شناسهٔ خبر: 30770876 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی | لینک خبر

در دیدار با رئیس و اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس صورت گرفت: ارائه گزارش فعالیت های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از سوی معاونان و مدیران

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه گذشته به همراه معاونان و مدیران کل این وزارتخانه با رئیس و اعضای کمیسیون مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این دیدار که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، برخی از معاونان و مدیران این وزارتخانه گزارشی از مجموعه فعالیت های خود در حوزه برگزاری جشنواره های فجر ارائه دادند.

انتظامی: جشنواره فیلم فجر از نظر کیفیت راه تکامل پیدا کرده است

حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی با اشاره به برخی اقدامات این سازمان در آستانه برگزاری سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر از نظر کیفیت راه تکامل پیدا کرده است.

وی افزود: امسال حدود 80 فیلم متقاضی شرکت در مسابقه بودند که از میان آن ها 22 فیلم برای بخش سودای سیمرغ انتخاب می شوند.

دستیار ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: امسال جشنواره نسبت به سال گذشته در حوزه هایی مانند حضور کارگردانان اولی با 10 فیلم، ترکیب و تنوع خوب فیلم ها به لحاظ گونه، کیفیت و مضمون و ... ارتقا و کیفیت یافته است.

وی تاکید کرد: دو سال است که این جشنواره در راستای شعار «ایران تهران نیست» همزمان با برگزاری در تهران در سایر مراکز استان ها نیز برگزار می شود.

انتظامی گفت: فیلم های امسال در موضوعاتی مانند دفاع مقدس، مبارزه با تروریزم، تاریخی، طنز و ... دارای تنوع است. از نظر حضور زنان نیز از میان 22 فیلم 4 فیلم از کارگردانان زن و همچنین در حوزه داوران نیز دو نفر از بانوان حضور دارند.

سیدمحمدمجتبی حسینی:

صیانت از فضای هنر کشور بر عهده معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است

 

در ادامه سیدمحمدمجتبی حسینی معاون امور هنری نیز با ارائه گزارشی از مجموعه اقدامات جشنواره های هنری این معاونت در دهه فجر گفت: صیانت از فضای هنر کشور بر عهده این معاونت است و امسال سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر، سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی و هشتمین جشنواره مد و لباس فجر همزمان با چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران برگزار می شود.

وی افزود: امسال جشنواره موسیقی برا یاولین بار دارای آیین نامه شد. در این دوره از جشنواره بر محور آهنگسازان ایرانی تمرکز شده است. حتی قرار است آهنگسازان خارجی نیز به اجرای یک آهنگ از ایران بپردازند.

حسینی ادامه داد: این جشنواره در 7 استان کشور نیز به صورت همزمان برگزار می شود.

معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از جمله برنامه های این دوره از برگزاری جشنواره موسیقی فجر، شادیانه های اقوام به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی، حضور تمام مراکز آکادمیک در جشنواره برای اولین بار، نمایش و رونمایی از کتاب 800 صفحه ای 40 سال صحنه و ... از جمله فعالیت های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر است.

وی ادامه داد: در حوزه جشنواره تئاتر نیز 10 نمایش انقلابی قرار است از رادیو نمایش پخش شود.

حسینی گفت: 35 درصد آثار نمایشی این دوره از جشنواره تئاتر فجر در موضوع انقلاب و دفاع مقدس است.

وی تاکید کرد: جشنواره هنرهای تجسمی نیز امسال با رشد 208 درصدی ورود آثار مواجه بوده است. 13 هزار اثر به دبیرخانه این جشنواره رسیده است.

حسینی گفت: افتتاح نمایشگاه پلاک 40 شامل نقاشی، مجسمه سازی از آثار انقلابی در فرهنگسرای نیاوران از جمله اقدامات این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی فجر خواهد بود.

وی ادامه داد: امسال هشتمین جشنواره مد و لباس فجر برگزار می شود و قرار است دستاوردهای مد و لباس انقلاب اسلامی از رادیو اقتصاد بررسی شود.

حسینی گفت: نمایشگاه 10 نشست موضوعی مد و لباس و ... از جمله فعالیت های جشنواره مد و لباس فجر خواهد بود.

در بخش دیگری از این نشست لادن حیدری معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی گزارشی از اقدامات مالی و بودجه این وزارتخانه ارائه داد.

وی گفت: بودجه سال 98 نسبت به سال 97 رشد 39 درصدی داشته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مشکلات بودجه ای کانون های فرهنگی و هنری مساجد و صندوق اعتباری هنر گزارشی ارائه داد.

