شناسهٔ خبر: 31329126 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

راشاتودی: انگلیس از توقف صادرات سلاح آلمان به عربستان ناخرسند است

شبکه تلویزیونی راشاتودی در گزارشی، از ناخرسندی مقامات انگلیس از آلمان به علت توقف فروش تسلیحات به عربستان سعودی خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه تلویزیونی راشاتودی در گزارشی، ناخرسندی مقامات انگلیس از آلمان به علت توقف فروش تسلیحات به عربستان سعودی را بررسی کرد.

مجری این شبکه تلویزیونی گفت: شرکت بی‌ای ای سیستمز بزرگترین شرکت تولید تسلیحات انگلیس اعلام کرد که نمی‌تواند به تعهدات خود به عربستان سعودی عمل کند. این شرکت اعلام کرد که نمی‌تواند به دنبال توقف فروش تسلیحات از طرف آلمان به عربستان قطعات لازم برای تسلیحات خود را تامین کند. این توافق تسلیحاتی منافع زیادی برای انگلیس به همراه دارد. انگلیس دومین صادر کننده تسلیحات به عربستان سعودی بعد از آمریکا است. صادرات تسلیحات انگلیس به عربستان از ماه مارس دو هزار و پانزده بیش از چهار میلیارد دلار بوده است.

در ادامه پلی بویکو خبرنگار این شبکه تلویزیونی از انگلیس گزارش داد: انگلیس تحت تاثیر تصمیم آلمان برای توقف صادرات سلاح به عربستان سعودی قرار گرفته است.

جرمی هانت، وزیر امور خارجه انگلیس در این باره گفته است: من درباره تاثیر تصمیم دولت آلمان بر صنایع انگلیس و اروپا نگرانم. این موضوع همچنین می‌تواند بر توانایی‌های اروپا برای عمل به تعهداتش به ناتو اثرگذار باشد.

در ماه نوامبر آلمان به عربستان سعودی سلاح می‌فروخت، اما پس از قتل جمال خاشقجی و کشته شدن شصت هزار نفر در جنگ یمن آنگلا مرکل از توقف صادرات تسلیحات آلمان به عربستان خبر داد.

مرکل گفت: ما در رابطه با موضوع قتل جمال خاشقجی تحت تاثیر قرار گرفته ایم. من با همه آن‌هایی که خواهان توقف صادرات تسلیحات هستند موافقم.

در ادامه خبرنگار گفت: آلمان دو درصد صادرات تسلیحات به عربستان را تامین می‌کرد. آلمان همچنین قطعات لازم برای شرکت‌های تولید سلاح انگلیس را هم تامین می‌کند. شرکت بی‌ای ای سیستمز انگلیس قرار بود که بر اساس توافق با عربستان چهل و هشت فروند هواپیمای جت جنگنده از نوع تایفون به عربستان سعودی بفروشد. اما امتناع آلمان در فروش قطعات به شرکت بی‌ای ای سیستمز سبب شده است که این شرکت نتواند این هواپیما‌ها را در زمان مقرر به ریاض تحویل دهد.

دولت انگلیس تلاش کرده است که نظر دولت آلمان را تغییر دهد. اگر چه شرکت بی‌ای ای سیستمز انگلیس یک شرکت بزرگ تسلیحاتی در اروپا محسوب می‌شود، اما بدون مشارکت شرکت‌های دیگر اروپایی شرکتی بی تاثیر است. رابین کوک وزیر خارجه اسبق انگلیس گفته است رییس شرکت بی‌ای ای باید برای رفع مشکل به دولت انگلیس رجوع کند.

انتهای پیام/

نظر شما