شناسهٔ خبر: 31273347 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

هیچ آبی از خراسان جنوبی به سمت افغانستان نمی‌رود

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: موضوع خروج سالانه 700 میلیون مترمکعب آب از استان صحت ندارد و هیچ آبی از استان به سمت افغانستان نمی‌رود.

صاحب‌خبر -

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ، سید سعید پورجعفر، امروز ۳۰ بهمن، در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در حال حاضر حدود ۱۲ هزار منبع آبی در سطح استان وجود دارد.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۶۲۵۲ قنات، ۲۱۸۹ چشمه و ۳۴۱۰ چاه است، گفت: خراسان جنوبی نسبت به کشور کمترین چاه غیرمجاز را دارد.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی افزود: سالانه حدود ۲.۶۸ میلیون مترمکعب آب موثر از سفره‌های زیرزمینی برداشت می‌شود.

پورجعفر با بیان اینکه در سال جاری ۲۷ حلقه چاه و در سال گذشته نیز پنج حلقه چاه غیرمجاز پلمپ شده است، تصریح کرد: حدود ۳۰۷ حلقه چاه غیرمجاز در استان وجود دارد که باید تعیین تکلیف شود.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی در بخش تعادل بخشی نیز جز استان‌هایی است که بیشترین کنتور هوشمند را نصب کرده است، اظهار کرد: از حدود دو هزار حلقه چاه برقی در استان ۱۷۱۴ تا ۱۷۲۰ چاه به کنتور هوشمند برقی مجهز شدند.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه حدود ۳۰۱ چاه فاقد کنتور هوشمند در استان وجود دارد، خاطرنشان کرد: در بخش تعادل بخشی نیز طرح داراب هر ساله در آموزش و پرورش و مدارس استان اجرا می‌شود که در این طرح دانش‌آموزان با وضعیت آب استان آشنا می‌شوند.

پورجعفر گفت: خرید چاه کم بازده یکی از برنامه‌های شرکت آب منطقه‌ای در استان است و آب منطقه‌ای می تواند برای متقاضیانی که تقاضای فروش و واگذاری این چاه‌ها را داشته باشند، چاه‌های کم بازده را خریداری و به منابع آبی استان کمک کند.

وی با بیان اینکه میزان بارندگی امسال در استان نسبت به طولانی مدت ۱.۵ درصد افزایش داشته است، افزود: همچنان از لحاظ بارندگی دچار مشکل هستیم و خراسان جنوبی جزء استان‌های کم بارش و خشک در کشور است.

مهار ۱۰۰ درصدی سیلاب‌های خراسان جنوبی

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: با احتساب سدهای در حال ساخت حدود ۱۲ سد تغذیه مصنوعی و حدود ۱۳ سد ذخیره‌ای در استان وجود دارد.

پورجعفر با بیان اینکه خراسان جنوبی دیگر پتانسیل ساخت سد ذخیره‌ای ندارد، اظهار کرد: ۱۰۰ درصد سیلاب‌های استان مهار شده و ۹۰ درصد میزان آب نیز در استان تبخیر می‌شود.

وی افزود: موضوع خروج سالانه ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب از استان صحت ندارد و هیچ آبی از استان به سمت افغانستان نمی‌رود.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه امید داریم ۲۵۰ میلیون مترمکعب از کسری آب مخازن را از طریق تعادل بخشی جبران کنیم، یادآور شد: در حال حاضر ۱۸ محدوده ممنوعه و هشت محدوده بحرانی در استان وجود دارد.

انتهای پیام/س

برچسب‌ها:

نظر شما