شناسهٔ خبر: 31255162 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

زنگ خطر اسکی به صدا درآمد

چه کسی مسئول نتایج ضعیف اسکی است؟

71613

عملکرد ضعیف تیم‌های ملی مردان و زنان ایران در مسابقات جهاین اسکی الپاین سوئد زنگ خطری را برای فدراسیون این رشته به صدا در آورده است که با بررسی دقیق عوامل این ناکامی برنامه‌های بهتری را برای آینده اسکی در نظر بگیرند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، تیم ملی اسکی آلپاین مردان و زنان ایران که به مسابقات جهانی این رشته در سوئد اعزام شدند ۲۸ بهمن ماه به کار خود در این رقابت‌ها پایان دادند و نتایج ضعیفی را رقم زدند. عاطفه احمدی، صدف ساوه شمشکی، میترا کلهر، فروغ عباسی، پوریا ساوه شمشکی، بهنام کیا شمشکی، مرتضی جعفری و محمد ساوه شمشکی هشت اسکی باز ایران در دو بخش مارپیچ کوچک و بزرگ این مسابقات به رقابت با دیگر اسکی‌بازان پرداختند. اما حذف آنها در شرایطی روی داد که ضعیف‌ترین عملکرد را نسبت به دوره‌های گذشته داشتند. این نتایج زنگ خطری برای این رشته ریشه دار در ایران است و به نظر می‌رسد برنامه‌ریزی‌های سال‌های اخیر نه تنها منجر به رشد این رشته نشده بلکه زمینه‌ساز ناکامی‌های متوالی اسکی‌بازان ایران شده است.

نتایج ضعیف بانوان با چهار حذف شده

در بخش زنان مسابقات جهانی که مطابق با نظر فدراسیون جهانی تنها در دو مانش نهایی برگزار شد چهار بانوی ملی پوش ایران کار خود را آغاز کردند اما در مانش اول مارپیچ بزرگ تنها صدف ساوه شمشکی بود که توانست به خط پایان برسد و سه نفر دیگر به دلیل بروز خطا از طرف داوران رد شدند. از آنجایی که تنها ۶۰ اسکی‌باز برتر به مانش دوم راه پیدا می‌کردند و صدف ساوه شمشکی نیز جایگاهی بهتر از ۸۲ را به دست نیاورد، هر چهار بانوی ایران در این بخش حذف شدند.

بانوان اسکی‌باز در بخش مارپیچ کوچک هم عملکرد خوبی نداشتند اما احمدی، عباسی و کلهر با قرار گرفتن در جمع ۶۰ اسکی باز مانش اول راهی مانش دوم شدند البته کلهر خطای خود را که از دید داوران پنهان مانده بود در حرکتی پسندیده اعلام کرد تا همراه با ساوه شمشکی حذف شده‌های زود هنگام مارپیچ کوچک باشند. در نهایت جایگاه‌های ۴۶ و ۴۸ بهترین عملکردهای بانوان در مارپیچ کوچک بود.

انتقاد شدید از مربی تیم اسکی بانوان

علیداد ساوه شمشکی سرمربی سابق تیم ملی آلپاین مردان درباره عملکرد ضعیف تیم بانوان به ایسنا گفت: " خانم‌ها خیلی ضعیف‌تر از مردان کار کردند چون کادر فنی این تیم خیلی ضعیف است. سیاست وزارت ورزش می‌گوید که فدراسیون‌ها برای تیم زنان باید مربی خانم انتخاب کنند. در حالی که می‌توانند سرمربی خارجی بیاوردند، اما کسی را انتخاب کردند که خیلی ضعیف است و وقتی خودش در تیم بازی می‌کرد اصلاً نتوانست جز چهار نفر اول باشد. الان او مربی میترا و مرجان کلهر است اما از نظر فنی یک بار هم نتوانسته آنها را شکست دهد. فقط یک دوره مربیگری دیده اما باید پرسید تا الان چه‌کار کرده و نتیجه فعالیتش چیست؟ "

مردان هم حذف شدند

حذف مردان از مسابقات مارپیچ بزرگ و کوچک باعث شد تا پازل عملکرد ضعیف کاروان ایران تکمیل شود و نگرانی‌هایی را درباره آینده این رشته به وجود آورد. هیچ یک از مردان اسکی باز ایران در جریان مسابقات مقدماتی مارپیچ بزرگ موفق نشدند در جمع ۶۰ ورزشکار برتر قرار بگیرند و به مانش دوم صعود کنند.

