شناسهٔ خبر: 31293287 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

مرز فرصتی منحصربفرد برای ارزآوری و توسعه سیستان و بلوچستان/توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی نسخه نجات بخش استان است

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: توجه به سیاست های اقتصاد مقاومتی و بهره مندی از فرصتی منحصربفرد مرزهای شرقی بهترین راه برای ایجاد اشتغال پایدار در سیستان و بلوچستان و حل مشکلات اقتصادی ساکنین این استان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون، به عقیده بسیاری از کارشناسان اقتصادی و فعالین عرصه کار و اشتغال، اقتصاد مقاومتی کلید واژه نجات کشور از مشکلات موجود است، به طور کلی توجه به اصول اولیه اقتصاد مقاومتی علاوه بر اینکه می تواند کشور را در برابر فشارهای خارجی و تحریم ایمن کند، زمینه ایجاد اشتغال برای بسیاری از مردم مناطق حاشیه ای کشور که در گذشته به دلیل دوری از مرکز و نداشتن امکانات با مشکلات اقتصادی رو به رو بوده اند را نیز ایجاد می کند.

از ابتدای تدوین سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی تاکنون اقدامات خوبی در این عرصه انجام گرفته اما هنوز هم این طرح ملی در برخی بخش ها با معضلاتی روبه رو بوده و عدم توجه برخی مسئولین به سیاست های کلی آن مانع از پیش برد اهداف تایین شده آن شده است.

از سوی دیگر نا آشنا بودن مردم با طرح های اقتصاد مقاومتی و عدم پای کار آمدن همه دستگاه های حمایتی و اقتصادی موجب شده تا در برخی مناطق مرزی چون سیستان و بلوچستان این نسخه شفا بخش اقتصاد کشور نتواند به درستی بیماری اقتصادی و بیکاری ساکنین دیار نخل و افتاب را درمان کرده و همچنان قاچاق در این منطقه به صورت گسترده ای به چسم می خورد و این موضوع خود عاملی برای کند پیش رفتن سیاست های اقتصاد مقاومتی در این استان مرزی شده است.

سیاست های اقتصاد مقاومتی موجب نجات سیستان می شود
در همین رابطه غلامرضا گنجی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: منطقه سیستان علی رغم مشکلات مربوط به خشکسالی های متمادی هنوز واجد فرصت ها، قابلیت ها و ظرفیت های بسیار مناسبی برای پیشرفت و توسعه است .

فرماندار ویژه زابل افزود: توسعه بخش کشاورزی به عنوان یکی از موتور های محرک برای توسعه منطقه می تواند ایفای نقش کند و سهم خود را در راستای اجرایی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی ایفا نماید.

وی ادامه داد: در سال های اخیر با توجه به نظر نافذ و مساعد مقام معظم رهبری و دولت طرح 46هزار هکتار از اراضی دشت سیستان نوید آینده ای روشن در بخش کشاورزی منطقه سیستان را می دهد.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان بیان کرد: همچنین از مهمترین اقدامات کارگروه صنعت و تجارت زابل می توان به اخذ تسهیلات جهت راه اندازی و فعالیت 9 کارگاه تولیدی به مبلغ 88 هزار میلیون ریال اشاره کرد.

گنجی خاطرنشان کرد: اقتصاد مقاومتی و اهداف آن باید با جوهر مقاومت پیوند منطقی داشته باشد، در این راستا باید چالش های پیش رو را شناسایی و در دایره ای بزرگتر با عنایت به چالش های اقتصاد تعریف و برای آن برنامه و راه حل ارائه شود.

توجه به کشاورزی از مهمترین راه های ایجاد اشتغال در سیستان
فرماندار زابل گفت: وجود عوامل متعدد بر ایجاد فضای منفی برای جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی ، موانع موجود پیش روی تولید ملی و همچنین عدم وجود فضای رقابتی در بخش تولید و توزیع از جمله چالش های پیش روی کارآفرینان است.

وی تصریح کرد: در مسیر تحقق آرمان های والای جمهوری اسلامی ایران، و اصول قانون اساسی سیستان در چشم انداز 1404  جایگاه بخصوصی خواهد داشت.

گنجی بیان داشت: خشکسالی های پیاپی در سیستان ضربات سهمگینی بر پیکره کشاورزی و دامداری در سیستان وارد کرده است، از میان 70 واحد مرغداری تنها 10 واحد تا سال 93 نیمه فعال بوده که در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی و پرداخت 400 میلیارد ریال تا کنون 48 واحد مرغداری در سطح منطقه مشغول به فعالیت شدند.

وی ادامه داد: با آغاز کار مرغداری ها در کل منطقه سیستان اشتغال 750 نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم فراهم شده است.

