شناسهٔ خبر: 29902537 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ابنا | لینک خبر

جهانگیری: به مصلحت کشورهای عربی است که با ایران دست دوستی بدهند

ابنا

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: ایران همیشه لنگر قدرت و ثبات منطقه بوده و با وجود بدی های برخی کشورهای منطقه، هر وقت که به کمک نیاز داشته اند، ایران به آنها کمک کرده است.

صاحب‌خبر -

‌ به گزارش خبرگزاری اهل‌بیت(ع) ـ ابنا ـ «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس‌ جمهوری در نشست شورای اداری هرمزگان با فعالان اقتصادی استان افزود: در دوره ای کوتاه مدت آمریکایی ها با خروج از برجام و ایجاد جو رسانه ای و روانی موجب غافلگیری ما و شوک اقتصادی به کشور شدند، اما اکنون برگرداندن ثبات به اقتصاد کشور اولین اولویت مهم دولت است.

معاون اول رییس‌ جمهوری اظهار داشت: هم دولت و هم فعالان بخش خصوصی و هم نخبگان باید همکاری کنند تا به سمت ثبات اقتصادی برویم و شاخص هایی مانند نرخ تورم و نرخ ارز قابل پیش بینی باشند که با توجه به مدیران با تجربه و کارآزموده ای که می دانند باید چه کاری انجام دهند، این امر محقق می شود.

وی با تاکید بر این که ایران در هر شرایطی برنامه های خود را پیش می برد، اظهار داشت: آمریکایی‌ها از یک سو می خواستند مانع صادرات نفت ایران شوند و از طرف دیگر به دنبال جلوگیری از کاهش تولید نفت توسط کشورهای عضو اوپک و دیگر تولیدکنندگان نفت بودند که در هر دو شکست خوردند.

جهانگیری یاد آور شد: با حرکتی که روسیه و کشورهای عضو اوپک در اجلاس اخیر انجام دادند، آمریکایی ها فهمیدند از این ناحیه شکست های بدی را تجربه می کنند.

وی افزایش نرخ ارز را فرصتی مناسب برای صادرکنندگان دانست که باید از آن استفاده کرده و صادرات را تقویت کنند.

معاون اول رییس جمهوری در عین حال متذکر شد: البته ارز ناشی از صادرات باید وارد چرخه اقتصادی شود و به شکل های مختلف از جمله برگشت ارز به کشور یا افزایش تولید و سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال خود را نشان دهد.

جهانگیری خاطرنشان شد: این قاعده فقط مربوط به بخش خصوصی نیست و حتی دولت نیز اگر نفت را صادر کند و مردم متوجه نشوند ارز ناشی از صادرات نفت چه سرنوشتی داشته از دولت مطالبه گری می کنند.

وی تصریح کرد: در مقطعی بنابر ضرورت سخت گیری هایی وجود داشت اما به تدریج و با گفت و گوهایی که با فعالان اقتصادی و صادرکنندگان داشتیم، اصلاحاتی صورت گرفت.

وی هدف از تمام این اقدامات را گردش چرخ اقتصادی کشور دانست و ادامه داد: زندگی مردم نباید دچار مشکل شود و باید چرخ زندگی 80میلیون ایرانی در این فعالیت های اقتصادی بچرخد.

جهانگیری تصریح کرد: تامین معیشت مردم برای ما مهم است و ایجاد اشتغال نیز یکی دیگر از اولویت های دولت است.

به گفته جهانگیری یک انباشت بیکاری از گذشته وجود دارد و یک جمعیت جوان نیز به این بیکاران افزوده می شود.

معاون رییس جمهوری ادامه داد: در تلاطم های اقتصادی سرمایه گذاری ها که ایجاد کننده شغل است کمتر می شود و دولت باید زمینه هایی را فراهم کند تا بدون آن که بستر فساد و رانت جدید شکل بگیرد سرمایه گذاری تسهیل شده و شغل ایجاد شود.

