شناسهٔ خبر: 29802416 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: ایران آنلاین | لینک خبر

زنگنه:

60 تا 70 دلار قیمت مناسب نفت/ ایران‌ به دنبال معاف شدن از کاهش تولید

اوپک برای کاهش تولید منتظر تصمیم پوتین است/رییس اوپک فشارهای ترامپ را رد کرد/ ما یک سازمان سیاسی نیستیم

صاحب‌خبر -

وزیر نفت قیمت مناسب برای هر بشکه نفت را 60 تا 70 دلار عنوان کرد و درباره دیدار نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران هم گفت: اگر برایان هوک برای درخواست عضویت آمریکا در اوپک به وین آمده و به همین دلیل با اعضای اوپک ملاقات می‌کند، این درخواست قابل بررسی است، اگر می‌خواهد از طریق اوپک فشار بیشتری به تهران وارد کند، ‌غیرحرفه‌ای است. وزیر نفت به سابقه تاریخی ایران در حمایت از اوپک و مواضع آن برای ثبات بازار اشاره کرد و گفت: همانطور که پیشتر نیز گفتم، در این مقطع و تا زمانی که تحریم‌ها ادامه دارد، ایران در هیچ توافقی درخصوص تولید نفت اوپک شرکت نمی‌کند و باید از هر تصمیمی درخصوص سطح تولید مستثنی باشد.
به گزارش ایرنا، بیژن زنگنه در بدو ورود به وین در جمع خبرنگاران درباره مواضع ایران در نشست 175 اوپک اظهار داشت: ایران همیشه از اوپک و مواضع آن برای ثبات بازار حمایت کرده است، اما در این مقطع همانطور که پیشتر نیز گفتم تا زمانی که ایران با تحریم روبه‌روست در هیچ توافقی برای تولید شرکت نمی‌کند.
وی با تاکید بر اینکه ایران باید از هر تصمیمی درباره سطح تولید مستثنی باشد، ‌تصریح کرد: پیشنهادهای زیادی درباره کاهش تولید مطرح است و اعضایی که می‌خواهند تولیدشان را کاهش دهند باید درباره آن تصمیم بگیرند.
وزیر نفت درباره میزان تولید و صادرات نفت ایران هم پاسخی نداد و گفت: این موضوع سبب می‌شود فشار آمریکا بر روی ایران افزایش یابد.
زنگنه در پاسخ به این پرسش که تولید اوپک چه میزان کاهش می‌یابد،‌ افزود: عددهای مختلفی بیان شده است و باید منتظر ماند و دید اعضای اوپک در نشست این سازمان (175) چه تصمیمی درباره آن خواهند گرفت.
وی قیمت مناسب برای هر بشکه نفت را 60 تا 70 دلار عنوان کرد و درباره دیدار نماینده وزارت خارجه آمریکا در امور ایران هم گفت: اگر برایان هوک برای درخواست عضویت آمریکا در اوپک به وین آمده و به همین دلیل با اعضای اوپک ملاقات می‌کند، این درخواست قابل بررسی است، اگر می‌خواهد از طریق اوپک فشار بیشتری به تهران وارد کند، ‌غیرحرفه‌ای است.
زنگنه تصریح کرد: اوپک سازمانی مستقل است و بخشی از وزارت انرژی آمریکا نیست که از واشنگتن دستور بگیرد.
وزیر نفت در ادامه درباره خروج قطر از اوپک هم گفت: ایران از خروج قطر از اوپک خوشحال نیست و از دلیل این تصمیم بی‌خبر است.
وی همچنین در واکنش به پرسشی درباره خروج تهران از سازمان کشورهای صادرکننده نفت اظهار داشت: ایران از بنیانگذاران اوپک است و از این سازمان خارج نمی شود.
زنگنه درباره ملاقات با وزیر انرژی روسیه نیز گفت: از این ملاقات برای تبادل دیدگاه دو کشور استقبال می‌کنم.
وزیر نفت همچنین درباره پیوستن ایران به کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک (JMMC) تصریح کرد: این تصمیم نیاز به بررسی دارد.
وی با بیان اینکه کمیته وزارتی نظارت بر توافق اوپک و غیراوپک سال گذشته فراتر از اختیارات این کمیته عمل کرده است،‌ درباره این که آیا ایران سال آینده به این کمیته می‌پیوندد پاسخ منفی داد.
وزیر نفت همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا این کمیته باید فعالیت خود را متوقف کند؟، تاکید کرد: بهتر است این کمیته در حیطه اختیاراتی که اوپک به آن محول کرده است،‌ عمل کند.
زنگنه همچنین درباره آینده همکاری کشورهای عضو و غیرعضو اوپک در برنامه کاهش تولید موسوم به بیانیه همکاری (Declaration of Cooperation) گفت: ‌بیانیه همکاری تنها برای همکاری است نه موضوعی فراتر از آن. این بیانیه نباید یک سازمان جدید یا موضوعی شبیه آن تلقی شود.
قرار است نشست اعضای اوپک امروز (15 آذر ماه) و نشست تولیدکنندگان نفت عضو و غیر عضو اوپک فردا جمعه (16 آذر ماه) برگزار شود.

