در پي انتشار مطالبي مبني بر بالا بودن ميزان باقيمانده نيترات در سيبزميني توليدي در يکي از استانها، مديرکل دفتر محصولات علوفهاي و جاليزي وزارت جهاد کشاورزي اعلام کرد که نمونهبرداريهاي مستمر وزارت بهداشت نشان ميدهد که ميزان نيترات در سيبزميني از حد مجاز تعيين شده، بالاتر نيست و با توجه به ميزان سرانه مصرف، چگونگي مصرف و ديگر عوامل جاي هيچگونه نگراني وجود ندارد.چندي پيش گزارشي مبني بر آلوده بودن سيبزميني توليدي در يکي از استانها به دليل بالا بودن ميزان باقيمانده نيترات و سرطانزا بودن آنها در شبکههاي مجازي منتشر شد. پس از آن برخي رسانهها به اين موضوع پرداختند. در يکي از گزارشهاي ايسنا با عنوان "ماجراي «سيبزمينيهاي سرطانزا» در کرمانشاه چيست؟" مسئولان جهاد کشاورزي استان کرمانشاه اين موضوع را تکذيب کردند و به دنبال آن در روز شنبه (12 آبان) با دعوت از خبرنگاران اين استان، آنان را به بازديد مزارع سيبزميني و پياز اين استان بردند تا به صورت تصادفي و در حضور آنان، نمونهبرداري از اين محصولات انجام شده و ميزان نيترات موجود در سيبزمينيها آزمايش شود.در اين بازديد که فيلم آن نيز منتشر شد، خبرنگاران با برداشتن چند نمونه سيبزميني و پياز، راهي جهاد کشاورزي استان کرمانشاه شدند تا در حضور خودشان و دوربينهاي خبري، آزمايش سنجش نيترات روي آنها انجام شود و صحت و سقم ادعاي کشاورزان مبني بر ميزان استفاده مجاز از کودهاي شيميايي محرز شود که نهايتا با ميانگين گرفتن از سه نمونه انتخاب شده، ميانگين نيترات موجود در اين نمونهها عدد 246 ppm به دست آمد که در محدوده مجاز قرار داشت. در خصوص پياز نيز با آزمايش صورت گرفته وضعيت به مراتب بهتر از سيبزميني بود و با نمونهگيري از دو عدد پياز به ترتيب نيترات موجود در آنها 270 و 170 ppm به دست آمد که بسيار کمتر از حد مجاز آن بود (حد مجاز نيترات براي پياز 1000 ppm است).
∎وزارت کشاورزي خبر داد؛
ميزان نيترات موجود در سيب زميني مجاز است
صاحبخبر -
نظر شما