شناسهٔ خبر: 31116518 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

رهبرمعظم انقلاب دردیدار فرماندهان وکارکنان نیروی هوایی و پدافند ارتش:

ملت ایران مانند یک قهرمان در مقابل جبهه دشمن ایستاده است

صاحب‌خبر -
 

حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی‌صبح روز جمعه در دیدار فرماندهان و جمعی از کارکنان نیروی هوایی و پدافند هوایی ارتش، بیعت شگفتی‌ساز همافران با امام خمینی(ره) در ۱۹ بهمن ۱۳۵۷ را تجسم شجاعت، امید به پروردگار، نهراسیدن از دشمن و عمل به وظیفه برشمردند و تأکید کردند:

۲۲ بهمن امسال به یاری پروردگار و در پرتو همین عوامل تاریخ‌ساز به معنای واقعی کلمه دشمن‌شکن خواهد شد و با هوشیاری ملت و حضور همه سلایق و دیدگاهها، پرشکوهتر از سالهای قبل خواهد بود.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای راهپیمایی ۲۲ بهمن را از مسائل شگفتی‌ساز خواندند و افزودند: جشن سالانه انقلاب در کشورهایی که انقلاب کرده اند به رژه نیروهای مسلح در مقابل چند نفر تبدیل شده است، اما در ایران سرافراز، ۴۰ سال است مردم در سراسر کشور به خیابانها می‌آیند و بر ادامه راه انقلاب تأکید می‌کنند که این مساله، از معجزات شگفتی‌ساز انقلاب است و باید با تمام قدرت ادامه یابد.

ایشان حضور انبوهِ بی‌شمار ملت در راهپیمایی ۲۲ بهمن را «دشمن‌شکن و مرعوب کننده آن»، «نشاندهنده حضور عمومی‌ملت در صحنه» و «تجلی عزم و وحدت ملی» برشمردند و خاطرنشان کردند: در جامعه اختلاف سلیقه وجود دارد، اما وقتی پای انقلاب و نظام و

۲۲ بهمن به میان می‌آید، همه اختلاف‌ها رنگ می‌بازد و همه در کنار هم به میدان می‌آیند .

رهبر انقلاب اسلامی‌رژیم آمریکا را تجسم «شرارت، خشونت، بحران سازی و جنگ آفرینی» خواندند و افزودند: مسئولان رژیم آمریکا ضمن اهانت به ملت ایران می‌گویند چرا «مرگ بر آمریکا» می‌گویید؟ برای روشن شدن ذهن مقامات آمریکایی تأکید می‌کنیم که ما کاری به ملت آمریکا نداریم و مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر حاکمان آمریکا که در این دوره، «مرگ بر ترامپ و بولتون و پمپئو» می‌شود.

ایشان افزودند: تا وقتی رژیم آمریکا بر مبنای شرارت، دخالت، خباثت و رذالت حرکت می‌کند، شعار مرگ بر آمریکا از دهان ملت مقتدر ایران نخواهد افتاد.

حضرت آیت الله خامنه ای در بخش دیگری از سخنانشان درباره پیشنهادهای اروپایی‌ها افزودند: به مسئولان توصیه می‌کنم به اینها هم اعتماد نکنند. البته نمی‌گوییم با آنها مراوده نداشته باشیم بلکه با چشم بدبینی به اروپایی‌ها نگاه کنید.

رهبر انقلاب خاطرنشان کردند: درباره آمریکا هم از چند سال قبل و در مذاکرات هسته ای، هم در جلسات خصوصی و هم در جلسات عمومی‌مکرر به مسئولان می‌گفتم به آمریکایی‌ها اعتمادی ندارم و شما هم به قول و حرف و لبخند و امضای آنها اعتماد نکنید. اکنون نتیجه این شده است مسئولانی که آن روزها مذاکره می‌کردند، خودشان می‌گویند آمریکا غیرقابل اعتماد است. باید از اول این را تشخیص می‌دادند و بر این مبنا حرکت می‌کردند.

ایشان افزودند: همین اروپایی‌ها که با وقاحت از ایران مطالبه حقوق بشری می‌کنند در پاریس نیروهای مسلح را به جان مردم می‌اندازند و مردمشان را کور می‌کنند اما در عین حال متکبرانه از ایران طلبکاری می‌کنند در حالی که باید به آنها گفت شما اصلاً حقوق بشر را می‌شناسید؟

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: در جایگاه یک کشور مقتدر و توانا با همه دنیا به جز چند استثنا ارتباط داریم و خواهیم داشت اما باید بدانیم با چه کسانی داریم حرف می‌زنیم و اقدامات فرانسوی‌ها، انگلیسی‌ها و دیگران را در مقاطع مختلف از یاد نبریم.

