شناسهٔ خبر: 30775784 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه خراسان | لینک خبر

آشپـــزی من

خاخرما (املت خرما)

صاحب‌خبر - خرما -۱۲ عدد تخم مرغ - ۵ عدد گردو - ۶ عدد کره - به مقدار لازم ابتدا پوست خرماها را بگیرید و هسته آن ها را در آورید و به صورت دلخواه خرد یا پوره کنید و کنار بگذارید . مغزگردو ها را ریز یا آسیاب کنید. در تابه ای مقداری کره بریزید سپس خرما و گردو را در آن تفت دهید تا رنگ آن ها کمی برگردد. دقت کنید با حرارت ملایم این کار را انجام دهید؛ زیرا به دلیل وجود قند در خرما، امکان سوختن آن زیاد است. پس از این که کمی رنگ خرماها تیره شد و بافت نرم تری پیدا کرد، تخم مرغ ها را تک تک درون تابه بشکنید و با قاشق مخلوط کنید. در صورت تمایل مقداری زعفران نیز به تخم مرغ ها اضافه کنید. املت را در ظرف مناسب به همراه نان سرو کنید. خواص : خاخرما یکی از غذاهای خوشمزه استان کرمانشاه است که طرفداران زیادی دارد. این غذا به دلیل طرز تهیه و انرژی زیاد آن مورد توجه بسیاری از گروه های سنی است. این غذا برای ورزشکاران، کودکان و خانم های باردار یک غذای ویژه به حساب می آید. این غذا معمولا به عنوان صبحانه مصرف می شود و خرما اصلی ترین ماده اولیه آن است. خرما طبیعتی خشک و گرم دارد و غنی از پتاسیم است. پتاسیم برای جلوگیری از پرفشاری خون و کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است. همچنین خرما حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است که برای اعصاب و عضلات مهم است. خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن می رساند که برای خون رسانی به بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبورند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند. فولات به عنوان ماده خون ساز در خرما موجود است، هر چند که مقدار آهن خرما چندان زیاد نیست اما برای خون سازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت می شوند. بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلی گرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلی گرم ویتامین C موجود است.

نظر شما