شناسهٔ خبر: 31161964 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: باشگاه خبرنگاران جوان | لینک خبر

ازدواج با این بانوان، معافیت از سربازی دارد

جزئیات بهره‌مندی سربازان از معافیت در صورت ازدواج با بانوان جانباز ۲۵ درصد و بالاتر را در این گزارش بخوانید.

صاحب‌خبر -

مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد و بالاتر ازدواج کنند، در چه صورتی از معافیت سربازی بهره‌مند می‌شوند؟به گزارش خبرنگار حوزه نظام وظیفه گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بسیاری از مشمولان خدمت وظیفه عمومی در رابطه با معافیت مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد و بالاتر ازدواج کنند سوالاتی دارند.

براساس قوانین موجود در ارتباط با سربازی و خدمت وظیفه عمومی، آن دسته از مشمولانی که با بانوان جانباز ۲۵ درصد ازدواج کنند، به مدت ۵ سال از تاریخ ثبت عقد از معافیت موقت برخوردار می‌شوند و در صورت استمرار ازدواج پس از ۵ سال با تایید بنیاد شهید و امور ایثارگران از معافیت دائم بهره‌مند می‌شوند.

همچنین معافیت موقت برای این دسته از مشمولان در مقاطع زمانی ۳۰ ماهه صادر و پس از به اتمام رسیدن مهلت داده شده، در صورتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران استمرار ازدواج را تایید کند، از طریق وظیفه عمومی این موضوع قابل تمدید است.

اما در تبصره این موضوع آمده است، در صورتی که از زمان ثبت عقد تا ثبت درخواست در سامانه ۲ سال و بیشتر سپری شده باشد، معافیت موقت تا پایان ۵ سال صادر و سپس در صورتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران استمرار ازدواج را تایید کند معافیت دائم صادر می‌شود.

همچنین در تبصره آمده است، در صورتی که بنیاد شهید و امور ایثارگران اطلاع و اطمینان حاصل نماید که ازدواج جانباز منجر به طلاق شده، مراتب را به وظیفه عمومی استان اعلام می‌کند، تا نسبت به لغو معافیت موقت همسر وی اقدام لازم صورت پذیرد.

در نظر داشته باشید بانوان جانبازی که در گذشته فرزند یا برادر آنان به سبب جانبازی خواهر معاف شده باشند هم می‌توانند همسر مشمول خود را با رعایت این مقررات از خدمت دوره ضرورت معاف کنند.

معافیت سربازی برای مشمولانی که با بانوان دارای معلولیت جسمی –حرکتی ازدواج کنند

 آن دسته از مشمولان خدمت وظیفه‌ای که با بانوان معلول ازدواج کنند، از معافیت موقت ۵ ساله استفاده و در صورت استمرار ازدواج پس از اتمام ۵ سال از معافیت دائم می‌توانند برخوردار شوند.

در صورتی که فرد مشمول خدمت وظیفه، در مدت زمان معافیت موقت به دلیل فوت یا طلاق همسر شرایط معافیت را از دست داده و خود را ظرف مدت ۶ ماه از تاریخ وقوع معرفی نکرده باشد غایب محسوب می‌گردد و برابر مقررات با وی رفتار خواهد شد.

ملاک محاسبه برای معافیت موقت، از تاریخ ازدواج یا ثبت عقد بوده و زمان معلولیت دررسیدگی موثر نیست.

اگر فرد مشمول خدمت وظیفه، از معافیت موقت به سبب معلولیت همسر بهره‌مند شده باشد (معافیت موقت به او تعلق گرفته باشد) و همسر وی (فرد مشمول) بعد از خاتمه ۵ سال ازدواجشان، و قبل از صدور کارت فوت کند، درخواست کارت معافیت دائم برای فرد مشمول بلامانع خواهد بود.

 در این نوع معافیت غیبت مشمول مانع رسیدگی بوده و در صورت فوت یا طلاق فرد معاف شده و ازدواج مجدد معلول، استفاده همسر جدید از معافیت نیز اشکالی ندارد.

لازم به ذکر است، برای بهره مندی از این نوع معافیت، فرد معلول باید تحت پوشش بهزیستی باشد.

با عنایت به اینکه برابر تبصره ماده «۱» قانون حمایت جامع از حقوق معلولان، معلولیت در سه حوزه جسمی، ذهنی و روانی دسته بندی شده است، منظور از معلولیت جسمی –حرکتی وجود معلولیت در حوزه‌های جسمی (ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و ...) بینایی، شنوایی و گفتاری میباشد و معلولیت‌های ذهنی و روانی در این نوع معافیت ملاک رسیدگی نخواهد بود و بیماری‌های ذهنی و روانی به تنهایی شامل معافیت نمی‌شود.

در حالتی که معلولیت به صورت ترکیبی باشد و معلولیت ذهنی یا روانی منجر به ایجاد معلولیت جسمی نیز شده باشد، رسیدگی به درخواست فرد مشمول خدمت وظیفه با رعایت مقررات مندرج در ابلاغیه فوق الذکر بلامانع است.

انتهای پیام/

نظر شما