رهبر انقلاب اسلامی‌در بخش دیگری از سخنانشان همراه شدن ارتش با ملت در جریان انقلاب اسلامی‌را یک نعمت بزرگ و نقش نیروی هوایی را در این موضوع بسیار برجسته دانستند و گفتند: نیروی هوایی در پیروزی انقلاب اسلامی‌و مراحل مختلف بعد از آن، نقش آفرین بود که ۱۹ بهمن سال ۱۳۵۷ و بیعت جمعی از نیروی هوایی ارتش با امام راحل (ره)، اولین نقش آفرینی و همانند خودِ انقلاب، شگفتی ساز و «رزق لا یُحتَسب» بود.

ایشان افزودند: ۱۹ بهمن ۵۷ ، جلوه تسلط بر نفس، احساس وظیفه و احساس قدرت بود چرا که در آن رویداد جوانان از طاغوت نترسیدند و با غلبه بر ترس خود و امیدواری به خداوند، با شجاعت به دیدار امام آمدند که امروز هم به همین ویژگی‌ها نیاز داریم.

حضرت آیت الله خامنه ای گفتند: نقش نیروی هوایی در قضایای شب ۲۱ بهمن سال ۱۳۵۷، افشای کودتا در پایگاه شهید نوژه همدان به وسیله یک افسر جوان نیروی هوایی، تشکیل جهاد خودکفایی به وسیله نیروی هوایی، اولین واکنش کوبنده در روزهای آغاز جنگ تحمیلی به وسیله جنگنده‌های نیروی هوایی و بمباران بسیاری از پایگاه‌های عراق و نقش آفرینی در طول دوران دفاع مقدس، آغاز ساخت هواپیمای جنگی و پشتیبانی از مدافعان حرم از جمله اقدامات برجسته نیروی هوایی و جزو تاریخ و هویت این نیرو است.

رهبر انقلاب اسلامی‌بر لزوم حفظ و تقویت این هویت و انسان‌سازی و تربیت جوانانی چون شهیدان بابایی و ستاری و دیگر شهدا تأکید و خاطرنشان کردند: تنها نیرویی که توانست چنین شخصیت‌های برجسته ای را تربیت کند و استعداد درونی آنها را به فعلیت برساند، انقلاب اسلامی‌و حرکت عظیم ملت ایران است.

حضرت آیت الله خامنه‌ای با اشاره به پایبندی ملت به «استقلال، عزت و سرافرازی حاصل از انقلاب اسلامی» افزودند: بنده از گرفتاری‌ها، گرانی‌ها و دیگر مشکلات مطلع هستم اما به کشور نگاه خوشبینانه دارم چرا که مشاهده می‌کنم ملت همچون یک قهرمان و یک شخصیت قوی در مقابل جبهه دشمن ایستاده است و می‌داند چه مسیر و اهدافی را باید دنبال کند.

ایشان تأکید کردند: مردم گله مندی، ناراحتی و توقعاتی دارند اما هیچ مساله ای هرگز موجب نشده و نمی‌شود که ملت از پشتیبانی همه جانبه از آرمانها و اهداف امام و انقلاب و نظام رویگردان شود.

رهبر انقلاب اسلامی‌ملت ایران را به کوهنوردی تشبیه کردند که در ۴۰ سال اخیر بخش مهمی‌از راه و گردنه‌های پرپیچ و خم و خطرناک را رد کرده است،اما برای دستیابی به اهداف و بی اثر کردن تهدیدها و توطئه‌ها، باید بقیه راه را نیز طی کند و به قله برسد.

رهبر انقلاب اسلامی‌همه مسئولان و آحاد مردم را به همت و کار و تلاش بی‌وقفه فراخواندند و افزودند: هرکس در هر جا که هست به وظایف خود عمل کند تا همه خانه‌های جدول عمومیِ وظایف ملت و مسئولان پر شود و شتاب حرکت ایران عزیز به سمت اهداف بیشتر شود.

ایشان دلهره افکندن و ناامید کردن را کار اصلی دشمن و عناصر نفوذی برشمردند و با استناد به آیات متعدد قرآنی و رویدادهای درس آموز صدر اسلام افزودند: منطق اسلام این است که از دشمن نهراسید، بلکه از انحراف از صراط مستقیم بترسید و اگر درست عمل کنید به یاری پروردگار حتماً پیروز خواهید شد.

