شناسهٔ خبر: 30743634 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

یک مقام مسئول در وزارت ارتباطات

10 درصد مشکلات کنونی ریشه در تحریم دارد

تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: 10 درصد از مشکلات کنونی کشور به دلیل تحریم و بقیه مشکلات، ناشی از وابسته نبودن بازارهای بین المللی به فناوری و محصولات کشور است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «حمیدرضا احمدیان» امروز (دوشنبه) در نشست توسعه کارآفرینی اکسیر اقتصاد در شرایط تحریم افزود: اکثر کشورها به نفت ایران نیاز دارند، به همین دلیل با وجود تحریم نفت باز هم خرید این ماده از ایران انجام می شود، درعین حال محدودیتی در میزان خرید ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: چنانچه شرکت ها و واحدهای تولیدی نتوانند با بازارهای جهانی پیوند برقرار کنند، بی تردید به موفقیت دست نخواهند یافت.
احمدیان با بیان اینکه کارآفرینی در ادبیات بین‌المللی تعاریف متفاوتی دارد، اظهار داشت: پیش از این کارآفرینی بر مبنای اصرار، اجبار و ضرورت سازی بود، اما امروزه نوآوری مبنای اصلی کارآفرینی در جهان محسوب می شود.
احمدیان مولفه های اصلی در کارآفرینی را شبکه سازی، همگرایی و نیازشناسی برشمرد و گفت: دانشگاه های کشور مدعی ورود به نسل چهارم دانشگاهی (دانشگاه های کارآفرین) هستند؛ چنانچه این مهم محقق شده باشد، نباید در زمینه ایجاد شغل برای فارغ التحصیلان مشکلی وجود داشته باشد.

** رواج استارتاپ ها
احمدیان به رواج استارتاپ ها در زمینه خدماتی و الگوبرداری از نمونه های قبلی در کشور اشاره و تاکید کرد: استارتاپ هایی که بدون توجه به تقاضای بازار فقط بر مبنای عرضه ایجاد شده باشند، محکوم به شکستند.
وی گفت: قرار نیست رشد و توسعه اقتصادی با استارتاپ ها انجام شود، زیرا آنها مولد نیستند؛ به همین دلیل ایجاد شرکت های بزرگ باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل دفتر نوآوری و حمایت از سرمایه گذاری وزارت ارتباطات تاکید کرد: باید کمک کرد تا لکوموتیو شرکت های بزرگ اقتصادی به حرکت درآید تا بتوانند واگن استارتاپ ها را با خود همراه کنند.

** قوانینی که مزاحم کسب و کار است
رئیس بسیج اساتید تهران بزرگ نیز در این نشست گفت: در ۴۰ سال گذشته کشور به مرحله جهش رسیده است اما هنوز در این پازل ناهماهنگی وجود دارد.
عرفان خسرویان افزود: برای موفقیت در عرصه کارآفرینی و دستیابی به رونق اقتصادی باید تکلیف خود را با فناوری و چگونگی تامین و استفاده از آن مشخص کنیم.
وی ادامه داد: از ۱۱۰ سال قبل فناوری همراه صنعت به ایران آمد اما هنوز آنچنان که شایسته است از مواهب آن بهره مند نشده ایم.
رییس بسیج اساتید تهران بزرگ یادآوری کرد: در ۲۵۰ سال در فرانسه ۲۷۰۰ قانون تصویب شده اما ایرانیان در ۱۱۰ سال ۱۱ هزار قانون تصویب کرده اند که به فضای کسب و کار آسیب رسانده است.
وی ادامه داد: بانک ها با تولیدکنندگان همانند بازرگانان رفتار می کنند و به عنوان نهادهای حمایتی به جای تامین نقدینگی مورد نیاز واحدهای تولیدی به خرید و فروش سهام شرکت های خودروسازی و پتروشیمی دست زده اند.
خسرویان از دولت خواست برای خارج کردن نهادهای غیرمرتبط از بخش تولید شجاعانه تصمیم بگیرد.

** حمایت شعاری از اشتغالزایی کافی است
دبیر همایش نیز گفت: همه اسناد بالادستی و سندهای توسعه ای حامی اشتغالزایی است اما هیچ گاه در این مسیر موفق نبوده ایم.
مصطفی نمکی افزود: برای حمایت از کارآفرینان و اشتغالزایی خلاء قانونی نداریم بلکه مشکل این است که حمایت ها از این بخش در حد شعار بوده و هیچ گاه عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: برای موفقیت در عرصه کارآفرینی باید از دایره تئوری خارج شد و به عرصه عملیاتی ورود کرد تا فضای کسب و کار مناسب، موفق و امیدبخش داشته باشیم.
به گزارش ایرنا، همایش «توسعه کارآفرینی اکسیر اقتصاد در شرایط تحریم» دوم اسفند امسال برگزار می شود.

اقتصام*3065*9454*1559*

برچسب‌ها:

نظر شما