مختارپور تاکید کرد:

رشد 9 برابری در تعداد کتابخانه های کشور نسبت به پیش از انقلاب

در ادامه علیرضا مختارپور دبیر نهاد کتابخانه های عمومی کشور درباره برخی اقدامات این نهاد گفت: در سال 57 تعداد کتابخانه های کشور 373 باب بود و در حال حاضر دارای 3431 باب کتابخانه در کشور هستیم که در این بازه زمانی رشد 9 برابری در تعداد کتابخانه ها داشته ایم.

وی افزود: امسال 53 کتابخانه جدید داشته ایم که 27 باب آن در روستاها و 26 باب آن شهری بوده است.

مختارپور ادامه داد: همچنین 15 بهمن ماه امسال بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در مشهد مقدس افتتاح می شود.

وی تصریح کرد: در این کتابخانه 37 خدمت فرهنگی و اجتماعی ارائه می شود و به عنوان مرکز و پایگاهی فرهنگی و اجتماعی محسوب می شود.

علیرضا رشیدیان: امسال شورای حج با حضور معاون اول رییس جمهور برگزار شد

در بخش دیگری از این نشست علیرضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت گفت: این سازمان تولی برگزاری حج و زیارت است و نقش آن در شرایط امروزی نسبت به گذشته حساس تر شده است.

وی افزود: سیاست های کلان این سازمان توجه به اهداف اساسی سازمان است و اینکه در این مسیر در ساختار ها و فرایندهای زمانی گم نشویم. اینکه حج به گونه ای برگزار شود که توام با معنویت و سهل برای برای زائران باشد.

رشیدیان گفت: امسال شورای عالی حج و زیارت با پیگیری وزیر محترم با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار شد.

وی ادامه داد: این سازمان دارای 4 ماموریت حج، عمره، عتبات و زیارت سوریه است. این سازمان جلساتی با وزارت حج عربستان داشته و تعداد زائران حج واجب به 86 هزار و پانصد نفر افزایش یافت. در حال حاضر یک میلیون و 200هزار نفر در نوبت حج واجب هستند.

رئیس سازمان حج و زیارت گفت: پیگیری حقوق شهدای مسجد الحرام از دیگر اقدامات این سازمان است. مسئولان عربستان در جلساتی که با مسئولان عربستان داشتیم آن ها غرامت شهدای مسجد الحرام را که 14 نفر بودند به نمایندگی سازمان ملل پرداخت کرده اند و ما نیز اسامی وراث آن ها را به این سازمان معرفی کرده ایم.

وی ادامه داد: استقرار دفتر نمایندگی سازمان در عربستان برای پیگیری مسکن، تغذیه و ... از هفته گذشته در شهر مکه مستقر شد.

رشیدیان گفت: نکته اساسی که ما در حج با آن موجه هستیم مشکل قیمت ارز است که به عنوان دغدغه جدی برای حج محسوب می شود و اگر قرار است ارز با قیمت آزاد باشد قیمت حج با جهش مواجه خواهد شد.

وی ادامه داد: به ضرورت بازنگری در اعزام به عتبات و عراق نیاز داریم.

علی اصغر کاراندیش:

تصویب لایحه مالکیت ادبی و هنری بسیاری از مسائل فرهنگی و هنری کشور را برطرف می کند

علی اصغر کاراندیش معاون حقوقی، امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: لایحه مالکیت ادبی و هنری یکی از موضوعات حائز اهمیت در حوزه فرهنگ و هن راست که و در حال حاضر در کمیسیون قضایی مجلس در نوبت رسیدگی است.

وی افزود: اگر این لایحه به تصویب مجلس برد بسیاری از مسائل فرهنگی و هنری کشور را برطرف می کند.

کاراندیش ادامه داد: مشکل دیگر کاهش 5 درصدی یارانه نشر و مطبوعات در سال 98 نسبت به سال 97 است که اگر در کمیسیون تلفیق افزایش پیدا نکند در سال آینده در حوزه نشر و مطبوعات دچار چالش می شویم.

حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی:

ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد دارای اساسنامه شد

در ادامه حجت الاسلام حبیب رضا ارزانی دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: این ستاد بعد از 26 سال با ابلاغ شورای عالی انقلاب فرهنگی دارای اساسنامه شد است.

وی افزود: از تعداد 24هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور، بیش از 22 هزار کانون فرهنگی و هنری در سامانه سجا خود را ثبت نام کرده اند.

در پایان، محمدرضا بهمنی رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ  ارشاد اسلامی گزارشی از مجموعه اقدامات این مرکز در فضای مجازی و گفت و گوی های فرهنگی در این فضا ارائه داد.

 

 

 

 

 

 

 

نظر شما