شناسهٔ خبر: 31297335 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: آریا | لینک خبر

در نشست کسب و کار در ميراث فرهنگي عنوان شد؛

ظرفيت‌هاي قابل توجه ميراث‌فرهنگي دستمايه کسب و کارهاي فناورانه شود

صاحب‌خبر -
خبرگزاري آريا- معاون فناوري و کاربردي سازي پژوهشگاه با بيان اينکه استفاده از ظرفيت هاي قابل توجه ميراث فرهنگي بايد دستمايه کسب و کارهاي فناورانه قرار گيرد تصريح کرد: «در اين صورت ميراث فرهنگي در کنار جايگاه ارزنده اي که در اندوخته هاي سرمايه اي فرهنگي کشور دارد مي تواند در ايجاد کسب و کار نيز به جايگاه خوبي برسد.»
به گزارش خبرگزاري آريا به نقل از روابط عمومي پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، در نشست «کسب و کار در ميراث فرهنگي » 4گروه استارتآپي «گردشگري عشايري »، «لوکالين ؛ تجربه ات را انتخاب کن»، «ميوچه ؛ سبک جديدي از مصرف ميوه و سبزيجات»، «ديبا؛تقويت هويت و اصالت صنايع دستي ايران» به ارايه ايده هاي خود پرداخته و داوري و هدايت شدند.
عليرضا قلي نژاد معاون فناوري و کاربردي سازي پژوهشگاه در سخناني با اشاره به تفاهم نامه اين معاونت با شتاب دهنده سي سو تک تصريح کرد: «قرار است رويداد هاي مشترکي را با همکاري اين مرکز با موضوع ظرفيت هاي سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري برگزار کنيم.»
قلي نژآد با بيان اينکه موضوع کسب و کارهاي نو و فناورانه در حوزه گردشگري و صنايع دستي سابقه بيشتري دارد تصريح کرد: «البته فعاليت در اين حوزه نيز تنها توانسته به کرانه هاي ميراث فرهنگي برسد.»
او ابراز اميدواري کرد ، استفاده از ظرفيت هاي قابل توجه ميراث فرهنگي  بتواند دستمايه کسب و کارهاي فناورانه قرار گرفته و بيشتر شاهد برگزاري نشست هاي تخصصي از اين دست در حوزه انتخاب ايده باشيم تا موضوع ميراث فرهنگي در کنار جايگاه ارزنده اي که در اندوخته هاي سرمايه اي فرهنگي کشور دارد  به همان اندازه در کسب و کار نيز ارتقا يابد.
گردشگري عشايري
محمد ملکشاهي کارشناس اقتصاد و تسهيل گر جامعه محلي با ارايه طرح «گردشگري عشايري » عشايري را بخش عمده فرهنگ ايران خواند و تصريح کرد: «متأسفانه عشايري با سرعت زيادي در حال از بين رفتن است.»
او در ادامه به تشريح برخي از عوامل اين امر و راهکارهاي جلوگيري از آن اشاره و تصريح کرد: «در قالب اين طرح در  تلاشيم تورهاي گردشگري عشايري را راه اندازي کنيم تا شرکت کنندگان  از نزديک با زندگي عشايري آَشنا شوند.»
او با بيان اينکه خلاقيت اين طرح ورود به زندگي عشاير و عميق شدن در روابط آنهاست افزود: «اين پروژه مشابه جشنواره تورهاي کوچ نيست که در آن گردشگران نگاهي از بالا به پايين به عشاير دارند.»
تجربه ات را انتخاب کن
نرگس امراللهي فرد از تيم لوکالين (تجربه ات را انتخاب کن) نيز در ادامه اين نشست به بيان برخي از ويژگي هاي اين طرح پرداخت و گفت: «اين تيم در حوزه گردشگري خلاق که نسل سوم گردشگري است فعاليت مي کند که به گردشگر اين فرصت را مي دهد تا از نزديک با زندگي افراد بومي آشنا شود.»
او با بيان اينکه گردشگران دنبال تجربه هاي جديد هستند تصريح کرد: «هر روز شاهد دور شدن افراد از فرهنگ اصيل ايراني هستيم و در اين راه تلاش کرديم راهکاري براي ايجاد ارتباط مستقيم و با واسطه بين گردشگران و افراد بومي منطقه بيابيم.»