حضرت آیت الله خامنه ای، انحراف از راه خدا و تسلیم در مقابل دشمنان را موجب ذلت و بی‌پناهی ملت خواندند و خاطرنشان کردند: در آن صورت سرنوشت ایرانِ ما همچون دوران رژیم پهلوی یا کشورهایی همچون عربستان می‌شود که آمریکا بر سرنوشت و منابع و منافعشان مسلط شده است.

ایشان همچنین در توصیه‌ای درباره راهپیمایی ۲۲ بهمن افزودند: ممکن است کسانی به هر دلیل و منطق و مبنایی، از فلان مسئول یا فلان آقا خوششان نیاید، اما نباید با شعار دادن بر ضد او، راهپیمایی را به مظهر اختلاف و درگیری تبدیل کنند ،چرا که این حرکت پرشور ملی باید همچنان با عظمت و وحدت ادامه یابد.

رهبر انقلاب اسلامی، فردای کشور و جوانان و ملت را به مراتب بهتر از امروز خواندند و تأکید کردند: در سایه توکل، احساس مسئولیت و عمل مردم و مسئولان به وظایف خود، پروردگار با لطف و عنایت خویش، راه را برای ملت ایران باز خواهد کرد.

پیش از سخنان فرمانده کل قوا، امیر سرتیپ نصیرزاده فرمانده نیروی هوایی ارتش با ارائه گزارشی از دستاوردها و توانمندی‌های این نیرو در حوزه‌های مختلف، گفت: کارکنان غیرتمند نیروهوایی و قرارگاه پدافند هوایی با تمسک به سیره شهیدان و مدافعان حرم برای دفاع از عزت و مرزهای ایران اسلامی‌آمادگی کامل دارند.

موافقت رهبر معظم انقلاب با عفو و تخفیف مجازات محکومان

به مناسبت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی‌و ایام الله مبارک فجر و ۲۲ بهمن جمع زیادی از محکومان دادگاههای عمومی‌و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که تا تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ محکومیت آنان قطعیت یافته و واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف مجازات تشخیص داده شده‌اند با موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی‌مشمول عفو و تخفیف مجازات قرار گرفته و از رأفت اسلامی‌بهره‌مند شدند.

متن نامه رئیس قوه قضائیه، جزئیات و چگونگی نحوه اجرای این عفو و تخفیف مجازاتها و همچنین متن موافقت رهبر معظم انقلاب اسلامی، به شرح زیر است:

محضر مبارک حضرت آیت الله العظمی‌خامنه‌ای «ادام الله ظله الوارف»

رهبر معظم انقلاب اسلامی

با اهداء سلام و تحیات

احتراماً ضمن عرض تبریک به مناسبت

فرا رسیدن چهلمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی‌و ایام الله دهه مبارک فجر و ۲۲ بهمن ماه، در اجرای بند ۱۱ از اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی‌ایران و در راستای کاهش اثرات سوء حبس بر خانواده زندانیان و باز اجتماعی شدن آنان، بدینوسیله شرایط و ضوابط عفو به محضر مبارک تقدیم می‌شود تا در صورت تصویبِ آن مقام عالی، محکومان دادگاههای عمومی‌و انقلاب، سازمان قضایی نیروهای مسلح و سازمان تعزیرات حکومتی که محکومیت آنها تا تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ قطعیت یافته و به شرح آتی واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف تشخیص داده می‌شوند، مشمول عفو یا تخفیف مجازات واقع و از رأفت اسلامی‌بهره‌مند شوند.

الف – محکومیت محکومان به حبس تا شش ماه که به هر علت تاکنون اجرا نشده باشد، مشروط بر اینکه فاقد شاکی یا مدعی خصوصی باشند و یا بتوانند حداکثر تا ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ رضایت شاکی را تحصیل نمایند.

ب – محکومان به حبس که در زندان بسر می‌برند:

۱- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس تا یکسال.

۲- سه چهارم محکومیت محکومان به حبس بیش از یک سال تا پنج سال.

۳- دو سوم محکومیت محکومان به حبس بیش از پنج سال تا ده سال.

۴- یک دوم محکومیت محکومان به حبس بیش از ده سال تا ۲۰ سال، مشروط بر اینکه حداقل یک سال حبس را تحمل کرده باشند.

