شناسهٔ خبر: 3064697 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات | لینک خبر

وزارت ارتباطات ایجاد گمرک تخصصی ترخیص کالاهای ICT را دنبال می کند

وزیر ارتباطات در همایش استاندارد و ICT ، ایجاد گمرک تخصصی برای ترخیص کالا های ICT و استقرار نظام کنترل ICT در مبادی ورودی را خواستار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، دکتر واعظی وزیر ارتباطات در همایش استاندارد و ICT با تبریک روز جهانی استاندارد، از همکاری بسیار خوب بین این دو دستگاه خبر داد و خواستار تعامل نزدیک تمام دستگاه های کشور شد.

وزیر ارتباطات با انتقاد از افزایش ورود تجهیزات الکترونیکی بی کیفیت از نقاط مختلف به کشور، پیشنهاد ایجاد گمرک تخصصی برای ورود کالاهای الکترونیکی را به عنوان راهکار اعلام کرد وگفت: ورود تجهیزات الکترونیک در سال های گذشته افزایش یافته و از آن جا که این مباحث مربوط به یک دستگاه نیست و همکاری همه دستگاه های ذیربط را می طلبد، نیازمند همکاری نزدیک وزارت ارتباطات، وزارت صنعت، معدن و تجارت، سازمان ملی استاندارد و گمرک است.

وی افزود: کشوری که خوب از استانداردها استفاده می کند از مردم خود خوب محافظت می کند.

وی گفت: با وجود این که جهانی شدن در اقتصاد، فرهنگ، حقوق و سیاست به دلایل مختلف مخالفینی دارد که آنها را به چالش می کشد اما جهانی شدن در عرصه استاندارد را نمی توان به چالش کشید و در این عرصه اجماع وجود دارد.

وی چهار مقوله استاندارد، کیفیت، رقابت و توسعه را لازم و ملزوم یکدیگر برشمرد و گفت: ارتقای کیفیت و رعایت استاندارد لازم و ملزوم یکدیگر هستند و کشوری توسعه می یابد که بتواند با رعایت استاندارد و افزایش کیفیت در بازار رقابت حضور یابد.

وزیر ارتباطات با تاکید بر این که باید در داخل همپای تحولات جهان پیش رفت، تصریح کرد: از 28 کمیته سازمان ملی استاندارد 2 کمیته برای بخش ICT در نظر گرفته شده و 10درصد گواهینامه های صادره هم مربوط به این حوزه است، که نشان از اهمیت آن دارد.

وی در بخش دیگر سخنان خود، سازمان تنظیم مقررات نقطه کانونی بحث استاندارد در وزارت ارتباطات دانست و اظهار داشت: شرکت زیرساخت با جایزه ملی کیفیت مباحث استاندارد را پیگیری می کند و سازمان فناوری اطلاعات هم پیرو تفاهمنامه با سازمان ملی استاندارد، 78 استاندارد مربوط را تنظیم و برای تصویب ارسال کرده است.

واعظی با ابراز امیدواری نسبت به احیای مجدد دفتر تدوین استاندارد و کنترل کیفیت پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، افزود: این مرکز که از سال 74 تاسیس شد با ترجمه 423 استاندارد معتبر بین المللی و تصویب در کمیسیون ملی استاندارد، و ایجاد 7 آزمایشگاه تخصصی تایید نمونه، کارنامه خوبی به جا گذاشت که با توجه به نیاز امروز لازم است دوباره فعال شود.

وی با ارایه چندین پیشنهاد، ادامه داد: فعال شدن دفتر تدوین استانداردها و کنترل کیفیت در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات،  تدوین دانشنامه تخصصی در حوزه ICT، تدوین و به روز رسانی استانداردهای ملی همزمان با تحولات جهانی، ایجاد رابطه معقول بین استاندارد و نظام تایید نمونه، ضرورت ایجاد و ارتقای آزمایشگاه های مرجع تایید نمونه، ایجاد گمرک تخصصی برای ترخیص کالا های ICT و استقرار نظام کنترل ICT در مبادی ورودی برای آینده بسیار تاثیر گذار است.

در حاشیه این همایش رییس سازمان ملی استاندارد، در جمع خبرنگاران آزمایشگاه های داخل کشور را مشابه آزمایشگاه های خارج دانست و گفت: تمام کالاهایی که در حوزه ICT مشمول استاندارد اجباری هستند با همکاری وزارت ارتباطات برای ورود به کشور تایید می شود و از امروز قرار شد در زمینه واردات همکاری صورت گیرد.

 

نظر شما