شناسهٔ خبر: 31805028 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

دادستان تهران: مردم باید حضور اجتماعی دادستان را حس کنند / قرارهای بازداشت‌ به موارد ضروری محدود شود

دادستان تهران با تاکید بر ضرورت افزایش برنامه ملاقات‌های عمومی به برخی نارسایی‌ها پرداخت و افزود: مردم باید به دادستان، معاونان و قضات دادسرا دسترسی بیشتری داشته باشند و یکی از وجوه تحول در مردمی شدن دستگاه قضایی، این است که مردم حضور اجتماعی دادستان و سایر مقامات قضایی را به نحو ملموس احساس کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش جماران؛ آخرین نشست شورای معاونین دادستان تهران در سال جاری روز چهارشنبه 22 اسفند ماه با حضور معاونان دادستان و سرپرستان نواحی و دوایر نظارت بر زندان‌های استان تهران، به ریاست جعفری دولت‌آبادی برگزار شد.

عباس جعفری دولت‌آبادی در این نشست که با هدف ارزیابی اقدامات و تمهیدات صورت گرفته در روزهای پایانی سال و ایام نوروز برگزار شد، با اشاره به نقش مدعی العمومی دادستان، از سرپرستان دادسراها خواست در این زمینه از سایر دستگاه‌ها مطالبه گری داشته باشند.

*ضرورت تحول‌گرایی در دستگاه قضایی

وی با اشاره به اظهارات رئیس جدید قوه قضاییه شامل مردمی بودن، انقلابی بودن، ضد فساد بودن، رفع مشکلات، اعمال قانون، تحقق عدالت، تکریم مراجعین، پناهگاه تلقی شدن دستگاه قضایی برای مظلومین و افزایش اعتماد به قوه قضاییه را به عنوان نکات مورد تاکید مطرح کرد و افزود: مبنای اقدامات رئیس قوه قضاییه بر تحول گرایی در دستگاه‌ قضایی است.

*مردم باید حضور اجتماعی دادستان را حس کنند

دادستان تهران با تاکید بر ضرورت افزایش برنامه ملاقات‌های عمومی به برخی نارسایی‌ها پرداخت و افزود: مردم باید به دادستان، معاونان و قضات دادسرا دسترسی بیشتری داشته باشند و یکی از وجوه تحول در مردمی شدن دستگاه قضایی، این است که مردم حضور اجتماعی دادستان و سایر مقامات قضایی را به نحو ملموس احساس کنند.

جعفری دولت آبادی در بیان ضد فساد بودن اقدامات دستگاه قضایی به فساد زا بودن تحولات و انقلابی بودن اقدامات حین تحول، اشاره کرد و گفت: تحولاتی که رخ می‌دهد باید عملکردها را تغییر دهد و بتواند در از میان بردن ساختارهای ایجاد کننده فساد تأثیرگذار باشد و به عنوان مثال، اطاله دادرسی الزاما به کمبود قاضی مربوط نیست؛ بلکه انقلابی بودن تحول به این معناست که در شیوه‌های مدیریت و هم‌چنین رسیدگی به پرونده‌ها اتفاقات مناسبی رخ دهد. این‌که اوقات دادرسی محاکم تجدیدنظر استان تهران به سال 1399 و 1400 رسیده نمادی از مشکلات در حوزه اطاله دادرسی است.

*تحول بر مبنای قانون

وی با استناد به بیان اخیر رئیس قوه قضاییه مبنی بر ضرورت ملموس بودن تحقق عدالت برای مردم، افزود: بخشی از این موضوع با گفت‌وگو و بخشی نیز با اقدامات و عملکرد مراجع قضایی رخ می‌دهد که برای مردم ملموس خواهد بود لذا هرچه عمکردها موفق باشد، میزان تحقق عدالت افزایش می‌یابد.

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به اظهارات رئیس قوه قضاییه در رابطه با انتظار تحول از مدیران گفت: مدیرانی که مدافع تحول نباشند؛ زیر مجموعه‌هایشان نیز دچار تحول نخواهند شد.

وی از سرپرستان دادسراها خواست که تحول را از مجموعه‌های تحت تصدی شروع کنند و مبنای تحول قانون و مقررات باشد.