۵- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس بیش از ۲۰ سال برای مردان در صورتی که حداقل ۱۲ سال و برای زنان در صورتی که حداقل ۱۰ سال تحمل حبس نموده باشند.

۶- باقیمانده محکومیت محکومان به حبس ابد برای مردان در صورتی که حداقل ۱۵ سال و برای زنان در صورتی که حداقل ۱۲ سال تحمل حبس نموده باشند.

۷- باقیمانده محکومیت حبس کلیه محکومان جرائم غیر عمدی

۸- باقیمانده محکومیت حبس(غیر از حبس ابد) زنانی که به حکم قانون سرپرستی یا حضانت فرزندانشان را بر عهده دارند، در صورتیکه حداقل

یک‌پنجم حبس را تحمل کرده باشند.

۹- باقیمانده محکومیت حبس محکومان ایثارگر و خانواده معظم شهدا (پدر، مادر، همسر، فرزند، برادر، خواهر) که به دلایل مختلف در زندان بسر می‌برند به شرط آنکه در محکومیت حبس بیش از پنج سال، حداقل یک پنجم و در محکومیت به حبس ابد، حداقل پنج سال تحمل حبس نموده باشند.

تبصره – مشمولین این بند ملزم به ارائه تأییدیه لازم از مراجع ذیربط بوده و مصادیق ایثارگری نیز تابع قوانین و مقررات مربوط می‌باشد.

۱۰- باقیمانده محکومیت حبس بیماران صعب‌العلاج یا لاعلاج که مراتب بیماری آنان تا قبل از پایان دوره محکومیت مورد تأیید کمیسیون پزشکی قانونی قرار گیرد.

بدیهی است اقدامات دادگاه در جهت اجرای مواد ۵۰۲ و ۵۲۲ قانون آیین دادرسی کیفری مانع اعمال این عفو نیست.

۱۱- باقیمانده محکومیت حبس محکومان ذکور بالای ۷۰ سال تمام و اُناث بالای ۶۰ سال تمام به استناد اسناد سجلی و در مورد اتباع بیگانه فاقد اسناد معتبر به تأیید پزشکی قانونی به شرط آنکه در محکومیت حبس بیش از پنج سال، حداقل یک پنجم و در محکومیت به حبس ابد، حداقل ۵ سال تحمل حبس نموده باشند.

۱۲- باقیمانده محکومیت حبس و یا جزای نقدی اتباع بیگانه که به جُرم ورود یا اقامت غیر مجاز محکوم شده‌اند.

تبصره – مشمولین این بند پس از طرد از کشور چنانچه ظرف مدت ده سال بدون مجوز وارد قلمرو جمهوری اسلامی‌ایران شوند، عفو آنان کان لم یکن تلقی و باقیمانده مجازات آنان اجرا خواهد شد.

پ‌– محکومیت محکومان به جزای نقدی تا ده میلیون ریال که به هر علت تاکنون اجرا نشده باشد.

ت – محکومان به جزای نقدی که به علت عجز از پرداخت جزای نقدی در زندان بسر می‌برند:

۱- باقیمانده محکومیت محکومان به جزای نقدی تا هفتصد میلیون ریال.

۲- دو سوم محکومیت محکومان به جزای نقدی بیش از هفتصد میلیون ریال تا دو میلیارد ریال.

۳- یک دوم محکومیت محکومان به جزای نقدی بیش از دو میلیارد ریال تا پنج میلیارد ریال.

تبصره – محکومین به حبس و جزای نقدی که حبس آنها مشمول عفو قرار گرفته باشد، محکومیت قطعی جزای نقدی آنان نیز مشمول این دستورالعمل قرار خواهد گرفت.

ث – کلیه محکومان به شلاق‌های تعزیری

ج – شرایط استفاده از عفو:

۱- نداشتن بیش از دو فقره سابقه محکومیت مؤثر کیفری.

۲- عدم ارتکاب جرم عمدی جدید مستوجب مجازات درجه یک تا پنج موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی‌مصوب ۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ در ایام تحمل حبس در حال اجرا یا در زمان مرخصی اعطایی.

۳- نداشتن مدعی خصوصی و یا جلب رضایت وی و یا جبران ضرر و زیان و یا ترتیب پرداخت خسارت مدعی خصوصی و زیان دیده (اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی) تا قبل از پایان دوره محکومیت.

تبصره – معاونت در جرائم، باستثناء قتل عمد، نیاز به جلب رضایت شاکی خصوصی نداشته و مانع اعمال عفو نمی‌باشد.

