شناسهٔ خبر: 31756603 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

تیرگی فزاینده روابط تجاری چین و آمریکا

پکن - ایرنا - روابط چین و آمریکا که در زمینه های سیاسی و نظامی چندان خوشایند نیست حالا در بخش تجاری و اقتصادی بیش از هر عرصه دیگری تیره شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا البته در این میان مقام های چین تلاش زیادی می کنند تا اوضاع را آرام نشان دهند اما همتایان غربی آنها چنین دیدگاهی ندارند و اوضاع را بر وفق مراد نمی دانند.
اظهارات مسئولان ارشد آمریکایی در انتقاد از چین نشان می دهد که وضعیت گفت و گوهای تجاری هم خرسند کننده نیست و طرفین بعید است بتوانند بر سر مسایل مورد نظر به آسانی به یک توافق خوب و برد - برد دست یابند.
همزمان آمریکا می گوید چین به جاسوسی از کشورهای غربی ادامه می دهد راهبردهای استعماری را دنبال می کند در دریای جنوبی یکه تازی می کند ارزش پول خود را دستکاری می کند از شرکت های مخابراتی خود بهره وری سیاسی می کند و همزمان راه ابریشم را برای اجحاف دیگر کشورها بنیان نهاده است.
در تحولی دیگر در آمریکا اعلام شده است که به شرکت های چینی دیگر پروانه های لازم کار در محافل فنی و علمی خاص و حساس داده نمی شود.
شرکت های خارجی در آمریکا برای اینکه بتوانند در قلمروهای فنی حساس و فناوری های پیشرفته فعالیت کنند باید مجوزهای ویژه دریافت کنند که اعلام شده است این پروانه های کار دیگر به شرکت های چینی داده نخواهد شد.
وانگ شیایو از جمله کسانی است که در آمریکا فعالیت های فناوری دارد و می گوید که پیشتر توانسته بود با شرکت های آلمانی در این عرصه کار کند اما حالا پس از هشت سال در آمریکا برایش مشکلات زیادی بروز کرده است.
وی می افزاید که هر چه زمان می گذرد و اوضاع تجارت میان چین و آمریکا بدتر می شود، محدودیت برای افراد و شرکت های چینی در آمریکا بیشتر می شود.
حالا اما نظرسنجی گالوب هم نشان می دهد که نیمی از مردم آمریکا از چین به عنوان یک تهدید اقتصادی یاد می کنند که هر روز قدرت بیشتری پیدا می کند.
این در شرایطی است که نظرسنجی جدید نسبت به نظرخواهی های قبلی حاکی است که 12 درصد از شمار حامیان چین در آمریکا کمتر شده است.
این نظرخواهی نشان می دهد که پس از شروع جنگ تجاری میان دو کشور و انتقادهای فزاینده رهبران آمریکا از چین، مردم این کشور نیز نسبت به چین بدبینی بیشتری پیدا کرده اند.
رابرت لایتیزر نماینده تجاری آمریکا که به سرسختی در برابر چین شهره است، می گوید هنوز مسایل بسیار عمده این میان دو کشور وجود دارد که مانع رسیدن به توافق می شود.
در سال 2015 میلادی نزدیک به 40 درصد از مردم آمریکا می گفتند که چین یک تهدید اقتصادی است اما حالا بیش از 46 درصد از مردم چنین اعتقادی دارند.
شین دینگلی از کارشناسان روابط خارجی در چین می گوید که نظر منفی آمریکایی ها درباره چین طبیعتا می تواند پشتیبانی برای دولت آمریکا با هدف افزودن بر فشارها بر چین باشد.
او افزود که البته این به تنهایی نمی تواند مشکل اساسی برای دو کشور ایجاد کندو به هر صورت چین و آمریکا باید راه هایی برای برون رفت از این شرایط پیدا کنند.
با این وصف به نظر می رسد که اگر تیرگی روابط دو کشور به این سمت از فزاینده بودن حرکت کند، آن زمان بعید به نظر می رسد که جنگ تجاری آنها بزودی پایان یابد و آنها به یک توافق دلچسب برای هر دوطرف دست یابند.
برخی بر این باورند که چین تلاش می کند تا با رفتاری معتدل تر دولت ترامپ را پای میز مذاکرات نگهدارد و اجازه ندهد چالش ها میان طرفین بیشتر شود اما فعلا برآیند تحولات افزوده شدن بر چالش های دو کشور بخصوص در عرصه های اقتصادی و تجاری است.
آساق**231**1904**

نظر شما