شناسهٔ خبر: 31317620 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

در گفت‌وگو با میزان؛

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس: خروج دام مولد از کشور ناشی از «مدیریت ضعیف» است

خبرگزاری میزان- عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه گفته می‌شود خروج دام‌های مولد بر اساس توطئه و طراحی بیرونی است اصلاً قابل قبول نبوده و همه این موارد از «مدیریت ضعیف داخلی» نشأت می‌گیرد.

صاحب‌خبر -

علی ابراهیمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، با اشاره به خروج دام‌های مولد از کشور گفت: هر زمانی که اختلاف قیمت در بازار داشته باشیم، جنس و کالا به سمت خریدار بالا حرکت می‌کند.

وی با بیان اینکه گرانی‌ها درباره قیمت گوشت بر اساس بی‌برنامگی‌ها ایجاد شده است اظهار داشت: در حال حاضر سود این بی‌برنامگی  را برخی به راحتی به جیب می‌زنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه خروج دام مولد از کشور مسئله قابل انکاری نیست، تصریح کرد: این مسئله حتی بیش از دوره‌های گذشته به چشم می‌خورد. البته اینکه اساسا ما تعداد کمی دام مولد داریم، از بی توجهی مسئولان نشأت می‌گیرد.

ابراهیمی در توضیح علت خروج دام‌های مولد از کشور گفت: در این فرآیند ما ابتدا قیمت شیر را پایین نگه داشتیم و اجازه دادیم شیر خشک وارد کشور شود. همچنین در این بین صنایع لبنی هم از تولید شیر داخل خوب استقبال نکردند که همگی این موارد باعث شکل‌گیری شرایط فعلی شد.

وی با بیان اینکه تحت این شرایط تولیدکنندگان رغبت نگهداری از دام مولد را از دست داده‌اند اظهار داشت: نهایتا این فرآیند بر پایه تولید گوشت کشور اثر منفی گذاشت.

عضو کمیسیون «کشاورزی، آب و منابع طبیعی» مجلس شورای اسلامی گفت: اینکه گفته می‌شود خروج دام‌های مولد بر اساس توطئه و طراحی بیرونی است اصلا قابل قبول نبوده و همه این موارد از «مدیریت ضعیف داخلی» نشأت می‌گیرد.

به گزارش میزان، عبدالرضا رحمانی‌فضلی ظهر روز گذشته در حاشیه «نشست بررسی قاچاق کالا و کالا‌های اساسی» در جمع خبرنگاران گفت: باتوجه به اخبار و شایعات در حوزه قاچاق کالا‌های اساسی به ویژه گوشت و دام، امروز جلسه‌ای را باحضور استانداران مناطق مرزی، سپاه، نیروی انتظامی، ستادکل، جهادکشاورزی، صمت و دادگستری، تعزیرات و دادستانی داشتیم.

وی ادامه داد: گزارش‌های اولیه را از همه دوستان از مناطق مرزی شنیدیم، یکی از عواملی را که همه دوستان مطرح می‌کنند در حوزه قاچاق دام، خب مناطقی که در شرق کشور هستند که ما اصلا قاچاق دام نداریم. قیمت‌ها به گونه‌ای است که اقتصادی می‌شود.

وزیر کشور تصریح کرد: در غرب کشور که در شرایط کنونی باتوجه به برودت هوا و برفی که در کردستان و آذربایجان غربی هست، رقم بسیار پایین بود و در جا‌های دیگری هم که بود، مقرر شد با اعلام دستورالعمل جدیدی که رئیس جمهور محترم ابلاغ کردند، حرکت دام‌ها را از داخل استان‌ها به طرف مرز‌ها حتما کنترل جدی شود؛ و حتما با اجازه دامپزشکی صورت بگیرد.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: همچنین در مناطق مرزی از یک شعاعی مانع ورود دام‌ها شوند، ایست بازرسی در جاده‌ها نیز تقویت شده است در مناطق مرزی هم مقرر شد با افزایش نیرو و تمهیدات لازم جلوی این کار گرفته شود.

وی یادآورشد: تمام سعی این است از همه ظرفیت‌های مان استفاده کنیم. اخیرا هم محوزی به سپاه داده شد تا به ویژه در مناطق دریایی وارد شده و با قاچاق کالا و ارز مبارزه کند، یک گزارش هم سپاه داد که با نیروی انتظامی و ارتش از طریق ستاد کل، فرماندهی هماهنگی لازم در برنامه هایشان هست و هفته آینده هم اجرا می‌شود.

وزیر کشور اضافه کرد: امیدواریم با تلاش‌هایی که صورت می‌گیرد موضوع قاچاق دام را کنترل بیشتر داشته باشیم.

رحمانی فضلی تاکید کرد: دیگر از نگرانی‌های اساسی دیگری که مطرح شد، بحث توزیع هم نهاده‌ها و هم کالاهاست. در این باره وزارت صمت و جهاد کشاورزی گزارشی ارائه دادند که مشخص شد، ورودی و ذخایر بسیار خوب است، اما در توزیع به خصوص گوشت مشکلاتی وجود دارد.

 
وی افزود: جامعه هدف را مشخص کردیم تا گوشت چهار هزار و دویست تومانی[وارداتی با ارز چهار هزار و دویست تومانی] فقط به جامعه هدف برسد و بقیه را آزادسازی کردند تا از مناطق مختلف بتوانند گوشت وارد کنند. عوارض واردات گوشت با ارز نیمایی هم به صفر رسید.

وزیر کشور افزود: امیدواریم با افزایش واردات و اصلاح نظام توزیع و کنترل قاچاق، قیمت‌ها متعادل‌تر شود. مسئول این امر، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز شد.
 
وی تاکید کرد: کمیته‌ای تشکیل شد تا به صورت روزانه رصد کند و به صورت هفتگی گزارش آن را به دولت ارائه دهد تا ما بتوانیم این موضوع را با همکاری دولت حل کنیم.

انتهای پیام/

نظر شما