شناسهٔ خبر: 31710763 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

رییس دانشگاه امیرکبیر خبر داد

اقدام برای توسعه فناوری در واحدهای اقماری با همکاری سازمان مناطق آزاد

دانشگاه صنعتی امیر کبیر

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه ۵ واحد اقماری این دانشگاه از وضعیت آموزش محور بودن خارج خواهد شد، گفت: با همکاری سازمان منطقه آزاد درصدد هستیم تا فعالیت‌های واحد کیش را به سمت توسعه کارآفرینی سوق دهیم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، دکتر احمد معتمدی در بازدید از برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر، با بیان این‌که با تصویب راه‌اندازی ۲ دانشکده جدید، تعداد دانشکده‌های این دانشگاه به ۱۸ دانشکده رسید، افزود: در بسیاری از دانشگاه‌ها رشته‌هایی مانند پلیمر و هوافضا به صورت یک گروه است، ولی این دانشگاه با راه‌اندازی دانشکده‌هایی به صورت تخصصی در حوزه‌های فنی و مهندسی وارد شده است.

وی رسیدن به دانشگاه‌های نسل سوم را از برنامه‌های راهبردی این دانشگاه نام برد و یادآور شد: دانشگاه‌های نسل سوم دانشگاه‌هایی هستند که در چرخه اقتصادی نقش آفرینی دارند، از این رو یکی از برنامه‌های راهبردی ما نیز این موضوع است.

معتمدی راه‌اندازی برج فناوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را در این راستا ذکر کرد و ادامه داد: با تقویت این برج تعداد شرکت‌های دانش بنیان مستقر در آن از ۱۰ شرکت در سال ۱۳۹۳ به ۱۳۷ شرکت افزایش یافته است.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در عین حال تاکید کرد: بر اساس افزایش تقاضاهایی که داشتیم، درصدد هستیم که کلیه فضاهای موجود دانشگاه‌ها را به استقرار این شرکت‌ها اختصاص دهیم و با ساخت ساختمان جدید با حمایت معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و شهرداری می‌توان در آینده انتظار داشت که این فضا برای فعالیت‌های دانش بنیان دو برابر شود.

وی با اشاره به ۴ واحد اقماری دانشگاه در ماهشهر، کیش، بندر عباس و گرمسار گفت: ماهشهر با اعتباراتی که از سوی پتروشیمی تأمین می‌شود، اقدام به پذیرش دانشجو می‌کند، ولی تنها مأموریت آن آموزشی است؛ از این رو ما در تلاش هستیم که از ظرفیت‌های این منطقه برای توسعه فعالیت‌های علمی استفاده کنیم.

به گفته وی ۶۸ درصد پتروشیمی‌های کشور در بندر ماهشهر مستقر است از این رو این منطقه قطب پتروشیمی کشور به شمار می‌رود.

معتمدی بندر عباس را قطب کشتی سازی دانست و با تاکید بر اینکه واحد بندر عباس این دانشگاه از وضعیت آموزشی خارج خواهد شد، اظهار کرد: واحد گرمسار برای مطالعه بر روی کویر فعالیت‌هایی را در دستور کار دارد.

وی با بیان اینکه اخیراً واحد اقماری کیش این دانشگاه راه اندازی شده است ادامه داد: علاوه بر این واحدهای اقماری، واحد دیگری در نمک آبرود به دلیل مزیت‌هایی که در منطقه وجود دارد، راه‌اندازی شده است. دانشگاه‌ها شرایط مناسبی برای سرمایه گذاری ندارند، ولی می‌توانند از امکانات موجود بهره‌برداری کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه با توجه به تحولات علمی، دانشگاه‌ها باید از آموزش محور بودن فاصله بگیرند، خاطر نشان کرد: ما نیاز داریم تا مدل‌هایی برای توسعه فناوری در واحدهای اقماری دانشگاه تدوین کنیم و در این راستا لازم است تا با همکاری سازمان مناطق آزاد فعالیت‌های خود را در کیش توسعه دهیم.

به گفته وی از این ظرفیت می‌توان برای فعالیت‌های کار آفرینی دانشجویان و برگزاری کارگاه‌های بین‌المللی استفاده کرد.

انتهای پیام

نظر شما