شناسهٔ خبر: 29465673 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

آیت الله اراکی:

شورای افتا مشترک میان شیعه و سنی در دمشق تشکیل می شود/ علمای سنی مصر سکوت نخواهند کرد/ روابط بسیار نزدیک و خوبی با دارالافتای الازهر داریم

عالمان دینی و اساتید الازهر کتاب‌های زیادی درباره معارف بلند و نورانی اهل بیت(ع) تألیف کردند که قابل استفاده برای اندیشمندان مسلمان می‌باشد، اما به دلیل محدویت هایی که حکومت مصر برای عالمان دینی خود ایجاد کرده، متأسفانه ارتباط میان دو کشور بزرگ اسلامی ایران و مصر در سطح پایینی قرار دارد که به نفع عالم اسلام نیست.

صاحب‌خبر -
به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، ضمن تأکید بر ضرورت ارتباط بیشتر میان علمای شیعه و سنی، اظهار کرد: روابط بسیار نزدیک و خوبی با دارالافتا الازهر و شیخ الازهر داریم، علمای مصر برای سفر به ایران دچار محدودیت هستند، علمای مصر امروز به سختی شرایط کنونی را تحمل می کنند و تحمل این شرایط قطعاً ماندگار نخواهد بود. حکومت مصر یا با مردم هماهنگ می شود و دست از اتحاد با عربستان و رژیم صهیونیستی بر می دارد که اگر چنین شد قطعاً حکومت مصر مورد حمایت مردم و علمای مصر قرار خواهد گرفت و اگر چنین نشد قطعاً حکومت فعلی مصر تداوم نخواهد یافت.

آیت الله اراکی درباره ضرورت همکاری های علمی و فقهی شیعه و اهل سنت و موفقیت های کسب شده در این مسیر، گفت: از سال ها پیش حضور مجمع تقریب در مجمع فقهی فعال بوده است، آیت الله تسخیری رئیس شورای عالی در این مجمع حضور دارند و برخی از شخصیت ها به کمک ایشان دعوت می شوند و در این مجمع حضور پیدا می کنند؛ از این طریق ما همکاری بسیار موثر و جدی در عرصه افتا بین علمای اهل شیعه و اهل سنت داریم. با توجه به نقشی که سوریه در جهان اسلام دارد و جایگاهی که دمشق در عرصه شکل گیری تمدن اسلامی در تاریخ اسلام داشته و همچنین با توجه به اینکه علمای بسیار برجسته ای همیشه در دمشق و اطراف دمشق مانند حلب و غیره، حضور داشتند، به آقای بشار اسد ریاست محترم جمهوری سوریه پیشنهاد کردیم این شورای افتا مشترک میان شیعه و سنی در دمشق هم تشکیل شود و جناب آقای بشار اسد به آقای وزیر اوقاف سوریه دستور تشکیل این مجمع را دادند و امیدواریم در ایام آتی شاهد شکل گیری این مجمع افتا باشید. ما روابط بسیار نزدیک و خوبی با دارالافتا الازهر و شیخ الازهر داریم، در سی و دومین کنفرانس وحدت اسلامی از ایشان دعوت به عمل آوردیم و ایشان هم لطف کردند و پاسخ دادند و فرمودند که اکنون شرایط من ایجاد نمی کند ولی حتماً در مراسم بعدی حضور پیدا خواهم کرد. ما از ایشان هم تشکر می کنیم که به هر حال با نظر مثبت به کنفرانس و حضورشان در ایران نگاه کردند. ارتباط ما با الازهر ارتباط قدیمی است ما شاهد اولین تشکیل دارالتقریب در الازهر مصر بودیم و امیدواریم با همکاری دانشگاه الازهر و مفتی بزرگ مصر حرکت تقریبی در این کشور فعال شود و نقش محوری مصر در عرصه تقریب وحدت جهان اسلام همچون گذشته احیا شود.

آیت الله اراکی در پاسخ به اینکه چگونه می توان اهرم فشار را از روی علمای مصر برداشت تا ارتباط علمای شیعه و اهل سنت بیش از پیش گسترش یابد؟ گفت: مصر کشوری است که سابقه فراوانی در آزادی خواهی و تلاش علیه استکبار دارد، متأسفانه بعضی از گروه های سیاسی که در جریان خیزش مردم مصر نقش خوبی نداشتند، توانستند به خوبی این خیزش را مدیریت کنند و مردم مصر قیام کردند. سرنگونی رژیم حسنی مبارک کار کوچکی نبود و این نشان دهنده زنده بودن روح قیام و مقاومت در مردم مصر است. متأسفانه در نتیجه سوء مدیریت برخی از گروه هایی که توانستند به قدرت برسند، این حرکت با یک توطئه ای سرکوب شد، به نظر ما این حرکت مجدداً زنده خواهد شد، مردم مصر مردم زنده ای هستند و علمای بزرگی دارند. علمای مصر امروز به سختی شرایط کنونی را تحمل می کنند. تحمل این شرایط قطعاً ماندگار نخواهد بود. حکومت مصر یا با مردم هماهنگ می شود و دست از اتحاد با عربستان و رژیم صهیونیستی بر می دارد که اگر چنین شد قطعاً حکومت مصر مورد حمایت مردم و علمای مصر قرار خواهد گرفت و اگر چنین نشد قطعاً حکومت فعلی مصر تداوم نخواهد یافت.

انتهای پیام

نظر شما