۴- عدم استفاده از عفو در محکومیت‌های قبلی متضمن مجازات درجه یک تا سه.

چ – مرتکبین جرائم ذیل، از شمول این عفو مستثنی می‌باشند:

۱- قاچاق مسلحانه و یا عمده مواد مخدر (منظور از قاچاق عمده مواد مخدر، بیش از ۱۰۰ کیلوگرم تریاک و ملحقات آن، و بیش از دو کیلوگرم هرویین و

روان‌گردان‌ها و ملحقات آن می‌باشد)

۲- قاچاق اسلحه و مهمات.

۳- جرائم امنیتی که محکومیت آنها بیش از یک سال باشد.

۴- آدم ربایی در صورت عدم گذشت شاکی.

۵- اسیدپاشی

۶- تجاوز به عنف

۷- دایر کردن مرکز فساد و فحشاء

۸- سرقت مسلحانه یا مقرون به آزار یا سرقت سارقینی که میزان محکومیت حبس آنان بیش از پنج سال باشد.

۹- اختلاس

۱۰- ارتشاء

۱۱-کلاهبرداری

۱۲- جعل اسکناس و ضرب سکه تقلبی

۱۳- پولشویی

۱۴- اخلال در نظام اقتصادی کشور

۱۵- قاچاق مشروبات الکلی

۱۶- قاچاق کالا و ارز سازمان یافته، حرفه‌ای و عمده

تبصره – معاونین جرائم موضوع بندهای ۱، ۵ و ۱۴ این قسمت نیز از شمول عفو مستثنی می‌باشند.

والامر الیکم والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

صادق آملی لاریجانی

بسمه‌تعا لی

با سلام و تحیت و تبریک دهه‌ی مبارک فجر

از پیشنهاد جنابعالی درباره‌ی عفو این جمع انبوه از محکومان دادگاهها استقبال و به خاطر آن از شما تشکر می‌کنم. یادبود انقلاب اسلامی‌حقاً شایسته است که خاندان‌هایی از مبتلایان به محکومیت قضایی را در شادی عمومی‌ملت ایران شریک کند.

والسلام علیکم و رحمه الله

بیانیه تفصیلی رهبر معظم انقلاب در تبیین

«گام دوم» انقلاب

ملت سرافراز ایران اسلامی‌با هدایت الهی و به اتکاء اندیشه‌ دوران‌ساز حضرت امام خمینی (ر ه) و راهبری‌های جانشین صالحش، می‌رود تا با شرکت در جشن چهل سالگی انقلاب پرشکوهش، از کرامت خود و اصالت شعارهایش صیانت کند و وارد فرآیند بزرگ و جهانی چهل سال دوم شود.

به همین مناسبت و در ارزیابی سرگذشت راه طی شده و مسیری که پیش روی ملت بزرگ ایران است، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی‌بیانیه‌ای تفصیلی را در تبیین «گام دوم» برای پیشبرد انقلاب اسلامی‌به نگارش درآورده‌اند.

متن بیانیه‌ تفصیلی رهبر انقلاب اسلامی‌در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

خبردیگراین که مراسم عزاداری شام شهادت حضرت فاطمه‌ زهرا سلام‌الله‌علیها، با حضور رهبر معظم انقلاب در حسینیه امام خمینی برگزار شد.

در این مراسم که هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم و جمعی از مسئولان حضور داشتند، حجت‌الاسلام والمسلمین عالی به بیان علت ملقب شدن حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها به اسم شریف «مبارکه» پرداخت و گفت: گرچه حضرت صدیقه‌ طاهره سلام‌الله‌علیها در هنگام شهادت ۱۹ سال عمر بیشتر نداشتند اما برکت و خاصیت عمر ایشان به اندازه‌ همه‌ تاریخ است.

سخنران مراسم با اشاره به تعبیر «کوثر» در قرآن کریم، خاطرنشان کرد: حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها نه‌تنها ادامه‌دهنده‌ شخص و نسل رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله بلکه ادامه‌دهنده‌ شخصیت و نبوت و رسالت ایشان بودند و تا ابد، هر خیری از قرآن و عترت به مردم می‌رسد، به‌واسطه‌ حضرت صدیقه‌ کبرا علیهاالسلام است.

همچنین در این مراسم آقای کریمی‌به ذکر مصیبت و مرثیه‌خوانی پرداخت.

نظر شما