شناسهٔ خبر: 31157124 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

در شیراز؛

برگزیدگان جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی معرفی شدند/تقدیر از ۱۰کتابدار

شیراز- آیین اختتامیه جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در شهر شیراز با تقدیر از ۱۰ قصه‌گوی برتر در بخش عمومی و ویژه برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار مهر، آیین اختتامیه  پنجمین جشنواره منطقه‌ای قصه‌گویی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شامگاه چهارشنبه با حضور مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، حجت‌الاسلام محمد ذاکری، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس، هیئت داوران و کتابداران قصه‌گوی چهار استان بوشهر، کرمان، هرمزگان و فارس در شیراز برگزار شد.

در این دوره از رقابت و بر اساس نظر هیئت داوران ۱۰ نفر برگزیده شدند؛ ۸ نفر در بخش عمومی و ویژه که به مرحله کشوری راه می‌یابند و دو کتابدار نیز شایسته تقدیر شناخته شدند که با اهدای لوح از آن ها تقدیر شد.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان فارس در این مراسم با اشاره به اینکه این جشنواره در ۲ روز گذشته برگزار شد، گفت: در این ۲ روز از شادی ها و غم ها و تلخی ها و شیرین ها شنیدیم و لحظات کودکی را تداعی کردیم. قصه‌ها گاهی از رنج برای همدلی و گاهی از عشق برای دوستی می گوید.

روح‌الله منوچهری اضافه کرد: در این جشنواره  قصه های زیادی شنیدیم و توانستیم مهارت ها و دانش ها را در اختیار یکدیگر قرار دهیم و این مهمترین اتفاقی بود که رخ داد.

وی به پیشینه این جشنواره اشاره کرد و گفت: براثر فراخوان این جشنواره، ۲۱۳ اثر از این ۴ استان ثبت شد که از این تعداد ۹۹ اثر فارس، ۴۳ اثر از کرمان، ۵۶ اثر از بوشهر و ۱۵ اثر از استان هرمزگان بود.

منوچهری اضافه کرد: پس از داوری آثار ثبت شده، ۴۱ نفر از این چهار استان با سب امتیاز لازم به مرحله جشنواره منطقه‌ای رسیدند که از این میان ۱۸ نفر فارس، ۱۴ نفر کرمان، ۷ نفر از بوشهر و دو نفر از هرمزگان بودند و پس از رقابتی دو روزه در مجموع ۱۰ نفر از این کتابداران برگزیده شناخته شدند که به مرحله کشوری راه یافتند.

وی با بیان اینکه جشنواره قصه گویی محل تبلور خاطرات کودکی و تبادل هدیه است، ادامه داد: همین که کتابداران این تجربیات را به کتابخانه‌های خود می‌برند و با اعضا و مردم شهر یا روستای خود به اشتراک می گذارند، با ابزار قدرتمند قصه به مصاف تحولات امروزه می‌روند و جامعه را در رسیدن به اهدافشان کمک می‌کنند، یعنی این جشنواره به هدف خود رسیده است.

در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هم با بیان اینکه جشنواره قصه گویی اقدام بسیار شایسته‌ای است که تاکنون در کتابخانه‌های عمومی برگزار نشده است، گفت: امیدوارم که ما هم بتوانیم در حوزه فرهنگ و هنر با تعامل خود، این جشنواره را در سال آینده به شکل وسیع‌تر و گسترده از امسال برگزار کنیم. این جشنواره تداوم داشته باشد و در دوره‌های آینده این رویداد در فارس با  همکاری دستگاه‌های فرهنگی به شکل شایسته‌تری برگزار شود.

صابر سهرابی ادامه داد: سرنوست، زندگی و کار، هر کدام را که بررسی می‌کنیم با قصه آغاز می‌شود. شاید اولین شیوه تربیتی که انسان از آن بهره گرفت، داستان بود؛ داستان‌هایی که از درون انسان برآمد و بستر ژرف برای تربیت را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه داستان در تربیت انسان بسیار مؤثر است، ‌گفت: خدا از داستان به عنوان ابرازی برای هدایت بهره گرفت تا جاییکه می‌توان اولین قصه گو را خدا دانست.

سهرابی خدمات متقابل انسان و داستان را در تاریخ برشمرد و گفت: انسان داستان را می‌سازد و داستان انسان را. داستان چیستی انسان را حکایت می‌کند و هیچ اندیشه و اختراعی در تاریخ نمی‌توان یافت که پیش از این داستانی نداشته باشد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد فارس با تأکید بر اینکه داستان را نه تنها باید نگه‌داری کنیم بلکه باید فضایی فراهم کرد تا بر شکوفایی آن افزوده شود، اضافه کرد: باید فرزندانمان را با داستان مأنوس کنیم؛ زیرا که داستان آینده فرزندان ما را خواهد ساخت.

سپس، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فارس با بیان اینکه داستان زمانی به وجود می‌آید که تعادل زندگی به هم می‌خورد، بیان کرد: وقتی یک حس خوب مثل دوستی، شجاعت، تنهایی، دلاوری، وطن دوستی، مذهب، ولایت و... در انسان ایجاد می‌شود، انگیزه‌ای می‌شود تا انسان بتواند داستان خود را بسازد. وقتی فکر تازه‌ای می‌آید، داستانی شکل می‌گیرد و وقتی داستان می‌آید انسان یک انسان دیگری می‌شود.

زهرا افتخاری با اشاره به اینکه داستان در دل روابط انسانی و اجتماعی شکل می‌گیرد، اضافه کرد: داستان در دسترس ماست تا انسان را بشناسیم و بفهمیم که هر کسی را با داستان زندگی اش می‌توان شناخت.

وی ادامه داد: قصه‌ها آمیختگی دو اصل خیال پردازی و واقع گرایی هستند اگر این دو اصل درست آمیخته شوند، قصه‌های خوبی ساخته و پرداخته می شوند.

افتخاری ایران را اولین مرکز قصه گویی در جهان برشمرد و گفت: ایرانیان از پنج هزار سال پیش با داستان مأنوس بودند. تأثیر ادبیات فارسی در فرهنگ و اقوام گوناگون پابرجاست؛ زیرا قصه‌های ما از  داستان‌های مولوی کلیله و دمنه، عطار، قابوس نامه و هزار و یک شب و... شکل می گیرد.

در ادامه این دیدار افزون بر نقالی و شاهنامه‌خوانی ساینا شکیبا و آیگین کشتکار دو کودک کتابخوان و قصه‌گویی فاطمه زارع (شخصیت قصه‌گوی معروف به خانوم دوسی)، از برگزیدگان این جشنواره قدردانی شد.

در این مرحله فاطمه مظفری و زهرا حیدری همیاران کتابدر استان فارس، شایسته تقدیر شناخته شدند. در بخش عمومی نیز خدیجه جولایی از بوشهر، صفیه شرفی از هرمزگان، صدیقه صمصامی،  سعیده عزیزی و مریم کشتکار از استان فارس و اعظم منوچهری راوری از استان کرمان برگزیده شدند؛ طوبی شیرکانی از بوشهر و سهیلا ملک محمدی از استان کرمان نیز برگزیدگان بخش ویژه این رقابت بودند.

نظر شما