شناسهٔ خبر: 29416278 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنو | لینک خبر

آنچه باید درباره پرکاری و کم کاری تیروئید بدانید

تسنیم:رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران با اشاره به اینکه اختلال عملکرد تیرویید در زنان شایع‌تر از مردان است، گفت: تشخیص کم کاری و پرکاری تیروئید با انجام آزمایش‌های خون، در مواردی با سونوگرافی و اسکن تیروئید انجام می شود.

صاحب‌خبر -
 دکتر فریدون عزیزی در ارتباط با اینکه بیماری کم کاری و پرکاری تیرویید در کشور ما چقدر شایع است؟ اظهار داشت: کم کاری تیرویید حدود 6 تا 2 درصد بالغین جامعه و پرکاری تیرویید حدود 1-5/0درصد افراد را مبتلا می‌کند همچنین کم کاری تیرویید در افراد میانسال و سالخورده و پرکاری تیرویید در افراد جوان و میانسال شایع‌تر است.

عزیزی اظهارداشت: علاوه بر این از هر 1000 تا3000 نوزادی که متولد می شوند یک‌ نفر دچار کم کاری تیرویید است که خوشبختانه با اجباری شدن آزمایش خون پاشنه پا در سه روز اول زندگی تشخیص داده شده و درمان مستمر تا پایان عمر خواهد داشت. اختلال عملکرد تیرویید در زنان شایع‌تر از مردان است.

رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم ایران در مورد دلایل ابتلا به این بیماری‌ها و علائم آن گفت: یکی از دلایل اصلی کم کاری تیرویید در جهان کمبود مصرف ید است که خوشبختانه از 30 سال قبل با تولید و توزیع نمک یددار برطرف شده است و توصیه می شود که والدین در سراسر کشور مراقبت و نظارت دائم داشته باشند که با مصرف نمک یددار توسط همه افراد خانواده از بروز اختلالات مربوط به کمبود ید و به ویژه کم کاری تیرویید جلوگیری شود. 

رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم عنوان کرد: این اختلالات موجب کمبود رشد ذهنی و جسمی کودکان و نوجوانان شده ودر گذشته با کاهش ضریب هوشی و یادگیری و اختلالات ذهنی شدیدی همراه بوده که  با مصرف نمک یددار مرتفع شده است.

عزیزی در افتتاحیه دوازدهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم افزود: در مواردی که کم کاری و پرکاری تیرویید رخ می دهد غیر از دو مورد فوق (کمبود ید و کم کاری مادرزادی تیرویید) اکثر عوامل مختلف ایمنی شناسی و ژنتیک دخالت دارند که پیشگیری از آنها تاکنون تعریف نشده است.

 رئیس دوازدهمین کنگره بین المللی غدد درون ریز و متابولیسم ایران ادامه داد: تشخیص کم کاری و پرکاری تیرویید با انجام آزمایش‌های خون، در مواردی سونوگرافی و اسکن تیرویید انجام می شود. درمان کم کاری با مصرف قرص لووتیروکسین و پیگیری آن با انجام آزمایش‌های خون صورت می‌گیرد. 

عزیزی بیان داشت: در درمان پرکاری تیرویید، پس از بررسی دقیق هر بیمار از یکی از سه روش درمانی استفاده می شود. یکی مصرف داروهای ضد تیرویید مانند متی مازول، دوم مصرف ید رادیواکتیو و سوم عمل جراحی که با صلاحدید فوق تخصص غدد درون ریز یا متخصصین داخلی یکی از سه درمان فوق برای هر بیمار انجام خواهد شد.

نظر شما