شناسهٔ خبر: 31209801 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

مخالفت بانک مرکزی با صادرات ریالی

رئیس‌کل بانک مرکزی در جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان گفت: بانک مرکزی با صادرات ریالی مخالف است، صادرات ریالی معنا ندارد؛ چراکه منابع انسانی و سرمایه‌ای کشور برای تولید به کار گرفته می‌شود و تولیدات به خارج کشور صادر می‌شود اما در مقابل، ارزی به کشور بازنمی‌گردد؛ بنابر این این روش با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست. به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی، عبدالناصر همتی در این نشست با اشاره به جنگ اقتصادی که دولت آمریکا علیه ملت ایران به راه انداخته گفت: خوشبختانه توطئه دشمن برای برهم زدن نظم اقتصادی کشور تا حد زیادی خنثی شد و با همت مردم و اقدامات دولت در حال حاضر ثبات نسبی بر اقتصاد کشور حاکم است و این ثبات به ما اجازه می‌دهد تا اقدامات اساسی در حوزه اقتصادی کشور انجام دهیم.

صاحب‌خبر -

وی ضمن اشاره به این موضوع که تامین نیازهای اساسی و فوری مردم در شرایط سخت کنونی دغدغه اصلی دولت است بنابراین ایجاد ثبات اقتصادی در کشور هدف اصلی ماست، تصریح کرد: دولت برای جبران آثار تحریم‌ها و اداره زندگی روزمره مردم اقدامات خود را در ابعاد مختلف پیش می‌برد تا بتواند در عین حال برنامه‌ریزی مناسب برای توسعه کشور نیز انجام دهد. همتی میزان صادرات غیر‌نفتی کشور در ۹ ماهه اول سال را نزدیک ۳۴ میلیارد دلار برشمرد و با تاکید بر اینکه واردات دارو و کالاهای اساسی در اولویت است، اعلام کرد: در ۱۰ ماه اول سال ۵/ ۱۱ میلیارد دلار کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی وارد کرده‌ایم که نسبت به کل سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است. رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: طبیعتا افزایش فشار برای کاهش درآمدهای نفتی کشور موجب کندی در انجام پروژه‌ها و موارد با اولویت کمتر می‌شود که در حال برنامه‌ریزی برای تکمیل و راه‌اندازی طرح‌های اولویت‌دار در کشور هستیم تا این مقطع را طی کنیم. همتی با ابراز امیدواری درخصوص نتیجه‌بخش بودن تصمیماتی که در این سفر برای استان کردستان اتخاذ می‌شود، گفت: ظرفیت‌سازی برای استان کردستان بسیار مهم است و باید به‌گونه‌ای انجام شود که زمینه برای اشتغال و توسعه بیشتر این استان ایجاد شود همچنین طرح‌های خوبی از طرف تولیدکنندگان کردستان پیشنهاد شد که اجرای آنها موجب افزایش میزان تولید و ارزش افزوده داخلی خواهد شد.

وی با اعلام اینکه نظام بانکی کشور آماده حمایت و تامین نقدینگی واحدهای تولیدی است، افزود: کشور نباید از نظر سرمایه در گردش و واحدهای تولیدی فعال که نیاز به نقدینگی دارند دچار مشکل باشد و نظام بانکی آمادگی دارد که حمایت‌های لازم را انجام دهد. رئیس شورای پول و اعتبار خطاب به اعضای این شورا با تاکید بر اینکه بانک مرکزی با صادرات ریالی مخالف است، گفت: صادرات ریالی معنا ندارد؛ چراکه منابع انسانی و سرمایه‌ای کشور برای تولید به کار گرفته می‌شود و تولیدات به خارج کشور صادر می‌شود اما در مقابل، ارزی به کشور بازنمی‌گردد؛ بنابراین این روش با هیچ منطقی قابل پذیرش نیست. وی افزود: ارزش افزوده صادرات باید در داخل کشور و به چرخه اقتصادی بازگردد بنابراین طرح صادرات ریالی که نه ارزی به داخل کشور وارد شود و نه وارداتی در مقابل آن انجام گیرد، به هیچ وجه به نفع اقتصاد نخواهد بود، ضمن آنکه این روش در تضاد با اصول اقتصاد مقاومتی است. همتی تاکید کرد: از صادرکنندگان انتظار می‌رود شرایط واردکنندگان را درک کنند و گام‌های لازم را برای کمک به جریان واردات کشور بردارند ضمن آنکه در این مسیر نیز بانک مرکزی به طرق مختلف بستر انتقال وجوه حاصل از صادرات را با کشورهای مورد تعامل مهیا کرده است. همچنین رئیس‌کل بانک مرکزی با حضور در کارگروه اقتصاد مقاومتی استان کردستان، ضمن تاکید بر اجرایی شدن و انجام طرح‌های پیشران در کردستان، خواهان ایجاد ظرفیت لازم در این استان شد. همتی ضمن تشکر از استاندار کردستان با اشاره به بحث مهم اشتغال در آن استان گفت: فعال کردن ظرفیت‌های اقتصاد کردستان برای اشتغال، از اهداف اولیه است و همه ما به‌دنبال تحقق این مهم هستیم.

رئیس‌کل بانک مرکزی افزود: واقعیت این است که اکنون شرایط ویژه‌ای بر کشور حاکم است و ما باید بپذیریم درگیر جنگ اقتصادی هستیم، اما با این حال ذخایر ارزی بانک مرکزی قابل قبول و مطلوب است، ضمن آنکه خوشبختانه ظرف چندماه گذشته برنامه‌ریزی شد تا از منابع ارزی به‌صورت بهینه استفاده شود. به گفته همتی تامین خط اعتباری، سرمایه در گردش لازم برای طرح‌ها و پروژه‌های نیمه‌تمام برای استان کردستان با مشکلی مواجه نیست و در این باره می‌توان در درجه اول از منابع بانک‌ها و نیز صندوق توسعه ملی و نیز کمک‌های بانک مرکزی یاری گرفت. وی در ادامه درخصوص آینده اقتصادی استان کردستان گفت:‌ با حضور در این کارگروه امیدمان به آینده اقتصادی استان کردستان باتوجه به ظرفیت‌های آن بیشتر شد و با روحیه‎ای نیز که از استانداری کردستان سراغ دارم، اطمینان دارم طرح‌های ناتمام و سایر طرح‌های این استان به مرحله عملیاتی شدن نزدیک می‌شود و ما نیز در این راه در کنار شما هستیم. در این جلسه مدیران واحدهای تولیدی فولاد، پتروشیمی، سیمان و کشاورزی حاضر شدند و وضعیت پروژه‌ها را به اطلاع رئیس‌کل بانک مرکزی رساندند و درخواست‌های خود را در مورد تامین مالی و رفع نیازهای پروژه‌ها توسط بانک‌ها مطرح کردند. همچنین در این سفر برخی مدیران عامل بانک‌ها، رئیس صندوق توسعه ملی و معاون نظارت بانک مرکزی، رئیس‌کل این بانک را همراهی کردند.

نظر شما