شناسهٔ خبر: 29912720 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

در اتاق فکر شبکه آموزش چه گذشت ؟

تهران- ایرنا- اولین نشست شورای اندیشه ورزی با حضور اعضای این شورا و مدیران شبکه آموزش در سالن اجتماعات این شبکه برگزارشد. عبدالکریم خیامی، رئیس مرکز طرح و برنامه معاونت سیما دراین جلسه از تدوین برنامه پنج سال آینده شبکه آموزش خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، در ابتدای این نشست مسعود احمدی افزادی مدیر شبکه آموزش سیما مهمترین هدف شبکه آموزش را نشان سازی مهارت و آموزش و مهارت آموزی برشمرد و افزود: امروزه بحث مهارت یک بحث جدی است و پس از مدت ها بحث و تبادل نظر در جلسه اول، هدف تعامل و و مواجهه اولیه با مدیران و فرماندهان عملیاتی ما در نقطه صفر مرزی آنتن به منظور تبادل نظرات و حل و فصل مشکلات است. در رابطه با شبکه آموزش باید بگویم که ما در شبکه آموزش دوره های مختلفی را گذراندیم اعم از دوره راه اندازی، دوره رشد و بالندگی و به اعتقاد بنده امروز این شبکه بعد از 10 سال فعالیت وارد دوره بلوغ خود شده است.

وی افزود: اکنون در برهه حساسی نسبت به زمانی که این شبکه، تازه راه اندازی شده بود هستیم به این دلیل که معنای آموزش با زمان گذشته خیلی تفاوت دارد. بحث آموزش امروز از حوره مستقیم وارد حوزه های فرا آموزشی، حوزه های مهارت و بین رشته ای شده است چون جامعه ما امروزه مانند سابق با یک نوع آموزش نمی تواند پیش برود. پیشران ما باید ترکیبی از آموزش و مهارت باشد.

احمدی با بیان اینکه شعار شبکه مبتنی بر سه رکن است: مردم، آموزش و مهارت، خاطرنشان کرد: مردم به عنوان نوک پیکان این هرم در نظر گرفته شده اند که به آموزش و مهارت نیاز جدی دارند. با توجه به بحران های سال گذشته، دیده شده که چه کسانی در چه سطحی از ناآگاهی و ناکارآمدی و عدم مهارت بودند و باعث چه مشکلاتی شدند.

وی با اشاره به اینکه مدیران شبکه آموزش در سطح بسیار بالایی از مهارت و آگاهی در حوزه های تمدنی و رسانه ای هستند و این برای یک شبکه ظرفیت و پشتوانه است، گفت: سابقه شوراهای راهبردی به سال 88 در شبکه 5 سیما برمی گردد اما شوراهای راهبردی امروز نمونه کامل شده شورا و اتاق فکری است که با دستور رهبر انقلاب در رسانه ها تشکیل شد.

مدیر شبکه آموزش تصریح کرد: من معتقد هستم رسانه ملی قطاری است در حال حرکت که روز به روز سرعت می گیرد اما نباید بگذاریم واگن ها خالی بگذرند. روز به روز باید به این واگن ها از لحاظ فکری و فرهنگی برای نسل جوان چیزی اضافه کنیم. شبکه آموزش محمل خوبی برای افزایش امید و آگاهی با توسعه کسب و کار و مهارت به مردم است.

**برنامه پنج ساله در دست تدوین
در ادامه عبدالکریم خیامی رئیس مرکز طرح و برنامه معاونت سیما با بیان اینکه سابقه شورای سیاست گذاری و اتاق فکر دارای قدمت می باشد گفت: با کمک اهل فن، آسیب شناسی انجام و بر اساس آن آیین نامه ای تنظیم شد. بعضی از این آسیب ها عبارتند از انتخاب موضوع در جلسات، حضور شخصیت های نامتقارن که حضور همزمان آنها باعث می شد نتوانیم از نظراتشان بهره مند شویم .

