شناسهٔ خبر: 30673266 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بنای یادمان فاضل سکرانی شاعر نامدار خوزستان بهره برداری شد

آبادان - ایرنا - بنای یادمان ملافاضل سکرانی شاعر نامدار و صاحب سبک خوزستانی عصر پنجشنبه با حضور معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و استاندار خوزستان در شادگان به بهره برداری رسید.

صاحب‌خبر -

ملافاضل سکرانی از برجسته ترین شاعران عرب خوزستان بوده که در سرودن اشعار تبحر خاصی داشت و اشعار ماندگاری در مدح اهل بیت(ع) از وی به یادگار مانده است.
این شاعر نامدار اهل شادگان در کشورهای عربی نیز به عنوان شاعری برجسته و صاحب سبک شناخته شده است.
به گزارش ایرنا معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاح یادمان ملافاضل سکرانی در شادگان گفت: سکرانی از شاعران بزرگ ایران به شمار می رود که با آثار خود مورد توجه سایر کشورهای عربی قرار گرفت.
محسن جوادی افزود: شعر ایران زمین که همواره با حکمت، عرفان، آداب و رسوم گره خورده است توانسته تصویری در جغرافیای ادب جهان از خود به یادگار بگذارد.
وی تصریح کرد: ایران اسلامی با وجود تنوع نژادی، زبانی، قومی و فرهنگی تابلوی زیبایی از پیوند اقوام و فرهنگ های گوناگون است.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: این پیوستگی به ویژه در ارتباط با اشعار محلی جلوه بیشتری دارد که در این میان شعر محلی عربی استان خوزستان و به ویژه شادگان با وجود شاعران بزرگ و صاحب سبک توانسته توجه اهل ادب کشور و حتی کشورهای دیگر را به خود جلب کند.
جوادی شعر عربی را مرتبط با فرهنگ اصیل ایرانی عنوان کرد و افزود: شعر عربی ایرانی عامل همگرایی اقشار مختلف می باشد و مردم نیز آن را جز هویت خود می دانند.
وی از ملافاضل سکرانی بعنوان یکی از ماندگارترین شاعران ایرانی یاد کرد و اظهار داشت: بدون شک این شاعر برجسته در توسعه و رشد شعر عربی سهم زیادی دارد و در نظم و وزن شعر عبودیه مهارت خاصی داشت.
استاندار خوزستان نیز در این آیین گفت: سکرانی امیر شعرا خود را در معرض شهود حضرت رحمان قرار داد و کلمات وی به این دلیل همیشه جاودان خواهد ماند.
غلامرضا شریعتی اظهار داشت: نام این شاعر بزرگ شادگان بر پیشانی فرهنگ، ادب و هنر خواهد درخشید.
وی افزود: با توجه به ویژگی هایی که ملافاضل سکرانی داشت بدون تردید یادمان وی زیارتگاه دلسوختگان خواهد شد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: بدون شک شهرستان ادیب پرور شادگان و فرهنگ ادب و شعر در تربیت این شاعر بزرگ نقش زیادی داشت.
شریعتی در ادامه سخنان خود شادگان را شهر ادیب پرور معرفی کرد و افزود: مردم نجیب و ادیب پرور شادگان قدر گوهر ناب شهر خود را می دانند.
وی تکریم ملافضل سکرانی را تکریم ادب خطاب کرد و اظهار داشت: تکریم این شاعر تکریم بزرگان و نخبگان عرب است و احترام چنین بزرگانی بهانه ها برای ایجاد شکاف بین نظام و مردم را از بین خواهد برد.
ملافاضل در خانواده ‌ای متدین و محب اهل بیت(ع) پرورش یافت و از کودکی در مکتب، تلاوت صحیح قرآن را یاد گرفت، وی خواندن و نوشتن را نزد استادی وارسته به نام سید رضا ابراهیمی آموخت و علاوه بر این دو، رسم خط و طریقه خواندن شعر و حفظ آن را نیز فرا گرفت.
سکرانی در سن هشت سالگی در اولین مدرسه شادگان که در سال 1315 شمسی افتتاح شد نام‌ نویسی کرد و تا کلاس ششم ابتدایی که آن زمان از بالاترین مدارک تحصیلی به شمار می‌ آمد ادامه تحصیل داد.
وی از کودکی به شعر علاقه داشت و حضور در محافل و مجلس ادبی علاقه او را مضاعف کرد. زندگی در شهری که بزرگان ادبی بسیاری را تقدیم عالم تشیع کرده و همچنان در جوار پدری شاعر و وارسته به نام حاج یعقوب سکرانی و همچنین تلاوت قرآن کریم و سیر در نهج البلاغه و خواندن شعر بزرگانی چون صاحب معلقات، متنبی، سید شریف رضی، مهیار دیلمی، ابی العلاء معری، مواعظ، حکم سعدی شیرازی و عرفان لسان الغیب حافظ شیرازی و اشعار حکیم مولانا جلال الدین رومی در تقویت بینه ادبی ایشان سهم بسزایی داشته است.
وی در پیشرفت شعر شعبی عربی در خوزستان بسیار موثر بوده است و در کنار وی، شعرای زیادی پرورش یافته ‌اند که از شاعران و بزرگان آینده شعر خواهند بود.
از جمله شاگران وی 2 فرزند ایشان مهدی و عادل سکرانی هستند که چندین اثر ادبی نگاشته ‌اند.
ملا فاضل سکرانی اشعار زیادی سروده است و در بسیاری از اوزان شعر، دستی دارد، اما در وزن و نظم شعر ابوذیه مهارت خاصی داشت که به عمید الابوذیه ملقب شد، وی از بزرگان شعر شعبی استان خوزستان به شمار می ‌آید و شهرت وی از مرزهای ایران گذشته و در آن سوی مرزها هم ‌تراز با بزرگان شعر شعبی عربی از وی یاد می‌ شود.
از جمله آثار وی می ‌توان به 2 دیوان شعر عربی اشاره کرد.
وی در سال 1302 در شادگان چشم به جهان گشود و در دی ماه 1392 دار فانی را وداع گفت.
7104/6068

نظر شما