مرز فرصتی منحصربفرد برای ارزآوری و توسعه اقتصادی
علی کرد نیز در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، اظهار کرد: اهمیت اقتصاد مقاومتی تا جایی است که رهبر انقلاب همواره بر این مهم تاکید دارند و بیانات اخیر ایشان نیز درباره اقتصاد مقاومتی دلیل دیگری بر اهمیت این موضوع و توصیه های ایشان درباره اقتصادمقاومتی راهنمای قوای سه گانه است.

وی افزود: کشور ما دارای  تنوع آب و هوایی منحصربفرد ، ذخایر و معادن مختلف و پتانسیل ها و ظرفیت های کشاورزی و دامداری، صنعت گردشگری و نیروی انسانی خبره و کارشناس است و بستر تحقق اقتصادمقامتی با وجود این ظرفیت های منحصربفرد در خشکی و دریا مهیاست ،باید از این فرصت ها استفاده کرد و قوای سه گانه باید به طور ویژه به تحقق اقتصاد مقاومتی بپردازند.

وی خاطرنشان کرد: مرزها فرصتی منحصربفرد برای ارزآوری  و توسعه اقتصادی کشور است و طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب، قوای سه گانه باید از این فرصت ها برای تحقق اقتصاد مقاومتی ، دور زدن تحریم ها و مقابله با جنگ اقتصادی دشمنان استفاده کنند.

کُرد با اشاره به ظرفیت های مختلف کشور برای تحقق اقتصادمقاومتی، تاکید کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی با فعالیت کارگاه ها، کارخانجات، صنایع تبدیلی ،عرضه و صادرات تولیدات ملی و برنامه های کاربردی در بخش های مهم کشاورزی، دامداری و غیره میسر می شود.

نماینده مردم خاش، میرجاوه و نصرت آباد اذعان کرد:اجرای سیاست های کشت و الگو پردازی در بخش کشاورزی و خرید تضمینی و بیمه محصولات کشاورزی، کمک های بلاعوض به کشاورزان و ایجاد برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در این بخش، آبیاری نوین و پرهیز از استفاده از شیوه های قدیمی آبیاری برای صرفه جویی در مصرف آب ، سبب رونق بخش کشاورزی خواهد شد.

وی تصریح کرد:سرمایه گذاری صحیح در بخش دام و طیور، ایجاد مرغداری های نوین به خصوص در مناطق سردسیر و با آب و هوای مناسب، پرورش دام سبک و سنگین و حمایت از دامداران با تامین علوفه رایگان و غنی کردن مراتع به توسعه این بخش کمک شایانی می کند.

فرهنگ سازی اقتصاد مقاومتی باید از مدارس آغاز شود
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه آموزش اقتصاد مقاومتی باید از سطح مدارس، آغاز شود، ادامه داد: ایجاد تغییرات در سیستم آموزشی می تواند به تبیین و نهادینه سازی اقتصاد مقاومتی  کمک زیادی کند چرا که اکنون تمام دروس به صورت تئوری و علوم انسانی است و توجه کمتری به بخش های فنی و هنرستان ها صورت گرفته است بنابراین با کمبود نیروی متخصص ماهر روبرو هستیم و باید در جهت تربیت نیروهای ماهر و متخصص در بخش فنی تلاش کنیم.

وی افزود: تلاش هایی برای اجرای اقتصاد مقاومتی در سیستان و بلوچستان انجام شده ، صادرات انواع کالا از طریق مرزهای استان از جمله مرز میرجاوه، فعالیت گلخانه ها، گسترش صنایع تبدیلی و تولیدی در شهرهای مختلف استان از جمله قدم هایی است که برای اجرای اقتصاد مقاومتی برداشته شده است اما به دلیل کمبود اعتبارات و نبود زیر ساخت های لازم این استان  پیشرفت کمتری در زمینه تحقق اقتصاد مقاومتی نسبت به سایر استان ها داشته است.

وی با بیان اینکه فرهنگ اقتصاد مقاومتی در کشور به درستی تبیین نشده است، خاطرنشان کرد: همه اقشارجامعه باید فرهنگ اقتصاد مقاومتی آشنا شوند و با توجه به وجود خشکسالی های گسترده در کشور و تحریم های ظالمانه باید سیاست های اقتصاد مقاومتی را به طور جدی در کشور پیاده کنیم و تمام استعدادهای بالقوه کشور در همه بخش ها را به صورت بالفعل دربیاوریم.

وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان جز استان های کمترتوسعه یافته کشور محسوب می شود اما محروم از ظرفیت و استعداد نیست و پتانسیل های زیادی در بخش های مختلف دارد که بالفعل و اجرایی نشده است و لازم است تا ضمن تقویت استعدادها و زیرساخت های ریلی، زمینی، هوایی استان زمینه را بری تحقق کامل اقتصاد مقاومتی در استان فراهم کنیم.