وی اضافه کرد: همچنین کم توجهی به مباحث رسانه ای نیز از دیگر مشکلات است. به طوری که گاهی متوجه شده ایم بعضی شبکه ها در سال فقط دوبار جلسه تشکیل داده اند. هدف از تشکیل جلسات تبدیل محتوا به پیام است که این امر نیازمند تخصص است و با عدم توجه به این موضوع مدیران برنامه ساز نمی توانستند بهره کافی از جلسات ببرند. نداشتن آیین نامه باعث ایجاد مشکلاتی می شد که دبیرخانه مرکزی وارد عمل شد و آیین نامه به تصویب رسید. مشکل دیگر اینکه مدیریت شبکه آزادی عمل در انتخاب اعضا نداشته اما هم اکنون میدران حاضر در این جلسه آزادی کافی برای انتخاب اعضا در اختیار دارند.

خیامی بیان داشت: دوره اول شورای اندیشه ورزی سیما مهرماه امسال به اتمام رسید و پس از بازنگری مجدد در نیمه آذرماه شوراهای اندیشه ورزی فعالیت خود را آغاز کردند.

وی با اشاره به اینکه نام این شورا اندیشه ورزی است و نه سیاست گذاری گفت: اینجا تصمیم سازی برای امور باید انجام شود و پس از آن مدیر شبکه بر اساس مصلحت، آن را تبدیل به تصمیم نهایی کند.در شبکه آموزش برنامه 5 ساله در حال تدوین است و از این جهت هم م توان از ظرفیت هیئت اندیشه استفاده کرد. نکته بعدی باز تعریف ماموریت های شبکه است که احمدی آن را تعریف و تدوین کرده اند.

**موتور شتاب دهنده مهارت در شبکه هفت

محمد مهدی مظاهری از اعضای شورای اندیشه ورزی شبکه آموزش سیما نیز با تاکید بر گفته احمدی که بسیار مهم است که حال مردم با شبکه آموزش خوب شود گفت: یکی از شاخص های مهم توسعه یافتگی مباحث بین الملل می باشد،لذا استفاده از تجارب بین المللی و منطقه ای می تواند موثر باشد.


** شبکه آموزش بهترین فرصت است
مهدی جمالی نژاد معاون عمران وتوسعه شهری وزارت کشور و یکی دیگر از اعضای اندیشه ورزی شبکه آموزش نیز گفت: یکی از محاسن دکتر احمدی برنامه محوری ایشان است و در حوزه آموزش هم بسیار موثر خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: لازمه تبدیل شدن یک شهر به شهر الکترونیک، این است که شهروندان مسائل سایبری را آموزش ببینند و نوآور و مبتکر باشند. و بستر آموزش فراهم باشد. لازمه این مورد برقراری ارتباط قوی با شبکه آموزش می باشد. اگر آموزش انفرادی به آموزش گروهی و شهروندی منتقل شود بسیار موثر می تواینم عمل کنیم. معاونت فرهنگی شهرداری ها می تواند پیوند بسیار خوبی با شبکه آموزش داشته باشند و امیدواریم بتوانیم به نحو درستی از ظرفیت شهرداری ها و این شبکه استفاده کنیم برای یک زندگی بهتر و با رفاه بیشتر. اگر ما بتوانیم حس تعلق شهروندان به شهر و محل زندگی شان را بیشتر کنیم دیگر شاهد خیلی از آسیب های اجتماعی نخواهیم بود.


** شبکه آموزش به عنوان رکن سوم تعلیم و تربیت

در ادامه رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش و عضو شورای اندیشه ورزی شبکه آموزش گفت:نگاه ما به رسانه از منظر تعلیم و تربیت نگاه ضلع سوم تاثیر گذار است. در گذشته مطرح می شد که خانواده و مدرسه دو بازوی تربیت هستند. امروز با پژوهش های متعدد مشخص شده است که رسانه ها کارکرد تربیتی دارند و می توانند یک فرصت یا تهدید باشند. فرصت از این لحاظ که ما هدفهمند و با برنامه ریزی از این فرصت استفاده کنیم و تهدید می تواند باشد در صورتی که نگاه ما نگاه برنامه ای و آینده نگر نباشد. همانطور که رهبر انقلاب فرمودند که صدا وسیما به عنوان یک دانشگاه بزرگ انسان سازی است، نگاه ما به این شبکه باید به این شکل باشد و انسان سازی میسر نمی شود مگر از رهگذر تربیت.

