب می‌شود. این شهر با 1756 متر ارتفاع از سطح دریا واقع شده و به همین دلیل هوای نسبتا معتدلی دارد.

در کتاب شاهنامه فردوسی در بخش پادشاهی اشکانیان از شهر تاریخی کرمان با نام کجاران (بم) یاد شده.

از غذاهای معروف ای منطقه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبگوشت بزقرمه

آبگوشت بزقرمه از معروف‌ترین غذاهای کرمانی است که از گوشت با استخوان، پیاز، نخود، لپه، کشک، سیر، زعفران، سیرداغ و ادویه‌های گوناگون تهیه می‌شود.

  • کشک کله جوش

این غذای محلی کرمان از کشک ساییده شده، سبزی خشک، نعناداغ، سیرداغ و پیاز تهیه می‌شود که در کنار آن معمولا خرما، ترب سیاه، مغز گردو و نان سرو می‌کنند.

  • آبگوشت ریزه

ترکیبات این غذا شامل پیاز، گوشت آبگوشتی، سیر، پودر زیره سیاه، رب و ادویه‌جات است.

  • عدسی چغندر

عدسی چغندر مانند عدسی همیشگی است که به آن چغندر نیز اضافه می‌کنند.

  • آش آماج

این غذا همان شولی کرمان است که برای تهیه آن از سبزی آش، عدس، لوبیا، پیاز و نعناداغ و آرد الک شده استفاده می‌شود.

  • آش گندم شیر

ترکیبات این آش شامل گوشت با استخوان، کشک ساییده شده، گندم، رشته آش، نعناداغ و پیاز است.

کرمان سوغاتی‌های مختلفی هم دارد. یکی از زیباترین و ارزشمندترین سوغات این منطقه، پارچه‌های پته‌دوزی شده است. پته‌دوزی نوعی رودوزی است که هنر زنان کرمان و از قدیمی‌ترین سوزن‌دوزی‌های به شمار می‌رود که اغلب پارچه زمینه‌ی آن ضخیم و پشمی با نام عریض است. طرح‌های پته‌دوزی نقوش کهن ایرانی هستند و تقریبا تمام سطح پارچه عریض را می‌پوشانند.

صنایع دستی دیگر شهر کرمان شامل قالی، گلیم شیریکی پیچ، خورجین بافی، ظروف مسی گوناگون و گبر دوزی است.

کرمان نیز مانند دیگر نقاط کشورمان خوراکی‌های مختلفی دارد که اگر قصد دارید سوغاتی بخرید، گزینه‌های مناسبی هستند.

  • کماچ سهن

کماچ از شیرینی‌های سنتی کرمان است که برای تهیه‌ی آن از جوانه گندم، دارچین و زیره و برخی گیاهان دارویی استفاده می‌شود. از ویژگی‌های منحصر به فرد شیرینی کماچ سهن این است که بدون هیچ گونه نگه‌دارنده‌ای می‌توان آن را مدت طولانی بیرون از یخچال نگهداری کرد.

  • قاووت

این پودر خوراکی به عنوان داروی گیاهی و تقویت‌کننده‌ی طبیعی، به کشورهای دیگر صادر می‌شود و در لهجه کرمانی به آن قووتو می‌گویند. برای تهیه‌ی قاووت، انواع مغزها، ادویه‌ی مختلف، گیاهان دارویی، بذر گیاهان، گندم، جو، کنجد، نخودچی، شکر و قهوه را پس از مخلوط کردن، آسیاب می‌کنند.

  • زیره

زیره، میوه‌ی گیاهی بوته‌ای و کوتاه قد از خانواده‌ی چتریان است که خواص دارویی دارد و به عنوان ادویه در آشپزی استفاده می‌شود. زیره دو نوع سبز و سیاه دارد که نوع سیاه آن به زیره‌ی ایرانی شهرت دارد و بیشترین حجم تولید آن مربوط به استان کرمان است

از دیگر سوغاتی‌های کرمان می‌توان به پسته، گردو، خرما و مرکبات نیز اشاره کرد.

۴۲۴۲

نظر شما