وی همچنین حفظ شغل های موجود را مهمترین وظیفه دولت و بنگاه های اقتصادی دانست و تاکید کرد نسبت به مسائل هیچ بنگاه اقتصادی به ویژه در برخی استان هایی که مشکلاتی دارند، بی تفاوت نیستیم.

جهانگیری اضافه کرد: ضمن حساسیت و دغدغه مندی نسبت به وضعیت شاغلان در بنگاه های اقتصادی، اما نمی توانیم جای مالک یک بنگاه اقتصادی و مدیر بخش خصوصی باشیم و این که به محض بروز مشکل، دولت مدیریت بنگاه اقتصادی بخش خصوصی را در دست بگیرد، نه قانونی و نه شرعی و اخلاقی است.

وی افزود: ما به بنگاه های اقتصادی کمک می کنیم که مشکلاتشان حل شود و بسترهای آن را در قالب کمیته رفع موانع از واحدهای تولیدی و کارگروه های تسهیل و رفع موانع تولید در استان ها فراهم کرده ایم و مرتب فعالیت های این کمیته ها را رصد کرده و مورد پایش قرار می دهیم.

معاون اول رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: کشور در شرایط خاصی است و در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید نشان دهیم ایران سرزنده و قدرتمند است و می‌ تواند مشکلاتش را حل کند.

به گفته جهانگیری هم اکنون طیفی در آمریکا بر سر کار هستند که با نهایت پررویی می گویند نباید اجازه و فرصت برگزاری جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی را به ایران بدهیم، ما چنین دشمنانی داریم و متاسفانه برخی کشورهای منطقه هم با آنها همدست شده اند.

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: ایران همیشه لنگر قدرت و ثبات منطقه بوده و با وجود بدی های برخی کشورهای منطقه، هر وقت که به کمک نیاز داشته اند، ایران به آنها کمک کرده است.

جهانگیری بیان داشت: این کشورها در دوران جنگ تحمیلی میلیاردها دلار پول به صدام دادند و بنادر خود را برای حمله به ایران در اختیار عراق گذاشتند اما ایران در مقاطعی مانند حمله عراق به کویت به آنها کمک کرد و زمانی نیز که کشورهای استکباری داعش را انداختند تا کشورهای عربی را دچار بحران کند، ایران به میدان آمد و نگذاشت چندان آسیب ببینند.

وی تصریح کرد: تاریخ نشان داده ایران کشور قدرتمند منطقه است و به مصلحت کشورهای عربی است که با ایران دست دوستی بدهند و نیازی به حضور آمریکا و کشورهای بیگانه در منطقه نیست و اعراب باید از رفتار آمریکا با حسنی مبارک و محمدرضا پهلوی عبرت گرفته و بدانند این کشور حامی مطمئن و قابل اعتمادی برای آنها نیست.

معاون اول رییس جمهوری همچنین با اشاره به ضرورت توجه ایران به مشکلات داخلی گفت: آمریکایی ها در نهایت ناباوری از برجام خارج شدند و در شرایطی که ایران به دنبال تعامل با دنیا بود آمریکا از این توافق خارج شد که لازم است چند درس داخلی و خارجی از تحریم ها بگیریم.

جهانگیری اظهار داشت: اول آن که بیش از گذشته معلوم شد آمریکایی دنبال حقوق بشر و حقوق شهروندی و چنین مباحثی نیستند.

وی ادامه داد: روزنامه نگاری کشته شد و اگر این اتفاق در هر جای دیگری از جهان رخ داده بود آمریکایی ها واکنش نشان می داند ولی در برابر عربستان گفتند با این کشور قرارداد 400میلیارد دلاری داریم و نمی توانیم عربستان را کنار بگذاریم و سعی کردند ماجرا را توجیه کنند.

جهانگیری اضافه کرد: در ماجرای برجام همه دنیا غیر از رژیم اشغالگر قدس و یکی دو کشور منطقه می گویند حق با ایران است و برجام باید باقی بماند اما نظم آمریکایی ها بر مبنای قلدری است و می خواهند با ایجاد وحشت زدگی، همه دنیا را وادار به تبعیت از تحریم ها کنند.

.................
پایان پیام/ ۲۱۸

نظر شما