شناسهٔ خبر: 30769987 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: راه دانا | لینک خبر

ولایتی در مشهد:

مشکلات مادی مجال کیفی سازی آموزش را از مسئولان گرفته است

رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به دلیل کثرت مشغله وزیر آموزش و پرورش و مسئولان به خاطر رفع مشکلات مادی در این مجموعه مجال رسیدن به کیفیت آموزش را نمی‌دهد.

صاحب‌خبر -

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ علی اکبر ولایتی ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی تشکیلاتی مدیران استانی دبیرستان‌های سما کل کشور در محل بنیاد پژوهش‌های آستان قدس رضوی اظهار داشت: 800 واحد آموزشی در مقاطع پیش دبستان تا دبیرستان در سراسر ایران در اختیار داریم که ظرفیت عظیم و خوبی است و در تاریخ آموزش و پرورش ایران سابقه نداشته یک مجموعه غیردولتی این میزان ظرفیت را داشته باشد.

وی افزود: سئوالی که پیش می‌آید این است آیا متناسب با این ظرفیت در این سال‌ها برای تربیت نسل‌های دیروز و امروز از این امکانات استفاده شده است یا خیر؟بنا به تصریح خود مسئولان سابق، استفاده نشده است، علت اول اینکه در درجه اول آموزش و پرورش نیاز به یک تحول داشته که مقام معظم رهبری هم به آن اشاره کردند و در شورای عالی انقلاب فرهنگی کار شد اما سرانجام آن چه شد و آیا عملی شد؟ و دوم به دلیل کثرت مشغله وزیر آموزش و پرورش و مسئولان محترم به خاطر رفع مشکلات مادی در این مجموعه عظیم 13 تا 14 میلیون دانش‌آموزی، مجال رسیدن به کیفیت آموزش را نمی‌دهد.

رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: اما تعداد واحدهای ما محدود است و دست ما بازتر است؛ پس بیاییم ما تحول را آغاز کنیم و اولین کارمان هم این باشد تا این سند تحول که 10 الی 12 سال روی آن کار شده بحث کنیم و راه را برای سایرین باز کنیم.

ولایتی تاکید کرد: اشکال کار آموزش و پرورش که می‌گوییم نیاز به تحول دارد این است که از زمان تشکیل وزارت خانه آن که در ابتدا وزارت معارف، اوقاف و صنایع مستظرفه بود؛ پایه تقلید از فرنگ، بدون توجه به داشته‌های بومی بنا شد.

وی افزود: سابقا مکتب‌خانه داشتیم و از دل این مکتب‌خانه هزاران نفر شخصیت درجه یک و قابل عرضه در سطح دنیا بیرون می‌آمدند؛ ما شخصیت‌های برجسته‌ای مثل ابوعلی سینا و فارابی را در صدر آن می‌بینیم؛ پس سیستم آموزش و پرورش ما یعنی سیستمی که بومی، ایرانی و اسلامی که پاسخگوی جامعه ما باشد جایگزین سیستم فعلی و تقلیدی غربی شده است.

رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: نکته بعدی که حائز اهمیت است اینکه آموزش معنویات در مدارس سما است که باید به نحو احسنت اجرا شود و بهترین الگوی دانش آموز هم معلم دانش آموزان است که نقش بسزا و کلیدی در تربیت دانش آموز دارد.در قرآن کریم غیر از یک جا در همه جا تزکیه قبل از تعلیم آمده؛ پس اول باید تزکیه، تربیت و پروش و بعد آموزش و تعلیم باشد.

وی اظهار داشت: کشورهای منطقه از جمله سوریه، لبنان، آذربایجان، عراق و افغانستان موافقت خود را اعلام داشته‌اند تا از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی و مدارس سما بهره ببرند؛ چندی پیش یکی از کاندیداهای مجلس افغانستان به عنوان رزومه خود ذکر کرده بود که فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد کابل است این یعنی جایگاه دانشگاه آزاد به نحوی است که این اعتبار را داراست و باید این رویه تداوم داشته باشد.

انتهای پیام/

نظر شما