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند همراهی مردم است
محمدعلی رحیمی پور در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون، با اشاره به اقتصاد که نیاز واقعی جامعه به منظور توسعه کشور و استقامت در برابر دشمنان است اظهار کرد: با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، یکی از مهم‌ترین معضلات جامعه در سال‌های اخیر مشکلات اقتصادی بوده و همچنان ادامه دارد که مسئولان در کنار مردم برای تحقق آن باید تلاش کنند.

وی با بیان اینکه سال 97 در حالی توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال حمایت از کالای ایرانی نامگذاری شد که طی سال ها گذشته نیز این مفهوم به صورتی کاملاً روشن در نامگذاری ها مدنظر قرار گرفته بود، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل بدون حمایت از کالای ایرانی معنا و مفهومی ندارد و دو سال پیش نیز در تبیین شعار سال یکی از محورهای مهم آن حمایت از کالای ایرانی و تولید داخلی بود.
 
وی ادامه داد: در سال گذشته نیز شعار اقتصادی؛ اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال بود و در صورت تحقق منجر به افزایش تولید داخلی و کالای ایرانی می شد و لازمه چنین تحولی نیز حمایت از تولید داخل و کالای داخلی است.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: رهبرمعظم انقلاب راهبردهای کلان کشور را به روشن بیان می کند و دولت و مجلس این راهبردها را باید عملیاتی کنند، ضربه های اقتصادی امروز نتیجه بی توجهی به راهبردهای اعلامی دیروز است.

وی گفت: راهبردهای مبارزه اقتصادی روشن است، مردم در تمام صحنه ها مدافع انقلاب و کشور بوده و هستند، مسئولین باید علم مبارزه را نگهدارد و مهره های این جنگ نابرابر را به درستی مدیریت کنند.

رحیمی افزود: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند برای حل مشکلات اقتصادی باید راهکارهای اقتصادی پیدا کرد نه راهکار های سیاسی و راه برون رفت از مشکلات مذاکره نیست بلکه اقتصاد مقاومتی است.

اجرای راهبردهای رهبری راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی است
وی با بیان اینکه در بحث اقتصاد مقاومتی، انتظارات به‌صورت کامل محقق نشده است، بیان کرد: برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است که مسئولان به توان داخلی تکیه کرده و از درگیری‌های جناحی پرهیز کنند و مردم نیز بحث اشتغال خانگی را مورد توجه قرار دهند، با وجود ذخایر خدادادی در کشور در حوزه اشتغال و تولید به نوعی دچار مشکل هستیم که حل این مشکل اراده مسئولان را در کنار مردم می طلبد.

کارشناس اقتصادی با اشاره به موقعیت شهرستان چابهار و قرار گرفتن بر پهنه بیکران اقیانوس، فرصت منطقه آزاد و صنعتهای مبتنی بر دریا و صنایع دستی اظهار کرد: این شهرستان فرصتهای بسیار بکری برای کارآفرینی و توسعه صنایع کوچک را داراست، عدم تمایل سرمایه گذاران در طرح های تحقیقاتی و ترس از ورشکستگی به دلیل خطر پذیری طرح های اولیه از موانع بسیار بزرگ پیش روی سرمایه گزاران است.

وی ادامه داد: بررسی برخی از طرح های موجود توسط کار آفرینان وعدم تحقق این طرح ها نشان می دهد این شهرستان همانند بیشتر مناطق مشوق های لازم برای راه اندازی و عملیاتی کردن طرح های کوچک اقتصادی توسط کار آفرینان را ندارد؛ صید و پرورش کنترل شده ماهیهای زینتی، پرورش جلبک، ساخت ترشی از جلبک، استفاده از جلبکها در محصولات آرایشی، سوزن دوزی، صدف کاری، تهیه نمک از دریا، صنایع جانبی کارخانه های تن ماهی و صیادی از جمله طرح هایی است که به دلایل فوق امکان راه اندازی آن توسط کارافرینان وجود ندارد.

رحیمی عدم پیش بینی بازار و تامین منابع مالی پروژه و عدم تعهد دولت برای خرید و بازریابی کالای تولید شده یا خرید تضمینی آن و ابهام در ادامه و روند کار از مشکلات موجود در بحث کار آفرینی و سرمایه گزاری در شهرستان چابهار و حتی دیگر مناطق کشور عنوان کرد.
 
به اعتقاد کارشناس اقتصادی؛ امروز برای تحقق عملی اقتصاد مقاومتی راهی جز استفاده از تفکرات انقلابی و جهادی نداریم و باید مسئولین و نیروهای انقلابی تازه نفس را وارد میدان کرد و از آنها حمایت شود تا مردم ثمره این تفکر را لمس کنند.

انتهای پیام/

نظر شما