شناسهٔ خبر: 31345133 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا قدیمی | لینک خبر

بسته خبری شبکه‌های برون مرزی

صحبت‌های قابل تأمل لاله صبوری از فضای حاشیه برای سلبریتی شدن

لاله صبوری گفت: ۲۳ سال است که در حرفه بازیگری حضور دارم، ولی هیچ حاشیه‌ای نداشتم، اما شرایط جدید بازیگری حاشیه می‌طلبد؛ البته نه زیاد و غیرواقعی.

صاحب‌خبر -

خبرگزاری فارس: لاله صبوری در پاسخ به این سؤال که دلیل ایفای نقش‌های طنز توسط شما چیست، گفت: بازی در ژانر طنز هم به پیشنهاد‌ها و هم به شخصیت خود من برمی‌گردد، آدم شلوغ و پرجنب‌و‌جوشی هستم و نقش‌هایی که به من پیشنهاد شده نقش‌های پرانرژی و شلوغ و فضول بوده تا نقش‌های درام.

بازیگر سریال «بزرگ‌مرد کوچک» که از شبکه آی‌فیلم پخش می‌شود، گفت: شما باید سابقه‌ای داشته باشید که به نقطه عطف برسید. در مورد من نقطه صفر برایم نقطه عطف بوده. من از بالای بالا شروع کردم. در عرض دو یا سه روز در یک بازه زمانی در سال ۷۷ تبدیل به معروف‌ترین بازیگر زنی شدم که در تلویزیون بازی می‌کرد. بعد از آن هم شاید نقش‌های درخشانی بوده، ولی اتفاق اصلی برای من همان اتفاق اول بود.

وی با بیان اینکه امروزه بسیاری از بازیگر‌های ما در تمام افتتاحیه‌ها و مجالسی که برگزار می‌شود حاضر هستند و در خیلی از سریال‌ها هم حضور دارند، گفت: من این مسئله را رد نمی‌کنم؛ ولی به نظرم حضور به این شکل مانند این است که هر شب جایی برای شام دعوت باشی. یک بار ممکن است که خوب پذیرایی شوی و اگر هر شب به آن میهمانی بروی نادیده گرفته می‌شوی و به درستی تحویل گرفته نمی‌شوی و تبدیل به شخص دم دستی می‌شوی. من سختی‌های اینگونه زندگی نکردن را کشیده‌ام، اما سعی کردم خیلی خودم را خرج نکنم.

صبوری درباره تأثیر حاشیه‌ها بر بازیگری گفت: با احتساب سه سالی که در تئاتر تحصیل کردم، ۲۳ سال است که در این حرفه حضور دارم، ولی هیچ صدایی، هیچ حرفی، هیچ حاشیه‌ای نداشتم. تا زمانی که راجع به یک مشکلی یک گفت‌وگوی معمولی کردم یا زمانی که در یک مصاحبه تلویزیونی روی آنتن به‌شوخی در جواب مجری چیزی را عنوان کردم. این قبیل مسائل باعث می‌شود که یک‌دفعه بالا بیایی. شرایط جدید بازیگری حاشیه می‌طلبد البته نه زیاد و غیرواقعی.

بازیگر سریال «بزرگ‌مرد کوچک» درباره همکاری‌اش با زنده‌یاد مسعود رسام گفت: هروقت صحبت از سریال «بزرگ‌مرد کوچک» می‌شود عمیقاً متأثر می‌شوم. من سر آن کار خیلی چیز‌ها از آقای رسام یاد گرفتم. تجربه خوشایندی بود. آقای رسام بسیار مرد حرفه‌ای و صبور و ساکتی بود. ترکیب من و رامبد جوان به‌عنوان دو بازیگر شلوغ و پرجنب‌وجوش در آن کار تجربه جالبی بود.

وی با اشاره به اینکه بزرگ‌ترین دغدغه اجتماعی امروزه فضای مجازی است، تصریح کرد: من دو فرزند بزرگ دارم و فرزند سومم یازده سال دارد. بسیار نگران استفاده او از فضای مجازی هستم. یک راه وجود دارد که به او بگویم نباید به سراغ گوشی و فضای مجازی برود، اما وقتی در جامعه وجود دارد و دوستان او صفحات شخصی در این فضا دارند آیا من به عنوان مادر می‌توانم او را از داشتن فضای مشابه منع کنم؟ بهتر است که با نظارت خود من یک صفحه شخصی داشته باشد. دغدغه و گرفتاری بچه‌های این دوره به دلیل نبود آموزش مناسب در مورد استفاده از فضای مجازیست. من مطلبی را در مورد مشکلی که چندی پیش برای دختر سیرجانی در فضای مجازی به‌وجود آمد نوشتم. در این مطلب نوشتم که پدر‌ها ومادر‌های کسانی که این مشکلات برای آن‌ها به‌وجود آمده، مقصر هستند.

