شناسهٔ خبر: 30486876 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: فارس | لینک خبر

در گنجینه مدال موزه آستان قدس برگزار شد

بزرگداشت پنجاه‌ویکمین سالگرد درگذشت جهان ‌پهلوان تختی/ مردمی بود و در دل مردم باقی‌ ماند

آیین بزرگداشت پنجاه‌ویکمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد جهان پهلوان تختی در گنجینه مدال موزه آستان قدس رضوی برگزار شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری فارس؛ آیین بزرگداشت پنجاه‌ویکمین سالگرد درگذشت زنده‌یاد غلامرضا تختی باحضور جمعی از مسئولان و پیشکسوتان ورزش کشور در گنجینه مدال‌های موزه آستان قدس رضوی برگزار شد.

در این مراسم عبدالحسین ملک‌جعفریان مسئول گنجینه مدال آستان قدس رضوی نیز، با بیان این‌که جهان‌ پهلوان تختی اولین مدال‌آور المپیک ایران است که برای کشور مدال طلا کسب کرد، گفت: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ مدال در این گنجینه در معرض نمایش است که در این میان، همه مدال‌ها، کاپ‌ها و نشان‌های قهرمانی این پهلوان نامی، شامل ۳۶ مدال و نشان طلا، نقره و برنز جهان به همراه یک بازوبند پهلوانی، در این گنجینه نگهداری شده و در معرض نمایش علاقه‌مندان قرار دارد.

ملک‌جعفریان به مهم‌ترین این مدال‌ها اشاره کرد و گفت: مدال نقره پانزدهمین المپیک هلسینکی فنلاند سال ۱۹۵۲، مدال نقره قهرمانی جهان در ورشو در سال ۱۹۵۵، مدال نقره هفدهمین المپیک رم سال ۱۹۶۰، مدال طلای شانزدهمین المپیک ملبورن استرالیا سال ۱۹۵۶ و بازوبند پهلوانی در سه سال‌ متوالی از۱۳۳۵ تا ۱۳۳۷ خورشیدی، مهم‌ترین مدال‌های جهان‌ پهلوان تختی در این گنجینه است.

در ادامه سیدحسین مؤمن‌زاده پیشکسوت کشتی تختی را ورزشکاری باغیرت معرفی کرد و گفت: تختی در رفتار و کردار از ائمه معصوم(ع) تأسی گرفته بود و ابعاد مختلف زندگی تختی به دلیل سانسور و ممنوعیت قبل از انقلاب مغفول ماند که بعد از انقلاب و باز شدن فضای سیاسی و ورزشی، ابعاد مختلف شخصیتی و زندگی این ورزشکار به مردم معرفی شد.

این ورزشکار پیشکسوت با اشاره به جنبه‌هایی از زندگی شخصی این ورزشکار گفت: تختی در کودکی با داشتن اهداف بلند در سر با فقری که گریبان‌گیر خانواده او بود مبارزه کرد.

مومن‌زاده مردم را بهترین معلمان و تربیت‌کنندگان تختی معرفی کرد و اظهار کرد: مرحوم تختی در بسیاری از سخنان خود به این نکته اشاره می‌کرد و بر آن تأکید داشت.

وی با اشاره به ابعاد مختلف شخصیتی این پهلوان ورزش گفت: تختی محبت خود را از دوست و دشمن دریغ نمی‌کرد و به همین علت بعد از ۵۱ سال از درگذشت این بزرگ‌مرد یاد و خاطره او همچنان زنده است.

پیشکسوت کشتی به رفتارهای جوانمردانه غلامرضا تختی روی تشک کشتی اشاره کرد که بارها مورد تقدیر فدراسیون بین‌المللی کشتی قرار گرفت و گفت: تختی از جماعت فتیان بود که به جوانمردی و دستگیری از بی بضاعتان شهره بودند و حضورش در بین مردم برای جمع‌آوری کمک به زلزله‌زدگان بوئین‌زهرا یکی از ماندگارترین رفتارهای وی بود که در اذهان مردم باقی مانده است.

در ادامه حسن وزیری‌نژاد کشتی‌گیر پیشکسوت خراسانی و دارنده مقام‌های قهرمانی کشتی، پس از بازدید از گنجینه مدال آستان قدس رضوی، این گنجینه را میراث‌دار قهرمانی‌های جهان‌پهلوان تختی دانست و گفت: از دیدن این موزه لذت بسیار بردم و خدا را شکر می‌کنم که مسئولین موزه آستان قدس رضوی، مدال‌های قهرمانانی چون جهان ‌پهلوان تختی را دلسوزانه و با چینش درست و ‌زیبا در معرض دید عموم قرار داده‌اند.

وی با بیان این‌ که توفیق شاگردی غلامرضا تختی را نداشته اما به دلیل ارادت ویژه‌اش به این پهلوان، تا به حال تحقیقات زیادی درباره زندگی ایشان انجام داده‌ است، افزود: آقای تختی وصیت کرده بود که پس از مرگش، همه نشان‌ها و مدال‌های قهرمانی و کاپ‌هایی که کسب کرده بود، به موزه آستان قدس رضوی اهدا شود. این کار در اواخر دهه شصت، به دست فرزندش بابک تختی انجام گرفت و حالا موزه آستان‌ قدس رضوی، میراث‌دار قهرمانی‌های ایشان است.

این پیشکسوت عرصه کشتی با اشاره به ارزش بالای مدال‌ها و نشان‌های ورزشی و لزوم حفظ آن‌ها در طول زمان، ادامه داد: کشتی، جزو فرهنگ و آیین ماست و این اتفاق بسیار مبارکی است که همه مدال‌ها و نشان‌های تختی در گنجینه مدال آستان قدس رضوی به بهترین شیوه نگهداری می‌شود. اما کاش این امکان فراهم می‌شد که مدال‌ها و نشان‌های قهرمانی دیگر کشتی‌گیران و ورزش‌کاران کشور از گذشته تا امروز، به ‌ویژه در رشته کشتی، در این گنجینه برای همیشه حفظ می‌شد.

گفتنی است غلامرضا تختی، نماد پهلوانی و فروتنی در فرهنگ ورزشی ایران است که در المپیک ۱۹۵۶ ملبورن، نخستین مدال‌ طلای تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک را کسب کرد. او با یک مدال طلا و دو مدال نقره المپیک، دو طلا و دو نقره قهرمانی جهان و یک طلای بازی‌های آسیایی، در فهرست برترین‌های قرن فیلا(فدراسیون جهانی کشتی) در جایگاه سیزدهم قرار دارد.

انتهای پیام/

نظر شما