اوپک برای کاهش تولید منتظر تصمیم پوتین است



رویترز به نقل از پنج نماینده اوپک نوشت: اوپک منتظر اخباری از سوی الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه است که روز چهارشنبه برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهور روسیه از وین رفت.
نمایندگان اوپک در وین اعلام کردند اوپک برای کاهش تولید به شرط مشارکت از سوی روسیه، برنامه‌ریزی کرده است.

نواک روز جمعه برای مذاکرات با اوپک و سایر متحدانش به وین بازخواهد گشت. یک نماینده اوپک گفت: من به توافق خوش‌بین هستم اما هنوز معلوم نیست چه میزان اوپک و چه میزان تولیدکنندگان غیراوپک در کاهش تولید مشارکت خواهند کرد. این موضوع همچنان مورد مذاکره قرار دارد.

انتظار می‌رود اوپک و متحدانش با وجود فشار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای پایین نگه داشتن قیمت نفت، درباره مفاد توافق کاهش تولید موافقت کنند.

اوپک با هدف دستیابی به توافق درباره سطح تولید نفت در شش ماه آینده، روز جاری در وین دیدار می‌کند. این گروه که متشکل از ۱۵ عضو است روز جمعه با شرکای غیراوپک خود شامل روسیه دیدار خواهد کرد.

انتظارات بالایی در بازار برای دستیابی این تولیدکنندگان به توافق برای آغاز کاهش چشمگیر تولید از ژانویه وجود دارد.

این دیدار در زمانی انجام می‌گیرد که قیمت نفت پس از متحمل شدن بزرگترین ریزش از زمان بحران مالی سال ۲۰۰۸ تاکنون، به کف رسیده است و در دو ماه گذشته حدود ۳۰ درصد افت کرده و در نتیجه، فشار بر بودجه کشورهای صادر کننده نفت را مضاعف کرده است.

چه اتفاقی خواهد افتاد؟ 


عربستان سعودی که بزرگترین عضو اوپک است با مشاهده عرضه فزاینده و نگرانی‌ها نسبت به کندی اقتصادی، خواستار کاهش تولید اوپک شده است. این کشور پیشنهاد کرده تولید اوپک حداقل ۱.۳ میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند.

به گزارش ایسنا، اما به نظر می‌رسد روسیه تمایلی برای بازگشت به استراتژی کاهش تولید ندارد. این وزنه سنگین غیراوپکی هفته جاری هشدار داده ائتلاف اوپک و غیراوپک باید تصمیم محتاطانه‌ای بگیرد تا مطمئن شود در دیدار بعدی تغییر روند ۱۸۰ درجه‌ای نخواهد داشت.

احتمالی‌ترین نتیجه نشست کشورهای اوپک و غیراوپک موافقت با کاهش تولید به میزان ۱.۲ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز است اما مانند همیشه بخش دشوار برای این ائتلاف انرژی، تعیین یک رقم کاهش تولید نیست بلکه نحوه تقسیم کاهش تولید میان کشورهای مشارکت کننده در توافق است.