*قرارهای بازداشت به موارد ضروری محدود شود

جعفری دولت‌آبادی در رابطه با وضعیت متهمان بازداشتی‌ تاکید کرد که جز در موارد ضروری از بازداشت افراد جلوگیری شود و تا جایی که امکان دارد زمینه آزادی متهمان از طریق صدور قرارهای تأمین مناسب فراهم شود.

وی با اشاره به لزوم تعیین تکلیف پرونده‌های معوقه، از معاونان دادسرا خواست تعداد این پرونده‌ها را اعلام کنند که این موضوع از جمله مشکلات مرتبط با اطاله دادرسی است.

دادستان تهران در بخش دیگری از اظهاراتش، حوادث آخر سال از جمله چهارشنبه آخر سال و افزایش جرم سرقت را مورد توجه قرار داد و از معاونان دادسرا خواست با اتخاذ تدابیر لازم در جهت امنیت و آرامش شهروندان، این گونه امور را مدیریت کنند و قضات کشیک در شب چهارشنبه آخر سال در دادسراها حضور داشته باشند.

*به سارقان حرفه‌ای مرخصی داده نشود

جعفری دولت‌آبادی با اشاره به ضرورت برگزاری جلسه با پلیس برای پیشگیری از سرقت، گفت: سرپرستان دادسرا اقدامات و تمهیدات پیش­‌بینی شده از سوی پلیس در این زمینه را بررسی و توصیه‌های لازم را ارائه نمایند.هم­چنین از اعطای مرخصی به سارقان حرفه‌ای خودداری شود.

وی تاکید کرد که در برخورد با هنجارشکنی‌های سازمان یافته هیچ مسامحه‌ای صورت نخواهد گرفت.

دادستان تهران با قدردانی از دکتر جهانی و دیگر معاونانی که در اجرای طرح گشت‌های مشترک با دستگاه‌های دولتی نقش داشتند، این اقدام را مصداقی از حضور اجتماعی دادستان دانست که موجب شده است سرپرستان دادسراها در پیگیری امور اجتماعی ممارست پیدا کنند.

*نتیجه گفتمان سازی و حضور اجتماعی؛ اقتدار قوه قضاییه است

جعفری دولت‌آبادی با تاکید بر رضایتمندی مردم از اجرای طرح مبارزه با گران‌فروشی، ورود دادستانی را موجب افزایش اقدامات نظارتی از سوی مسؤولین اجرایی دانست و خاطرنشان کرد: بخشی از اقتدار قوه قضاییه به نوع اقدامات بستگی دارد و بخش دیگر به گفتمان سازی و حضور اجتماعی مربوط می‌شود.

وی در بیان مصداق، خاطرنشان کرد: اقدامات معاونان دادسرا در برخورد با گران‌فروشی و هم‌چنین ایفای نقش در امر نظارت بر مراکز توزیع اقلام اساسی، اقتدار دادستانی را در ورود به مسائل اجتماعی و اقتصادی نشان می‌دهد که نباید نادیده گرفت.

جعفری دولت‌آبادی افزود: اکنون به همت و تلاش شبانه روزی همکاران، اقدامات دادستانی تهران در حوزه‌های اجتماعی مرتبط با وظایف دادسرا در مرکز توجه عموم قرار گرفته است و دادستانی تهران توانسته است در رفع مشکلات اجتماعی تأثیرگذار باشد.

وی حضور معاون دادستان در جلسات ستاد مرکزی تنظیم بازار را موفقیتی دانست که توسعه همکاری میان دستگاه قضایی و دستگاه دولتی را در پی داشته و با تاکید به ضرورت مطالبه‌گری به موقع افزود: با این اقدام، دادستانی می‌تواند به موقع در جریان تصمیم‌گیری‌ مسؤولین اجرایی قرار گیرد و اثرگذار باشد.

دادستان تهران با مطلوب ارزیابی کردن حضور اجتماعی دادستانی تهران، از معاونان دادسرا خواست که در سال جدید با برنامه‌ریزی و اقدامات لازم، این حضور را به نحو هوشمندانه تری محقق سازند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که در سال جدید دادستانی تهران بتواند برای ایجاد تحول و تحقق عدالت برنامه‌ریزی بیشتری داشته باشد.

انتهای پیام

نظر شما