شناسهٔ خبر: 29860798 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: نسیم | لینک خبر

رئیس کل گمرک در گفت‌وگو با فارس خبر داد

رایزنی برای ایجاد دروازه مشترک تجاری مجازی با ۵ کشور عمده طرف تجاری ایران

رئیس کل گمرک با اشاره به رایزی برای ایجاد دروازه مشترک تجاری مجازی با ۵ کشور عمده تجارت خارجی گفت:‌ از این طریق به دنبال ارتقای شفافیت و کاهش قاچاق و پرونده‌های تخلف در مراجع نظارتی هستیم.

صاحب‌خبر -

مهدی میراشرفی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره اجلاس جهانی و منطقه‌ای گمرک که اخیرا در کشور هند برگزار شد اظهارداشت: ایران عضویت چهارساله در کمیسیون خط مشی سازمان جهانی گمرک دارد که عالی‌ترین رکن این سازمان محسوب می‌شود. 

رئیس کل گمرک ایران با تاکید بر اینکه با پیشنهادهای سازنده و برنامه منسجم در اجلاس حضور یافتیم تصریح کرد: ایران جزء چهار گمرک فعال منطقه‌ای آسیا پاسفیک و سایر مناطق است و از نظرات کارشناسی ما در اجلاس تقدیر شد و مورد پذیرش قرار گرفت. 

معاون وزیر اقتصاد با بیان اینکه در حاشیه اجلاس به دنبال اهداف و برنامه‌های گمرک در جهت ارتقای وضعیت تجارت خارجی بودیم تصریح کرد: یکی از این رویکردها، رایزنی برای فراهم شدن تفاهم‌نامه‌ گمرکی با شرکای اصلی تجارت خارجی کشورمان بود تا از این طریق بتوانیم برخی مسائل و مشکلاتی از جمله قاچاق را کاهش دهیم. 

وی به تبیین این موضوع پرداخت و تصریح کرد: یکی از مشکلات موجود به عدم شفافیت در امر تجارت خارجی باز می‌گردد که می‌توان با تبادل الکترونیک دیتا میان مبدا و مقصد کالاها، از بروز هرگونه مشکل و سوء استفاده‌های احتمالی جلوگیری کرد؛ این مساله نیاز به فراهم شدن زیرساخت‌هایی میان کشورها و همچنین سیاست‌گذاری بین دستگاهی دارد. 

به گفته رئیس کل گمرک ایران، یکی از سیاست‌ها و رویکردهای کنونی گمرک جلوگیری از قاچاق کالا است و در این رابطه رایزنی‌های خوبی با پنج کشور عمده تجارت خارجی صورت گرفت؛ البته این موضوع نیازمند پیگیری‌های مجدانه است.

وی ادامه داد: ایران عضو کنوانسیون تجدیدنظر شده کیوتو بوده که یکی از استاندارهای آن تبادل اطلاعات میان گمرکاتی است که با یکدیگر تجارت دارند و این تبادل الکترونیک در ارتقای شفافیت تجارت خارجی نقش بسزایی دارد. 

میراشرفی افزود: به دنبال آن هستیم تا با پنج کشور عمده وارداتی دیتا و اطلاعات تجارت را تبادل کنیم تا بتوان قسمت عمده قاچاق و شفافیت در تجارت خارجی را حل کرد. 

رئیس کل گمرک ایران به موانع پیش‌روی چنین رویکردی پرداخت و یادآور شد: با محدودیت‌های قوانین داخلی روبرو هستیم و همچنین هماهنگی‌های بین دستگاهی در کشورها نیاز است تا بتوان دروازه مشترک تجاری مجازی را عملیاتی کرد. اگر این مسیر به نتیجه برسد بسیاری از پرونده‌‌های تخلفات گمرکی در کمیسیون‌ها و محاکم قضایی به شدت کاهش می‌‌یابد. 

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: در حاشیه اجلاس با طرف‌های هندی، کره‌ای، چینی، ایتالیایی،‌ فرانسوی، برزیلی و انگلیسی رایزنی‌هایی صورت گرفت. 

انتهای پیام/

منبع: فارس

مسئولیت صحت اخبار ارائه شده به عهده منبع خبر بوده و این رسانه صرفاً رسالت اطلاع‌رسانی خود را در این رابطه انجام می‌دهد.

برچسب‌ها:

نظر شما