صبوری با بیان اینکه اصلا در سینما کار نکرده است، درباره کم‌کار بودنش در تلویزیون گفت: در حال حاضر من این عقیده را ندارم که کسی مانع فعالیت من می‌شود. اگر کم کار باشم هم اعتراض نمی‌کنم و نمی‌گویم که به من بی‌احترامی شده و... مگر آن زمانی که من پرکارترین بازیگر تلویزیون بودم کسی اعتراضی کرد که حالا من به کم کاری اعتراض کنم؟ در سینما هم، چون می‌خواستم در نقش اول بازی کنم، همه کار‌هایی را که پیشنهاد می‌شد، رد کردم.

وی که دو سال ونیم کارگردان و نویسنده برنامه کودک پنگول در شبکه پنج بوده است، ابراز کرد: اصولاً چراغ‌خاموش کار می‌کنم. دو مستند مفصل هم ساخته‌ام. اولویت من همیشه کار خوب است. در یک پروژه حرفه‌ای با آدم‌های حرفه ای، حاضرم در هر زمینه‌ای که تخصص دارم، همکاری کنم. ولی در پروژه‌ای که حرفه‌ای نیست، که امروزه اکثر کار‌ها این‌طور است، به هیچ عنوان حاضر نیستم کار کنم.

این بازیگر تلویزیون در پاسخ به این سؤال که دوست دارید در چه نقشی بازی کنید که تا حالا تجربه‌اش نکرده‌اید، گفت: وقتی فیلم‌ها را نگاه می‌کنم با اطلاعاتی که کسب کردم سعی می‌کنم ریزبین‌تر وموشکافانه‌تر به جزئیات نگاه کنم. من نمی‌گویم چه نقشی می‌خواهم، ولی با توجه به تجربه‌های این سالیان و از ا. ین دوره به بعد، اگر نقشی ایفا کنم حتماً و قطعاً بهتر و متفاوت‌تر از گذشته بازی می‌کنم. این مسئله را با اعتماد به نفس می‌گویم. فرقی نمی‌کند چه نقشی باشد، چون نگاه من متفاوت‌تر از گذشته شده است.

صبوری درباره تفاوت سریال‌های قدیمی با سریال‌های این دوره خاطرنشان کرد: در گذشته همه‌چیز اصولی بود. فیلم‌نامه خوب نوشته می‌شد و کارگردان درست کار می‌کرد. من سر کار‌هایی این اواخر رفتم که حتی یک تمرین معمولی قبل از جلوی دوربین رفتن ندارند. کار‌های الان مخاطب زیادی ندارند.

وی در پایان افزود: امیدوارم که اتفاق‌های خوبی در برنامه‌سازی بیفتد. به نظر من سریال‌های قدیمی باید خیلی خوب باشند که هنوز بیننده دارند. اصولاً نوستالژی و قدیمی‌بودن برای من ناراحت‌کننده است. هر چیزی که مربوط به گذشته است، من را اذیت می‌کند و هیچ جذابیتی برای من ندارد. چون اگر خوبی در مسائل قدیمی وجود داشته باشد که مربوط به گذشته است و تمام شده و اگر چیز بدی هم باشد که یادآوری آن اذیت‌کننده است. مطمئنم که این مسئله برای همه ناراحت‌کننده است. پس ببینید چقدر این سریال‌های قدیمی خوب هستند که با وجود یادآوری فضای قدیمی هنوز جذاب است!

**مروری بر کنفرانس مونیخ در پرس تی وی

مروری بر وضعیت اورژانسی دولت آمریکا و نگاهی به کنفرانس امنیتی مونیخ عنوان موضوعات مورد بررسی در برنامه این هفته «ما مردم» است.

این برنامه با نگاهی به تصمیمات ترامپ از قبیل: ساخت دیوار ۵ میلیارد دلاری در مرز مکزیک به بحث و گفتگو پیرامون تعطیلی دولت ترامپ که در تاریخ آمریکا بی سابقه بوده است، می‌پردازد.