وی ادامه داد:نگاه احمدی به عنوان مدیر شبکه بسیار مغتنم است که فرمودند شبکه باید ترکیبی از مهارت و تحقیق و تفریح باشد.این نگاه خوب می تواند یک بازوی قوی فرهنگسازی و تربیت سازی که آموزش ها را بستری برای آن در نظر می گیرد در این شبکه فراهم کند. از نظر من شبکه به عنوان بازوی سوم به دلیل سرعت دسترسی و دامنه نفوذی که دارد می تواند در هر لحظه برای گروهی از مخاطبان حاوی پیام های تربیتی باشد. امیدواریم نگاه ما به مخاطبان از دوره کودکی و بعد از آن نگاه هدفمندی باشد که اگر کودکان را نادیده بگیریم تربیت و آموزش را نادیده گرفته ایم. با تاکید برکودکان به عنوان مخاطبان بالقوه و پس از آن برنامه ریزی برای کودکان که شامل مدیران و خانواده ها خواهد شد. پس از آن ایجاد یک بستر مناسب برای تعلیم و تربیت در خانواده ها می توانیم برنامه هایی با مخاطبان هدفمند داشته باشیم.

حکیم زاده بیان داشت: در صنعت تحول بنیادین بحث بسیار مهمی که به تعبیر مقام معظم رهبری به عنوان نقشه راه آموزش و پرورش مرود توجه قرار گرفته تربیت تمام ساحتی است. امیدوارم با دید روشنی که همکاران دارند صدا و سیما و شبکه 7 بازتابی از تمام ایران باشد یعنی برنامه ای باشد که شامل تمام اقوام و خرده فرهنگ ها باشد.بحث هویت بخشی به مخاطبان و ایجاد انسجام ملی و اجتماعی می تواند به عنوان تم اصلی و فراگیر در همه برنامه ها وارد شود. ما باید به قالب ها تنوع ببخشیم برای افزایش مخاطبان مثلا طنز، بازی، آموزش و فیلم می تواند بسترهای مناسبی ایجاد کند.

وی تصریح کرد: رمز موفقیت این شبکه این است که تک تک حرف هایی که طرح می شود پایه علمی داشته باشد و مستند باشد. این شبکه می تواند به عنوان یک مرجع علمی شناخته شود و سندیت پیدا کند.

** ایجاد یک سبد رسانه ای در شبکه آموزش

کاوه اشتهاردی رئیس هیات مدیره شرکت توسعه کسب و کار ایران و از اعضای شورای اندیشه ورزی شبکه آموزش گفت: تعریف سبد رسانه ای و اکتفا نکردن به یک رسانه، بسیارمهم است. شبکه آموزش برای قرار گرفتن در زنجیره آموزشی باید یک سبد رسانه ای تعریف کند و مهمترین آن استفاده از فضای مجازی است.

وی خاطرنشان کرد: تعامل با سازمان، موسسات و افراد موفق بسیارمهم است. حرکت به سمت مهارت آموزشی و نهضت مهارت با رویکرد اشتغال اهمیت فراوانی دارد. تولید برنامه باید برای همه اقشار جامعه باشد،اکتفا به قشر خاص جایز نیست.
در پایان نشست احمدی افزادی به جمع بندی مباحث مطرح شده پرداخت و ابراز امیدواری کرد: با این ترکیب جامع در دوره جدید شورای اندیشه ورزی بتوانیم با ارائه راهکارهای عملی رسانه ای و توجه به عامه مردم و کافه جامعه و حفظ مرجعیت رسانه ای و همه جانبه نگری به قالب های مختلف برنامه سازی وارد شویم و آرمان های اصلی تربیت کودکان و رسیدن به شهر خلاق و انسان محور را دنبال نماییم.
فراهنگ**9210 ** 1418

نظر شما