شناسهٔ خبر: 29389771 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شبکه‌خبر | لینک خبر

امضای دیجیتال؛ مانع جعل اسناد

استفاده از امضای دیجیتال در تبادلات تجاری و اقتصادی علاوه بر جلوگیری از جعل اسناد، در هزینه ها صرفه جویی و به مبادلات تجاری سرعت می بخشد.

صاحب‌خبر -
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،
رئیس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی در گفتگو با 18:30 با بیان تفاوت امضای الکترونیکی و امضای دیجیتال گفت: ساز و کار زیرساخت کلید عمومی یا PKI و استفاده از امضای الکترونیکی در کشور از سال 1386 فراهم شده است، در راس این ساختار، شورای سیاستگذاری گواهی الکترونیکی وجود دارد.
 رضا جوادی نیا، مرکز صدور گواهی امضای ریشه کشور را به عنوان مرکز اعتماد گواهی امضا در کشور معرفی کرد و افزود: مراکز میانی اقدام به صدور امضای الکترونیکی می کنند که شخص متقاضی می تواند از آن به عنوان تأییدی بر اصالت مدارک خود استفاده کند.
رئیس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی افزود: امضای الکترونیکی فایلی است حاوی مشخصات هویتی فرد و کلیدهای خصوصی و عمومی وی که توسط مراکز میانی صدور گواهی امضای دیجیتال صادر شده است.
رضا جوادی نیا قابلیت سامانه برای استفاده از امضای الکترونیکی را پیش شرط استفاده از گواهی امضا اعلام کرد و گفت: استفاده از "توکن" و امضای دیجیتال بجای پسورد و رمز ورود می تواند امنیت سامانه ها را به نحو چشمگیری افزایش دهد.
او افزود: می توان بحث احراز هویت را از راه "توکن" و از طریق امضاء الکنرونیکی انجام داد و عملیات ورود به سامانه را از امنیت بیشتری برخوردار کرد.

امضای دیجیتال؛ ویژگی ها و کاربردها 
 
جوادی نیا از شورای 14 نفره سیاستگذاری و فرا قوه ای به عنوان مسئول سیاستگذاری و نظارت نام برد و افزود: اکنون مرکز توسعه  تجارت الکترونیکی کشور متولی مدیریت و صدور گواهی‌های الکترونیکی است.
رضاجوادی نیا به دو نوع کلید خصوصی و عمومی برای بازرگانان اشاره کرد و گفت: هنگامی که امضای الکترونیکی پس از احراز هویت وی برای بازرگان صادر شد، به عنوان تأیید کننده اسنادی خواهد بود که از طرف شخص صادر می شود و قابل استناد است، که بازرگان با استفاده از آن می‌تواند سند را امضا کرده و به آن ارزش و اعتبار دهد و سپس آن را ارسال کند و در واقع استفاده از امضای دیجیتال سندیت و اعتبار ویژه‌ای به یک سند می بخشد.
رئیس مرکز صدور گواهی الکترونیکی مرکز توسعه تجارت الکترونیکی افزود: امضاهای دیجیتالی به کار گرفته شده در اسناد، غیرقابل انکار است و شخص امضاکننده نمی‌تواند ادعا کند که امضای او نیست.
 جوادی نیا برای فراگیر کردن امضای الکترونیکی و کاهش هزینه ها گفت: تلاش می کنیم بجای هزینه "توکن" از «امضای همراه» که بر روی تلفن همراه صادر می شود استفاده شود.
 
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهبود سیستم گمرکی دیگر مهمان برنامه با بیان اینکه از اواخر سال 92 برای تحقق دولت الکترونیک، گمرک کشور نیز در صدد الکترونیکی کردن تبادلال اطلاعات گام برداشت گفت: در لایه های مختلف و سازمان های همجوار تبادل اطلاعات بجای اسناد سنتی به اسناد الکترونیکی در یک بستر امن وزارت امور اقتصاد و دارایی بر روی شبکه ملی قرار گرفت. 
 
امضای دیجیتال؛ ویژگی ها و کاربردها 
 
فیروزه خیالی با اشاره به اینکه با سرعت بالای تبادل اطلاعات الکترونیکی و تجارت در یک بستر امضای دیجیتالی، هزینه ها نیز کاهش می یابد گفت: با راه اندازی امضای دیجیتال در سازمان توسعه تجارت تمام پیام های تجاری از طریق امضای دیجیتال صورت می گیرد.
 
او به برخی ویژگی های امضای دیجیتال اشاره کرد و افزود: تبادل اطلاعات تجاری محرمانه، مطمئن و قابل استناد است که از جعل اسناد تجاری و مالی جلوگیری می کند.
 
خیالی با بیان اینکه امضای دیجیتال از طریق سازمان تجارت الکترونیکی در دستور کار گمرک کشور قرار گرفت گفت: گمرک کشور از امضای دیجیتالی دستگاه‌ها برای ورود و ترخیص همه کالا‌ها استفاده می کند.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهبود سیستم گمرکی، اصالت امضا را از ویژگی های آن نام برد و گفت: اطلاعات امضای الکترونیکی در یک بستر امن انتقال می یابد.
او افزود: مبادله اطلاعات از طریق شناسایی فرستنده و داده های الکترونیکی قابل اعتماد است و می تواند معتبر باشد.
 
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهبود سیستم گمرکی افزود: با استعلام الکترونیکی تعداد و زمان استعلام قابل شناسایی است، در گذشته اسناد کاغذی حتی با داشتن هولوگرام قابل جعل بود اما تبادل الکترونیکی اطلاعات از جعل اسناد جلوگیری کرده است.
 
مدیرکل دفتر برنامه ریزی و بهبود سیستم گمرکی از ضرورت استقرار روش های امنیتی برای مبادلاتی که بار مالی دارند تاکید کرد.
 
 
 

نظر شما