اوپک مدیریت عرضه نفت با همکاری روسیه و تولیدکنندگان متعدد دیگر را از سال گذشته با هدف پایان دادن به افت طولانی قیمت نفت آغاز کرد.

این گروه که شمار زیادی از اعضای آن‌را تولیدکنندگان خاورمیانه تشکیل می‌دهند حدود ۴۰ درصد از نفت جهان را تولید می‌کند و سابقه طولانی در تنظیم تولید خود برای جهت دهی به بازار انرژی دارد.

اما اقدام این گروه برای محدود کردن تولید، خشم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا را برانگیخته است. وی روز چهارشنبه در توییتی نوشت: امیدوارم اوپک به تولید نفت به همین شکل ادامه داده و آن‌را محدود نکند دنیا به قیمت بالاتر نفت نیازی ندارد.

رئیس‌جمهور آمریکا علنا خواستار پایین ماندن قیمت نفت شده و از عربستان سعودی خواسته است که در آخرین دیدار اوپک در سال جاری قیمت نفت را پایین نگه دارد.

براساس گزارش شبکه سی ان بی سی، عربستان سعودی در حالی به این دیدار آمده که هنوز از پیامدهای رسوایی پیرامون قتل جمال خاشقجی، خبرنگار واشنگتن‌پست مقیم آمریکا، رهایی پیدا نکرده است. ترامپ از متحدانش در ریاض حمایت کرده اما روشن ساخته که خواهان آن است که سعودی‌ها قیمت نفت را پایین نگه دارند.

 

گمانه‌زنی‌ها درباره کاهش تولید نفت در نشست اوپک


اعضای سازمان کشورهای تولیدکننده نفت (اوپک) امروز -پنج‌شنبه- در وین گرد هم می‌آیند تا درباره کاهش میزان تولید نفت گفت‌وگو کنند. این در حالی است که «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، از آن‌ها خواسته تا تولید خود را افزایش دهند و قیمت‌ها را در بازار جهانی پایین نگه دارند.
به گزارش ایلنا، نمایندگان اعضای اوپک در رابطه با تصمیمی که در این نشست بناست گرفته شود سکوت کرده‌اند. ترامپ روز گذشته در توئیتر خود از اعضای اوپک خواسته بود تا تولید خود را افزایش داده تا قیمت‌ها همچنان پایین بماند.

ترامپ در توئیتر خود نوشت: «امیدوارم اوپک همچنان تولید بالای خود را حفظ کند و آن را کاهش ندهد. دنیا نه نیازی به قیمت بالای نفت دارد و نه از آن خوشش می‌آید.»

از سوی دیگر، نمایندگان کشورهای غیرعضو نیز، مانند روسیه، به وین آمده‌اند تا درباره میزان تولید با طرف‌های خود گفت‌وگو کنند.

«محمد بن حامد الرومی»، وزیر نفت عمان، روز گذشته گفت: «بله، تولید را کاهش خواهیم داد. تا فردا جزئیات را اعلام خواهیم کرد.»

وزیر نفت نیجریه نیز اعلام کرد که احتمال کاهش تولید نفت وجود دارد.

با این وجود، ایران، سومین تولیدکننده بزرگ نفت اوپک، خواستار آن شده که از هرگونه اقدام در جهت کاهش تولید معاف شود.  

 
رییس اوپک فشارهای ترامپ را رد کرد/ ما یک سازمان سیاسی نیستیم


وزیر انرژی امارات‌ متحده، نگرانی‌ها در مورد این که فشار آمریکا بتواند بر تصمیم اوپک برای کاهش تولیدات تاثیر بگذارد را رد کرد.

 به نقل از واشنگتن پست، وزیر انرژی امارات‌ متحده، نگرانی‌ها در مورد این که فشار آمریکا بتواند بر تصمیم اوپک برای کاهش تولیدات تاثیر بگذارد را رد کرد.