صعود به لطف قانون فدراسیون جهانی

فدراسیون جهانی این رشته مقرر کرد در صورتی که ورزشکاران در مرحله انتخابی نتوانستند به مسابقه نهایی صعود کنند، بهترین اسکی باز هر کشور در دور مقدماتی مجاز به حضور در مرحله نهایی مسابقات می‌شود. در نتیجه پوریا ساوه شمشکی با جایگاه ۶۱ به مسابقه نهایی رفت اما در بین ۹۸ اسکی باز مانش اول در جایگاه هفتادم قرار گرفت و حذف شد. این اسکی باز با وجود اینکه در مسابقات سال ۲۰۱۳ بیست و ششم شد در رده بندی کلی مسابقات سال ۲۰۱۹ جایگاهی بهتر از پنجاه و ششم را به دست نیاورد.

این ناکامی در مارپیچ کوچک هم ادامه داشت به گونه‌ای که در مسابقه مقدماتی تنها مرتضی جعفری با رتبه ۴۶ به مسابقه نهایی صعود کرد و سه اسکی باز دیگر حتی نتوانستند به خط پایان برسند. سرنوشتی که جعفری هم در مسابقه نهایی به آن دچار شد و نتوانست با عبور از خط پایان در جدول رده بندی قرار بگیرد. توجه به وضعیت تیم‌های ایران در مسابقات جهانی این سوال را به وجود می‌آورد که آیا این نتایج ضعیف به عملکرد ملی پوشان و کادر فنی برمی‌گردد یا باید در برنامه‌های فدراسیون بازنگری شود؟

انگشت اتهام سرمربی سابق تیم ملی به سوی فدراسیون

علیداد ساوه شمشکی معتقد است عملکرد ضعیف فدراسیون در چند سال اخیر باعث شده که وضعیت اسکی روز به روز بدتر شود. به اعتقاد او این ضعف مدیریتی که از زمان ریاست طالبی در سال ۲۰۱۴ شروع شده با ریاست افتخاری ادامه پیدا کرده است.

این مربی اسکی معتقد است اسکی‌بازان تیم‌های ملی و کادر فنی مردان از کیفیت خوبی برخوردار هستند و چون گذشته تلاش می‌کنند اما ضعف فدراسیون در بخش‌های مختلف تیم ملی را نیز ضعیف می‌کند. ساوه شمشکی در این باره به ایسنا: " همه کمیته‌های مربوط به آلپاین عوض شدند. این مساله خیلی تأثیر گذار است. کمیته آلپاین و استعدادیابی بر پیشرفت تأثیر دارد. به غیر از سرمربی تیم آلپاین مردان بقیه مسئولان آلپاین ضعیف‌ترین آدم‌های اسکی هستند. پوریا ساوه شمشکی که در مارپیچ بزرگ سال ۲۰۱۳ بیست و ششم شده بود امسال در جایگاه شصت و یکم قرار گرفت. تلاش این اسکی باز همان است اما نتیجه فرق می‌کند. کمیته‌های هر فدراسیون را دبیر فدراسیون پیشنهاد می‌دهد و رئیس حکمشان را می‌زند. دبیر که خودش کمی اسکی بلد است، ضعیف‌ترین آدم‌های اسکی را هم معرفی کرد."

از خواب زمستانی بیدار شوید

به گزارش ایسنا، شکی نیست که وضعیت و برنامه‌های هر فدراسیونی بر عملکرد ورزشکاران و تیم‌های زیرمجموعه‌اش اثر مستقیم می‌گذارد. در حالی که کشورهای دیگر با برنامه‌ریزی دقیق به دنبال پیشرفت هستند، بررسی وضعیت موجود و جلوگیری از تکرار مشکلاتی که زمینه افت اسکی را در مسابقات جهانی پدید آورده، می‌تواند به توسعه این رشته در ایران کمک کند. از سوی دیگر اگر مسئولان به زنگ خطری که اکنون برای اسکی آلپاین به صدا در آمده است بی‌توجه باشند و هر چه زودتر دلایل ناکامی تیم ملی را بررسی نکنند ادامه این سیر نزولی امری بدیهی است.

انتهای پیام

نظر شما