شناسهٔ خبر: 29936431 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

زیست فناوری کشاورزی از مشکلات این بخش جلوگیری می کند

اصفهان - ایرنا - قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: استفاده از فناوری های نوین که با عنوان زیست فناوری کشاورزی مطرح است می تواند از بروز مشکلات در این بخش جلوگیری کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مهرداد مرادمند روز چهارشنبه در نشست تخصصی' زیست فناوری کشاورزی، محیط زیست و سلامت' در مرکز آموزشی شهید فارسی جهاد کشاورزی اصفهان افزود: زیست فناوری کشاورزی استفاده از فناوری های نوینی است که می تواند به بحران هایی که در زمینه زیست محیطی از جمله کم آبی با آن مواجه هستیم، کمک کند.
وی کمبود آب در کشور را جدی دانست و اظهارداشت : ایران از دانش خوبی در زمینه زیست فناوری کشاورزی برخوردار است اما استفاده از این دانش با احتیاط انجام شده است.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با اشاره به اینکه کشور به دلیل احتیاط بیش از حد در برخی از محصولات کشاورزی از جمله بدزهای اصلاح شده و هیبریدی به واردات نیاز پیدا کرده است، گفت : برخی از کشورها از جمله آمریکا زیست فناوری کشاورزی را برای خود انحصاری کردند و سعی می کنند با ایجاد نگرانی برای استفاده از این فناوری مانع دستیابی دیگر کشورها به فناوری های نوین شوند.
وی با اشاره به اینکه دانش زیست فناوری کشاورزی در ایران بومی است و کشورمان از کارشناسان و متخصصان خوبی در این زمینه برخوردار می باشد، اظهارداشت: می توانیم با نظارت بیشتر بر تولید محصولات، از این فناوری برای افزایش تولید محصولات کشاورزی استفاده کنیم.
مرادمند بیان کرد : برخی از گیاهان نسبت به شوری و خشکی مقاوم هستند که با انتقال ژن آنها به گیاهان زراعی می توانیم برای مقابله با خشکسالی و کم آبی از آنها استفاده کنیم.
وی تصریح کرد : ایران در زمینه مهندسی ژنتیک از توانایی های بالقوه ای برخوردار است که می توانیم با استفاده از این ظرفیت ها در کوتاهترین زمان ممکن به موفقیت های خوبی در بخش کشاورزی دست یابیم.
قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان هدف از برگزاری نشست تخصصی زیست فناوری کشاوزی، محیط زیست و سلامت را ابهام زدایی در زمینه استفاده از محصولات کشاورزی تراریخته بیان و اضافه کرد: متخصصان و کارشناسان مهندسی ژنتیک به این ابهامات پاسخ می دهند.
وی اظهارامیدواری کرد برگزاری این همایش بتواند دستاورد خوبی برای استفاده از فناوری های نوین جهت افزایش تولید محصولات کشاورزی داشته باشد و بتواند به محیط زیست و مقابله با خشکسالی کمک کند.
استاد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان در این نشست تخصصی ، ویژگی مهندسی ژنتیک را خلق زیبایی ها دانست و گفت: خلق این زیبایی ها مشروط به این است که ساختارهای طبیعت و محیط زیست را به هم نزند.
بدرالدین ابراهیم سید طباطبایی اظهارداشت: تغییرات ژنتیکی کشاورزی باید براساس نیاز جامعه باشد به سلامت آسیبی نرساند و اقلیم و محیط زیست را حفظ کند.
وی تصریح کرد: محصولات کشاورزی باید بصورت اصولی تولید شود تا سلامت جامعه را تهدید نکند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه استفاده مداوم و بیش از حد کودهای شیمیایی برای تولید محصولات کشاورزی به محیط زیست آسیب می زند، گفت: با استفاده از دانش ژنتیک می توان محصولاتی را تولید کرد که به آفات مقاوم و به کودهای شیمیایی نیاز کمتری داشته باشند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی ژنتیک ایران با اشاره به فعالیت دانشمندان برای بهبود زندگی و سلامت مردم در طی قرن های گذشته گفت: دستاوردهای علم ژنتیک با درایت حاصل شده است.
کسری اصفهانی اظهارداشت: استفاده از فناوری های نوین برای تولید محصولات کشاورزی نباید سلامت انسان و زندگی سایر موجودات را به خطر اندازد و باعث نابودی محیط زیست نشود.
وی با اشاره به اینکه کشور مکزیک در مقطعی از زمان برای تامین مواد غذایی خود دچار بحران شده بود، گفت: اما این کشور با استفاده از علم ژنتیک و اصلاح بذر پس از مدت کوتاهی به یکی از بزرگترین صادر کنندگان مواد غذایی از جمله ذرت تبدیل شد.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: بیش از 17 میلیون دلار بذر تراریخته در جهان بفروش رفته است که سهم سویا، ذرت، پنبه و کلوزا بیش از سایر محصولات کشاورزی می باشد.
به گفته وی عمده این محصولات در کشورهای آمریکایی تولید و به کشورهای جهان صادر شده است.
اصفهانی تصریح کرد: گیاهان اصلاح نژادی نقش زیادی را در رشد اقتصادی، بهبود محیط زیست و کاهش سوخت در برخی کشورها داشته اند.
عضو هیات مدیره انجمن علمی ژنتیک ایران با اشاره به اینکه بهداشت جهانی بر تولید این نوع محصولات نظارت دارد، تصریح کرد: بهداشت جهانی بی خطر بودن این نوع محصولات کشاورزی بر سلامت انسان و حیوان را تایید کرده است.
وی افزود: کشورمان در زمینه استفاده از زیست فناوری کشاورزی و تولید بذر اصلاح شده از توانایی بالایی برخوردار است و می تواند با استفاده از این علوم در زمینه افزایش تولید محصولات کشاورزی به موفقیت های چشمگیری دست یابد.
نشست تخصصی ' زیست فناوری کشاورزی، محیط زیست و سلامت ' روز چهارشنبه با حضور استادان دانشگاه، کارشناسان کشاورزی، مسئولان دستگاههای مختلف استان مرتبط با موضوع، تشکل های بخش خصوصی، اساتید حوزه علمیه و مسئولان دفاتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های استان در مرکز آموزش شهید فارسی جهاد کشاورزی اصفهان برگزار شد.
2093/6026/

نظر شما