شناسهٔ خبر: 29438596 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: مشرق | لینک خبر

توجه به عدالت بودجه‌ای، خواسته هنرمندان

«شب تئاتر» با اجرا و کارشناسی پیام دهکردی،تهیه کنندگی امیر قمیشی و سردبیری محراب محمدزاده، با محوریت تحلیل مسائل مربوط به تئاتر کشور، شنبه های هر هفته ساعت 23 از شبکه چهار سیما پخش می شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش مشرق،‌ «شب تئاتر» در هفتمین نشست خود، شامگاه شنبه 26 آبان، به بررسی وضعیت تئاتر سیستان و بلوچستان و کردستان، با اجرای پیام دهکردی پرداخت. مهمانان این برنامه آقایان سلمان فارسی صالح زهی، پیشکسوت تئاتر استان سیستان و بلوچستان، وفاتح بادپروا کارگردان و نایب رئیس انجمن تئاتر استان کردستان بودند.

سه میلیون و سیصد هزار تومان، کل بودجه یک سال مرکز هنری!
صالح زهی در ابتدای برنامه با اظهار خوشحالی از اینکه بالاخره دورترین و بزرگترین استان کشور در بحث تئاتر دیده شد، از مسئولان رسانه ملی تشکر کرد. وی در مورد تئاتر سیستان و بلوچستان گفت: این استان با وجود داشتن 28 شهرستان، حتی یک سالن استاندارد هم ندارد. دانشگاه سیستان و بلوچستان سالن مجهزی به نام سالن فردوسی دارد اما متاسفانه بچه های تئاتر را حتی به خیابان آن هم راه نمی دهند و برای هر شب استفاده 3 میلیون می خواهند. این در حالی است که کل بودجه مرکز هنری هنرهای نمایشی استان سه میلیون و سیصد هزارتومان است!
صالح زهی در انتقاد به عملکرد مسئولین گفت: اصولا چیزی به نام هنر برایشان معنی ندارد. ما همه چیز در استان داریم از نمایشنامه نویس خوب تا عکاس، آنچه نداریم توجه از مرکز به سیستان است.

عدم توجه مجلس به هنر، مشکل اصلی
بادپروا نیز در ادامه به نقد مسئولین پرداخت واظهار داشت: همه از فرهنگ صحبت می کنند اما هیچ کسی تا حال عملا وارد این حوزه نشده است و مشکل اصلی اهمیت ندادن به هنر در مجلس است. بودجه اندکی به مرکز هنرهای نمایشی داده می شود و بعد همه نگاه ها به آنجاست که بودجه را بگیریم. برای 4 سال گروه های ثبت شده تئاتر استان کردستان 36 میلیون تومان به ما داده اند.
بادپروا با اشاره به عملکرد موفق استان کردستان در حوزه جشنواره ها گفت: موفقیت جشنواره ها به دلیل خواست و استقبال مردم است. اما در حوزه اجرای عمومی که زیر ساخت تئاتر است خیلی ضعیف عمل کردیم.

پول تئاتر به کدام بنیاد داده می شود؟
بادپروا در ادامه بحث بودجه در انتقادات تندی گفت: در زمان انتخابات از هنر و فرهنگ برای جمع کردن رای استفاده می کنند و بعد آن به فراموشی سپرده می شود. روی سخن من با وزیر است. اینهمه بنیاد و موسسات کی و کجا هستند و چرا پول تئاتر به آنها داده می شود. مگر ایران فقط تهران است؟ در زمان جنگ ما می شویم مرزدار رشید و حالا اینجا می شویم درجه 2!
صالح زهی در مورد آموزش استان ادامه داد: ما در بحث آموزش بسیار فقیریم و بچه های ما آموزه های غلط دریافت می کنند.

توجه به عدالت بودجه ای، خواست هنرمندان
صالح زهی از آقای روحانی و نمایندگان مجلس درخواست کرد تا به عدالت بودجه ای توجه بیشتری کنند و پرسید: چرا نباید تئاتر یک بخش مجزا در بودجه داشته باشد؟
دهکردی در پاسخ به ایشان با تاسف گفت بودجه هست اما عدالت نیست.
در بخش پایانی برنامه، پیام دهکردی از مسئولان خواست تا با دیدن تئاتر از آن حمایت معنوی کنند و جریان ساز باشند.
بادپروا از فرمانداران و استانداران خواست تا ازاجراهای عمومی حمایت کنند وبه جای بنرهای آموزشی در شهرها حرفشان را از طریق تئاتر که تاثیر گزار تر است بیان کنند. وی در مورد گروه های نمایشی افزود: اگر گروهی کار نمی کند پرونده اش باطل شود که اگر پولی هست برای گروه پویا باشد.
صالح زهی با اظهار مجدد ضعیف بودن زیرساخت های سیستان ، خواستار تامین بودجه برای ساخت پلاتو شد و از مرکز خواست تا برای تبادل گروه های نمایشی برنامه ریزی کنند.
در پایان اشاره شد به اینکه فرهنگ امری مداوم است و تغییر مداوم دبیرهای رخدادهای فرهنگی را عامل برخی مشکلات امروز می باشد.
 

برچسب‌ها:

نظر شما