اين پژوهشگر، در ادامه به بيان مواردي از فعاليت اين تيم در قالب ميزبان ، ميهمان و تجربه پرداخت و گفت: «افراد مي توانند تجربيات خود را در سايت لوکالين قرار دهند و آنهايي که به عنوان ميهمان وارد مي شوند از تجربيات ارايه شده از طرف ميزبان استفاده کنند.»
امراللهي فرد با اشاره به اين نکته که به واسطه اين تجربه ها ميزبان مي تواند کسب درآمد کرده و ميهمانان را مديريت کند افزود: «تجربه آشپزي ، دوچرخه سواري در جزيره هرمز ، پرنده نگري و ... از اين دست تجربه ها هستند که اجرايي شده اند.»
ميوچه ؛ سبک جديدي از مصرف ميوه و سبزيجات
در ادامه  محرابيان از تيم ميوچه نيز در خصوص طرح اش  گفت: «ميوچه را بنيان نهاديم تا نياز جامعه را برطرف کرده و سبک جديدي از مصرف ميوه و سبزيجات را به جامعه معرفي کنيم تا يک بستر امن براي رفع اين نياز فراهم شود.»
او گفت: «ميوچه تنها يکي ميوه فروشي آنلاين نيست بلکه بستري براي ايجاد يک زنجيره تأمين هوشمند ميان توليد کننده و مصرف کننده است.»
تقويت هويت و اصالت صنايع دستي ايران
ديگر سخنران اين نشست بهار مختاري به معرفي استارت آپ ديبا پرداخت و گفت: «هدف اصلي اين طرح که در حال پرورش آن هستيم ، تقويت هويت و اصالت صنايع دستي ايران است.»
او با نگاهي به پتانسيل عرصه صنايع دستي در کشور به مشکلات فروش داخلي صنايع دستي اشاره کرد و افزود: «با وجود رشد قابل تامل ورود گردشگر به کشور اين چالش وجود دارد.»
مختاري با بيان اينکه ارزش پيشنهادي کسب و کار ما روي هويت ، اصالت و زيبايي و تشخيص استوار است تصريح کرد که مي خواهيم در اين طرح راهي براي معرفي صنايع دستي بر اين اساس بيابيم.
ظرفيت هاي فرهنگي و ايجاد کسب و کارهاي فناورانه
سيد احمد محيط طباطبايي مشاورسرپرست پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري  نيز در ادامه با اشاره به تجربه هاي مشترکي که در اين نشست مطرح شد افزود: «در حوزه ايجاد کسب و کارهاي فناورانه به دنبال راه حل هاي کلي هستيم که بتوانيم از آنها در موارد ديگر نيز استفاده کنيم.»
او با بيان اينکه تمامي ظرفيت هاي فرهنگي ، طبيعي و تاريخي کشور هر کدام به تنهايي مي توانند موضوع مناسبي براي ايجاد کسب و کار ، صادرات ، اقتصاد پويا و ... باشد افزود: «تمام اين مزيت ها براي افرادي که در دل آنها زندگي مي کنند مي تواند به فرصت تبديل شوند.»
او در پايان تصريح کرد: «صنعتي که مواد اوليه اش از موارد داخلي تأمين شود هيچ گاه زمين گذاشته نمي شود.»
سي سو تک اولين شتاب دهنده تخصصي گردشگري
منصوره واحد زاده مدير عامل شتاب دهنده سي سوتک در ادامه با بيان اينکه در تلاشيم خدمات آيتي و مشاوره به گروه ها و تيم ها ارايه کنيم تصريح کرد: «ارتباط با تيم ها تنها منحصر به کسب مجوز نيست و در تمامي مراحل با آنها همفکري و همياري مي کنيم.»
سي سو تک اولين شتاب دهنده تخصصي گردشگري مرکز رشد و فناوري دانشگاه علامه طباطبايي است که کار حمايت از تيم هاي استارتاپي حوزه ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري را به عهده دارد.
مرکز رشد و فناوري دانشگاه علامه طباطبايي با راه اندازي اين شتاب دهنده ها سعي در راه اندازي و حمايت از استارتاپ هايي دارد که منجر به نزديک شدن علوم انساني و علوم فني مي شود ،امري که الان جاي خالي آن درکشور بسيار زياد احساس مي شود.

نظر شما