شناسهٔ خبر: 29955158 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: دیپلماسی‌ایرانی | لینک خبر

ظریف سخنان وزیر خارجه آمریکا در شورای امنیت را «مضحک» خواند

صاحب‌خبر -

محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران روز پنجشنبه به سخنان مایک پمپئو، همتای آمریکایی‌اش درباره برنامه موشکی تهران واکنش نشان داد.

به گزارش یورونیوز، آقای پمپئو به تازگی گفته بود که خواستار بازگرداندن محدودیت‌های موشکی است که در قطعنامه ۱۹۲۹ علیه ایران وضع شده بود.

در مقابل وزیر امور خارجه ایران در تویترش خطاب به او نوشت: « پمپئو در جدیدترین سوءاستفاده مضحک از شورای امنیت سازمان ملل متحد؛ درباره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت رجزخوانی کرده و برنامه‌هایش برای نقض بیشتر [این قطعنامه را] مشخص کرد؛ تأیید کرد که آمریکا و متحدانش درباره موشک‌ها[ی ایران] به قطعنامه ملغی‌شده ۱۹۲۹ تکیه دارند؛ او آمریکای منزوی‌شده را به نخستین عضو دائم شورای امنیت تبدیل کرد که کشورهای دیگر را بابت پایبندی به قطعنامه‌ها تنبیه می‌کند.»

برداشت دو‍ گانه از یک قطعنامه

سخنان اخیر آقای پمپئو در جلسه شورای امنیت برای بررسی ششمین گزارش دبیر کل سازمان ملل درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا عنوان شد. قطعنامه ۲۲۳۱ تیرماه سال ۱۳۹۴ با تصویب ۱۵ عضو شورای امنیت، از جمله آمریکا برای تأیید توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به ۱+۵ به تصویب رسید. در این قطعنامه از ایران خواسته شده است تا هشت سال از توسعه موشک‌های بالستیک با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای خودداری کند. با این حال تهران می‌گوید که در این قطعنامه ایران از توسعه موشک‌های بالستیک خود ممنوع نشده است.

«به ایران اسلحه نفروشید»

وزیر خارجه آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل همچنین خواسته که تحریم تسلیحاتی ایران در سال ۲۰۲۰ برداشته نشود. او از شورای امنیت خواست تا با اعمال ممنوعیت و بازرسی در بنادر تلاش‌های ایران برای دور زدن محدودیت‌های تسلیحاتی را خنثی کند.

این در حالیست که عربستان سعودی، رقیب منطقه‌ای ایران به تازگی سامانه دفاع موشکی ۱۵ میلیارد دلاری «لاکهید مارتین» از آمریکا خریداری کرده است.

روسیه ماه فوریه یکی از قطعنامه‌های مورد حمایت کشورهای غربی در شورای امنیت در مورد نقش ایران در جنگ داخلی یمن را وتو کرده بود. این بار نیز به نظر نمی‌رسد چین و روسیه از سیاست واشنگتن در قبال ایران حمایت کنند. آمریکا، فرانسه و بریتانیا از منتقدان برنامه موشکی ایران هستند. در عین حال ایران گفته که موشک‌های بالستیک برای حمل سلاح هسته‌ای طراحی نشده است.

نظر شما