شناسهٔ خبر: 31825478 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

سفر جابری‌انصاری به بروکسل/ پنجمین دور گفت‌وگوهای ایران و ۴ کشور اروپایی درباره یمن

پنجمین دور گفت‌وگوهای ایران و ۴ کشور اروپایی با حضور حسین جابری‌انصاری و هلگا اشمید، عصر امروز(دوشنبه) در بروکسل برگزار می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، «حسین جابری‌انصاری» دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی شامگاه یکشنبه ۲۶ اسفند وارد بروکسل پایتخت بلژیک شد.

جابری انصاری ظهر امروز (دوشنبه) با هلگا اشمید دبیرکل سرویس اقدام خارجی اتحادیه اروپایی دیدار و درباره بحران‌های یمن و سوریه و روند تحولات منطقه‌ای گفتگو خواهد کرد.

دستیار ارشد وزیر خارجه در امور ویژه سیاسی همچنین عصر امروز (دوشنبه) به نمایندگی از کشورمان در پنجمین دور گفت‌وگوهای ایران و اتحادیه اروپایی به اضافه چهار کشور آلمان، فرانسه، انگلستان و ایتالیا درباره بحران یمن شرکت خواهد کرد.

جابری‌انصاری بعد از این مذاکرات امشب به تهران بازمی‌گردد.

به گزارش فارس، جابری‌انصاری پیش از این در گفت‌وگو با ویژه نامه روزنامه اعتماد در خصوص مذاکرات ایران با 4 کشور اروپایی (آلمان، فرانسه، انگلیس و ایتالیا) درباره یمن و اینکه آیا امکان دارد این ترکیب مذاکراتی وارد گفتگوهای دیگری در خصوص سایر پرونده‌های منطقه‌ای شود، پاسخ داده بود: تا به امروز این اتفاق رخ نداده، موضع ایران این است که اگر مفید بودن گفتگوهای چند جانبه ما با اتحادیه و 4 کشور اروپایی در یمن به ما اثبات شود، این استعداد وجود دارد که گسترش این ترکیب مذاکراتی به موضوعات دیگر را نیز بررسی کنیم. در این مقطع ما نمی‌توانیم به موضوعات مختلف ورود کنیم و چنین چیزی سیاست کشور نیست.

این دیپلمات ارشد ادامه داد: تصمیم اتخاذ شده در ایران این است که در ارتباط با یمن و بر اساس خواسته خود یمنی‌ها که از ایران نقش تسهیل‌کننده را طلب کرده‌اند، ما با اروپایی‌ها گفتگوهای چند جانبه‌ای را پیش ببریم.

دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی افزود: صراحتا اعلام کرده‌ایم اگر این گفتگوها به نتیجه برسد، گفتگو در ارتباط با مسائل دیگر را نیز مورد توجه قرار خواهیم داد و در مورد آن در سطح ملی تصمیم‌گیری خواهد شد. این موضع را با صدای بلند هم به اروپایی‌ها گفته‌ایم.

جابری‌انصاری با یادآوری این نکته که یکی از دلایل موفقیت نسبی مذاکرات استکهلم، همین چارچوب چند جانبه مذاکرات ایران و اروپا بود، افزود: اروپایی‌ها نیز به صراحت به تاثیر این چارچوب بر موفقیت مذاکرات استکهلم اشاره کردند.

وی متذکر شد: اما ما هنوز میزان کارآمد و تاثیر این گفتگوها را به گونه‌ای که بتوان آن را مقدمه‌ای برای ورود به سایر پرونده‌ها دانست، احساس نکرده‌ایم.این انتقاد ما همچنان پابرجاست که از طرف اروپایی و غربی اقدامات و برخورد جدی‌تر با این گفتگوها و نتایج آن را طلب می‌کنیم.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد:‌اگر این گفتگوها در یمن تاثیر خودش را به شکل ملموسی نشان دهد و منجر به پایان جنگ شود، در ایران با دید مثبت به گفتگویی در ارتباط با مسائل دیگر و گفتگوی چند جانبه نگاه خواهد شد.

 

 

* نشست‌های قبلی درباره یمن

به گزارش فارس، چهارمین دور گفت‌وگوهای ایران با نماینده اتحادیه اروپا و نمایندگان چهار کشور اروپایی (آلمان،‌فرانسه، انگلیس و ایتالیا) درباره یمن (دوشنبه) 19 آذر ماه در بروکسل برگزار شد.

سومین دور این گفت‌وگوها 21 شهریور ماه در بروکسل برگزار و جابری‌انصاری در آن نشست درباره راه‌های کمک به پایان جنگ تحمیلی علیه ملت یمن و مهار ابعاد فاجعه انسانی بزرگ جاری در این کشور گفتگو و رایزنی کرد.

دور دوم نشست‌های ایران و 4 کشور اروپایی و اتحادیه اروپا درباره یمن 13 اردیبهشت 1397 در رم و به ریاست جابری‌انصاری و نخستین نشست هم در مونیخ و به ریاست سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه (28 بهمن 1396) برگزار شده بود. 

وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران درباره نخستین دیدار انجام شده در مونیخ اعلام کرد: در پی شدت گرفتن ابعاد فاجعه انسانی در یمن، در اثر حملات بی وقفه نیروهای رژیم سعودی و امارات، معاونان وزرای خارجه ایران و تعدادی از کشورهای اروپایی روز شنبه 28 بهمن 1396 در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ در خصوص آخرین تحولات این بحران و راه های مقابله با محاصره بی رحمانه مردم یمن و ارسال کمک‌های انسانی به آن کشور دیدار و یک ساعت و نیم گفتگو کردند.

سید عباس عراقچی ششم خرداد ماه 1397 در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره رایزنی‌ها با اتحادیه اروپا و 4 کشور اروپایی درباره یمن خاطرنشان کرد که این گفت‌وگوها با چهار کشور اروپایی و اتحادیه اروپا به دلایل انسانی و مشکلات انسانی حاد مردم یمن و محاصره اقتصادی و رنجی که مردم این کشور از رژیم آدمکش سعودی می‌کشیدند، انجام شد و جابری‌انصاری دستیار ارشد وزیر امور خارجه در امور ویژه سیاسی آن مذاکرات را انجام می‌دهد. 

انتهای پیام/

نظر شما