سهیل محمد المزروعی، که رییس کنونی سازمان اوپک است، پیش از آغاز دیدار اعضای این گروه در روز پنج‌شنبه، به خبرنگاران گفت: ما یک سازمان سیاسی نیستیم.

او گفت: ما کاری را انجام خواهیم داد که بازارها از ما می‌خواهند و پیش از این هم به همین ترتیب کار کرده‌ایم.

علی‌رغم فشارهای رییس‌جمهور آمریکا برای کاهش ندادن تولید، سنگین‌وزن اوپک، عربستان سعودی هم تاکید کرده است که خواهان کاهش تولید نفت خود است. برخی از این بابت نگران هستند که تصمیم ترامپ برای تحریم نکردن عربستان سعودی در مورد قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار آمریکایی، ممکن است عربستان را از کاهش تولید باز دارد.

روز پنج‌شنبه، وزیر نفت عربستان خالد الفالح، این نگرانی را رد کرد و گفت: من به اجازه هیچ دولت خارجی‌ای احتیاج ندارم./


ایران باید از هر گونه تصمیم کاهش تولید نفت اوپک مستثنی باشد/تسلیم خواسته‌های آمریکا نمی‌شویم


زنگنه در اجلاس اوپک اعلام کرد: کاهش تولید نفت در شرایط تحریم خط قرمز ایران است و ایران تولید نفت خود را کاهش نخواهد داد.


به گزارش فارس، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران که برای شرکت در صد و هفتاد و پنجمین اجلاس اوپک که به اتریش سفر کرده لحظاتی پیش در محل برگزاری در گفت‌وگو با خبرنگار CNBC اعلام کرد: به دلیل تحریم‌هایی که علیه ایران اعمال شده، ایران هیچ گونه کاهش تولید انجام نخواهد داد اما از اوپک حمایت می‌کند تا بتوانند اعضا را مدیریت کنند.

وزیر نفت ایران با بیان اینکه این عادلانه نیست که ایران در حالی که در تحریم است تولید نفت خود را کاهش دهد، گفت: کاهش تولید در شرایط فعلی خط قرمز ایران است.

وی ادامه داد: ایران در ماه قبل هیچ گونه افزایش تولید نداشته است بنابراین کشورهایی که در ماه گذشته تولید خود را افزایش داده‌اند باید تولید خود را کاهش دهند.

زنگنه گفت: «ایران باید از هر گونه تصمیمی مبنی بر کاهش تولید نفت مستثنی باشد».

وزیر نفت ایران در ادامه با انتقاد از حضور برایان هوک نماینده وزیر امور خارجه آمریکا در این اجلاس و دیدار با برخی وزرای نفت کشورها گفت: این اقدام کاملاً غیرحرفه‌ای است.

وی همچنین با اشاره به توئیت ترامپ برای اوپکی‌ها که اعلام کرده بود «اوپک نباید قیمت نفت را افزایش دهد»، گفت: ترامپ می‌خواهد به اوپک یاد بدهد که چگونه کار کنید یعنی آنها را تحت فشار قرار می‌دهد و این خیلی بد است. ترامپ به اوپک دستورالعمل دیکته می‌کند.

زنگنه تأکید کرد: بیشتر اعضای اوپک هیچ وقت تسلیم خواسته‌های آمریکا نخواهند شد.

خالد الفالح وزیر انرژی عربستان هم به خبرنگار CNBC، با بیان اینکه در حال حاضر 1.3 میلیون بشکه مازاد نفت در بازار وجود دارد، گفت: از افزایش عرضه در بازار خود آمریکا هم منتفع نخواد شد.

وی در پاسخ به اینکه واکنش شما به توئیت ترامپ چیست،‌گفت:ما در تصمیم‌گیری خود منافع خودمان و البته مصرف‌کنندگان نفت را که آمریکا هم شامل آن می‌شود در نظر می‌گیریم.

وزیر انرژی عربستان گفت: 3 سناریو برای رسیدن به هر گونه تصمیمی در اجلاس اوپک وجوددارد.

نظر شما