شناسهٔ خبر: 29443547 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: برنا | لینک خبر

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس:

کارگروه مشورتی CFT در هفته جاری تشکیل می‌شود/ بررسی تنها نخستین ایراد شورای نگهبان در نشست کمیسیون امنیت

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: کارگروه مشورتی لایحه CFT در هفته جاری با حضور نمایندگان دولت، مجمع تشخیص و شورای نگهبان تشکیل می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، به نقل از خانه ملت، «حشمت الله فلاحت‌پیشه»، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، در توضح جلسه بررسی لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) اعاده شده از شورای نگهبان، گفت: وزرای امور خارجه، اطلاعات و معاونت حقوقی ریاست جمهوری، دو نفر از مجمع تشخیص مصلحت نظام، عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان و کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس در این جلسه حضور پیدا کردند.

نماینده مردم اسلام‌آباد غرب در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: ایراد نخست شورای نگهبان به لایحه CFT مورد بحث و بررسی قرار گرفت زیرا بخش اعظم شورای نگهبان از جمله نتیجه گیری کلی و مغایرت دانستن متن لایحه با منافع ملی کشور به این بند مربوط است. این بند مربوط به این است که آیا می‌توان شرطی بر CFT قائل شد یا خیر.

وی افزود: نمایندگان حاضر در کمیسیون، نمایندگان دولت و شورای نگهبان اظهارنظرهای مختلفی در این خصوص مطرح کردند؛ در نهایت پیشنهاد شد تا در مورد متنی که باید به رأی گذاشته شود کارگروه مشترکی تشکیل دهیم که اثر مشورتی داشته باشد لذا سعی می‌کنیم نمایندگانی از جریان‌‌های مختلف کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، شورای نگهبان و دولت به ویژه معاونت حقوقی ریاست جمهوری در این کارگروه حضور داشته باشند.

فلاحت‌پیشه ادامه داد: نمایندگانی از مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز دعوت خواهند شد، کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم کنوانسیونی است که نظام در قِبال آن باید تعهداتی را بپذیرد و دنبال منافع ملی کشور باشد. نمایندگان با این تصمیم موافقت کردند لذا در هفته جاری جلسه مشترک برای بررسی ایرادات شورای نگهبان به لایحه CFT به میزبانی مجلس تشکیل خواهیم داد.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: موارد و ایراداتی که به موجب اختلافات در کارگروه مذکور تعیین تکلیف نشود، مشخص و در مورد آنها بنا بر مصلحت تصمیم گیری می‌شود لذا ممکن است مجلس بر نظرات قبلی اصرار یا آنها را تغییر دهد که در این صورت موارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود تا نظر مصلحتی داده شود.

وی یادآور شد: کارگروه مذکور مشورتی است، نمایندگان کمیسیون امنیت ملی حق دارند در مورد 22 ایراد شورای نگهبان رأی دهند اما رأی نهایی در مورد لایحه در صحن علنی مجلس داده می‌شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، افزود: به نظر این جدی‌ترین جلسه مشورتی و اثرگذار بررسی لایحه CFT خواهد بود که در مورد متن لایحه بحث و بررسی صورت می‌گیرد. در جلسه آتی کمیسیون امنیت ملی مجلس که بعد از جلسه مشورتی تشکیل می‌شود، فقط اعضای کمیسیون و نماینده شورای نگهبان حضور خواهند داشت تا در مورد تک تک ایرادات رأی‌گیری شود.

نظر شما