این برنامه همچنین ضمن واکاوی نقش تصمیمات ترامپ بر زندگی مردم عادی آمریکا، واکنش دموکرات‌ها در قبال تصمیمات وی را مورد بحث قرار می‌دهد.

این برنامه در ادامه نگاهی به حضور کشور‌های بزرگ دنیا در کنفرانس امنیتی مونیخ خواهد داشت و درخصوص مسائل امنیت جهانی و سیاست‌های خارجی این کشور‌ها به بحث و تبادل نظر می‌پردازد. نگاهی به اختلاف نظر‌ها میان اروپا و آمریکا در این کنفرانس، سیاست‌های ترامپ و تاثیر آن بر ایجاد شکاف بین آمریکا و اروپا، رویکرد اتحادیه اروپا در قبال مساله هسته‌ای ایران و نقش تصمیمات ترامپ بر وضعیت امنیت جهانی از جمله محور‌های مورد بررسی در این زمینه است.

بیو جرج گراسکاپ استادیار دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در رشته علوم سیاسی و راب کال، مدیر اجرایی هافینگتون پست کارشناسان مهمان این برنامه هستند.

برنامه «ما مردم» به تهیه کنندگی عاطفه سادات دربندی، شنبه ۴ اسفند ماه ساعت ۲۰:۰۰ به وقت تهران به مدت ۲۵ دقیقه از شبکه پرس تی وی پخش می‌شود. تکرار این برنامه یکشنبه ساعت ۲۳:۰۰، دوشنبه ساعت ۰۷:۰۰ و ۱۸:۰۰ و سه شنبه ساعت ۰۳:۰۰ روی آنتن خواهد رفت.

**اعتراض بی‌خانمان‌های اسپانیا در هیسپان تی‌وی

«مهاجران و بی خانمان ها» در اسپانیا سوژه جدیدترین مستندی است که برای پخش از شبکه اسپانیایی زبان هیسپان تی وی آماده پخش شده است.

مهاجران در اسپانیا با مشکلات زیادی مواجه اند. آن‌ها از سوی رسانه‌ها و احزاب قدرتمند این کشور مورد تهاجم رسانه‌ای قرار می‌گیرند.

کارگردان، در این مستند به سراغ دستفروشانِ دوره گردی که اکثرا آفریقایی تبار بوده و به علت شرایط کاری بسیار متزلزل به این کشور پناه برده اند، رفته تا گوشه‌ای از مشکلات آن‌ها به تصویر کشیده شود. آن‌ها همواره به علت غیر قانونی بودن فعالیتشان از سوی پلیس این کشور توقیف می‌شوند. Mbage Mamme، دستفروشی است که از دست پلیس فرار کرده و مرگش اعتراضات شدیدی به همراه داشت، سوژه اصلی این مستند شده است.

مستند «بی خانمان‌ها در اسپانیا» به تهیه کنندگی لورا واسکوئز در مدت زمان ۲۵ دقیقه، روز یکشنبه ۵ اسفندماه ساعت ۸:۳۰ به وقت تهران از شبکه هیسپان تی وی پخش و تکرار آن همان روز ساعت ۱۵:۳۰ و ۲۱:۳۰ خواهد بود.

**نقدی بر «لورنس عربستان» در آی‌فیلم

فیلم سینمایی «لورنس عربستان» امشب در برنامه «تاریخ و سینما» با حضور خسرو معتضد، از جنبه تاریخی نقد و بررسی می‌شود.

انحرافات تاریخی فیلم سینمایی «لورنس عربستان» در این قسمت از برنامه «تاریخ و سینما» به کارگردانی و تهیه‌کنندگی ایزد مهرآفرین موشکافی می‌شود.

«لورنس عربستان» فیلمی حماسی بر پایه زندگی توماس ادوارد لورنس، محصول ۱۹۶۲ بریتانیا است.

این فیلم به‌کارگردانی دیوید لین، تهیه‌کنندگی سم اسپیگل و بر اساس فیلم‌نامه‌ای از رابرت بولت و مایکل ویلسون ساخته شده و پیتر اوتول نقش لورنس را در این فیلم بازی می‌کند.

«تاریخ و سینما» امشب ساعت ۲۲:۳۰ به نویسندگی و پژوهش محمد صادق عابدینی، روی آنتن می‌رود و بازپخش آن در ساعت ۰۶:۳۰ روز یکشنبه خواهد بود.

نظر شما