شناسهٔ خبر: 31290620 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مسئول نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه:

محیط های علمی اخلاق مدارتر است

بیرجند - ایرنا - مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیرجند گفت: افزایش عیار معنویت در محیط های علمی مهم است و به لطف خدا محیط های علمی ما نسبت به بسیاری از محیط های دیگر اخلاق مدارتر و متفاوت تر است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا حجت الاسلام محمدعلی جعفری روز چهارشنبه در اولین همایش ملی نماز، هویت و جوانان در دانشگاه بیرجند افزود: امروز دانشجوی ما پیشنهاد دهنده برای فضیلت های دینی و اسلامی است در حالی که در دوره رژیم ستمشاهی از این فضیلت ها فراری بود و این تفاوتی است که نظام اسلامی در دیدگاه ها ایجاد کرده است.
وی بیان کرد: باید خداوند را شاکر باشیم که در نظام مقدس جمهوری اسلامی تنفس می کنیم و در دانشگاه ها اعتکاف ها که برگزار می شود می بینیم چقدر جوانان ما به دنبال این مسائل هستند.
رئیس همایش ملی نماز، هویت و جوانان ادامه داد: در این همایش دنبال این بودیم که دغدغه بیشتر در محیط و توجه ویژه متولیان و مدیران به امر نماز باشد.
وی گفت: به دلیل گرفتاری های زیادی که به لحاظ کاری برای همه ما پیش می آید، متاسفانه توجه به نماز در بعضی موارد آخر کار قرار می گیرد.
حجت الاسلام جعفری افزود: باید سمت و سوی حرکت های خود را با اذان تنظیم کنیم و هیات وزیران هم تاکید دارد که برای نماز وقت گذاشته شود و رئیس هر دستگاه را مسئول اقامه نماز قرار داده اند که با توجه به مصوبه هیات وزیران، نماز بلافاصله بعد از اذان برگزار شود.
وی گفت: نماز مظهر عبودیت و بندگی است و همه برنامه ها بر این اساس باید تنظیم شود.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه بیرجند اضافه کرد: در نظرسنجی که دانشگاه بیرجند به تازگی انجام داده 80 درصد دانشجویان ما پایبندی به نماز دارند فقط ممکن است آخر وقت یا اول وقت نماز خود را بخوانند اما مهم این است این سهم بزرگ از دانشجویان دغدغه نماز دارند.
وی گفت: مسئولان مربوط فضای مناسب را برای دانشجو فراهم کنند تا دانشجو از این فضیلت به بهترین شکل استفاده کند و شناسایی موانع در این مسیر و رفع آن از دیگر اهداف برگزاری همایش است.
دبیر علمی همایش ملی نماز، هویت و جوانان هم گفت: وقتی فرایض دینی را مورد مطالعه قرار می دهیم هیچ فریضه ای در جایگاه و اهمیت نماز نیست و آثار بزرگی برای جامعه و روح انسانی دارد.
حجت الاسلام سید حسن حسینی افزود: ما مسلمانان کمتر در این خصوص تحقیق کردیم اما غربی ها که اعتقادی به نماز مثل ما ندارند تحقیق کردند و دانشگاه هاروارد آمریکا در این زمینه تحقیق می کند و درباره نقش مسح کشیدن در نماز می گویند همه انرژی های منفی انسان دفع و انرژی های مثبت جذب می شود.
وی گفت: نظر محققان غربی این است که رکوع و سجده ما همان اثر ورزش هایی را دارد که دکترها برای افرادی که دچار ناراحتی ستون فقرات هستند، تجویز می کنند.
وی اظهار داشت: اگر فردی بخواهد در دنیا آرامش و آسایش داشته باشد راهش توجه به نماز است چون امروز گمشده بشر پول و مقام نیست امروز نداشتن آسایش و آرامش مشکل بشر است.
عضو هیات علمی دنشگاه بیرجند افزود: این همایش در محورهای روانشناسی، اجتماعی و عرفانی است که از 15 شهریور ماه امسال فراخوان ارائه مقالات اعلام شد و تاکنون 157 پژوهشگر در این همایش شرکت کردند.
وی از ارسال 109 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: چهار داور کار داوری مقالات را انجام دادند که 21 مقاله به عنوان ارائه شفاهی و 27 مقاله به عنوان پوستر پذیرفته شد و 21 عنوان نیز در کتابچه مقاله ها چاپ می شود.
7559*3028

برچسب‌ها:

نظر شما