شناسهٔ خبر: 29354486 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

۱۰ هزار و ۸۵۵ میلیارد تومان بار مالی زلزله

استاندار کرمانشاه: دولت تا آخر در کنار مردم است تا واحدهای مسکونی آنان بازسازی و یا ساخته شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، هوشنگ بازوند با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما با اشاره به اینکه زلزله پارسال کرمانشاه در صد سال اخیر در کشور، تقریبا ً بی سابقه بود، افزود: همه مردم، مسئولان نظام، دولت و به ویژه مقام معظم رهبری پای کار بودند تا خسارت های این زلزله جبران و مناطق آسیب دیده بازسازی شود.
وی با بیان اینکه مردم هم کمبودها را تحمل کردند، ادامه داد: در این مدت باید 104 هزار واحد مسکونی خسارت دیده یا تخریب شده را تعیین تکلیف می کردیم.
بازوند افزود: برای این کار برنامه ای تدوین شد تا ابتدا اسکان اضطراری داشته باشیم و سپس اسکان موقت را انجام دهیم.
وی با بیان اینکه بیش از 5 هزار و 435 پس لرزه داشتیم، گفت: اسکان موقت در کمتر از 2 ماه به پایان رسید و همزمان اسکان دائم زلزله زدگان آغاز شد.
بازوند با اشاره به اینکه بر اساس برنامه باید واحدهای تعمیری و احداثی را تعیین تکلیف می کردیم، اضافه کرد: 68 هزار واحد مسکونی به تعمیرات از 6 میلیون تا 30 میلیون تومان نیاز داشتند، از این تعداد واحد مسکونی حدود 59 هزار واحد با بانک قرارداد بستند و بقیه مراجعه نکردند و اکنون تعمیرات حدود 53 هزار واحد یعنی حدود 91 درصد به پایان رسیده است.
استاندار کرمانشاه با اشاره به اینکه در روستاها 12 هزار و 500 واحد احداثی نوع یک نیاز داشتیم، گفت: این تعداد با کمک بنیاد مسکن تا ابتدای مهر پایان یافت و اکنون این رقم به 18 هزار و 500 واحد رسید.
بازوند افزود: ساخت واحدهای احداثی نوع 2 زمان بر و کار ساخت آنها در حال انجام است.
وی اضافه کرد: در شهرها برای احداث واحد مسکونی 50 میلیون تومان وام و همچنین 10 میلیون تومان وام معیشتی و 12 میلیون تومان هم وام بلاعوض پرداخت می کنیم که در مجموع 72 میلیون تومان می شود و پی کنی واحدها و هزینه و تهیه نقشه ساختمان و نظارت بر آن را هم رایگان انجام می دهیم و 8 تن سیمان را نیز بنیاد مستضعفان به عنوان هدیه مقام معظم رهبری به صورت رایگان تحویل می دهد و آهن مورد نیاز احداث ساختمان را هم به قیمت قبل به زلزله زدگان تحویل می دهیم.
بازوند گفت: زیرساخت های مناطق زلزله زده به میزان هزار و 241 میلیارد تومان خسارت دیده است که از این مقدار تا کنون 695 میلیارد تومان ابلاغ و تخصیص داده شده است و امیدواریم در بودجه سال بعد بقیه مبلغ هم تخصیص داده شود.

mp4
<div id="video-display-embed-code_2835191" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2277006/2835191?width=400&height=300"></script></div>


سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم در اتباط تلفنی با این برنامه با بیان اینکه در کمتر از 20 ساعت از زمان وقوع زلزله پارسال کرمانشاه حدود 7 هزار و 818 مصدوم را منتقل کردیم، گفت: 2 هزار و 893 بستری در بیمارستان های استان کرمانشاه و 428 بستری در دیگر استان ها داشتیم.
ایرج حریرچی دامه داد: در کمتر از 15 ساعت از زمان وقوع زلزله 6 بیمارستان سیار در منطقه مستقر و در کمتر از 3 روز 1980 عمل جراحی انجام شد.
وی افزود: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی 100 هزار نفر و سازمان بهزیستی 210 هزار نفر را از نظر روانپزشکی غربالگری کردند.
حریرچی اضافه کرد: در این زلزله، نارسایی کلیه گزارش نشد و فقط یک دفعه دیالیز داشتیم.
وی ادامه داد: 190 باب واحد بهداشتی و درمانی آسیب دیده تا پایان خرداد امسال کاملاً تعمیر شد و 45 باب خانه بهداشت و 7 منطقه جامعه سلامت جدید باید می ساختیم که 30 باب را افتتاح کردیم و بقیه را تا خرداد 98 تحویل می دهیم.
حریرچی گفت: مقاوم سازی و بازسازی بیمارستان آسیب دیده سرپل ذهاب به پایان رسیده است و در 2 تا 3 هفته آینده افتتاح می شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: بیش از 90 درصد بیمارستان های قابل مقاوم سازی کشور را مقاوم سازی کردیم اما تعداد قابل توجهی از بیمارستان های ما قابل مقاوم سازی نیستند.
بیش از 40 درصد ظرفیت تخت های بیمارستان های موجود تهران قابل مقاوم سازی نیستند و حتماً باید بیمارستان جدید جایگزین آنها شود.
حریرچی افزود: اکنون یک و شش دهم تخت به ازای هر هزار نفر جمعیت داریم که تعداد آن باید بیشتر شود.
وی گفت: ساخت بیمارستان 50 تخته در سرپل ذهاب توسط خیران کاشان و ساخت بیمارستان 96 تخته در شهر اسلام آباد غرب توسط خیران و بانک ها تقبل شده است.

mp4
<div id="video-display-embed-code_2835192" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2277006/2835192?width=400&height=300"></script></div>


رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نیز با حضور در این برنامه با اشاره به اینکه مسئولیت تعمیر، بازسازی و ساخت مسکن واحدهای تخریب شده بر عهده این بنیاد قرار دارد، گفت: بر اساس برآوردها در زلزله کرمانشاه در 10 شهر و هزار و 600 روستا، 100 هزار واحد مسکونی به بازسازی و تعمیر و یا احداث نیاز داشتند که در همان روزهای نخست وقوع زلزله، این برآوردها اعلام شد.
علیرضا تابش افزود: سقف فردی تسهیلات برای ساخت مسکن در شهرها 50 میلیون تومان و 11 میلیون تومان بلاعوض و در روستاها هم 35 میلیون تومان وام و 10 میلیون تومان بلاعوض و 7 میلیون تومان خدمات رایگان پرداخت می کنیم.
وی اضافه کرد: 85 درصد در ساخت واحدها در روستاها پیشرفت کردیم و بقیه تا حدود دو ماه آینده به پایان می رسد.
تابش گفت: 54 هزار تن فولاد به مناطق زلزله زده اختصاص داده شد و برای پایان بازسازی به 20 هزار تن فولاد نیاز داریم و قیمت آنها هم ثابت و مانند پارسال است.

mp4
<div id="video-display-embed-code_2835193" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2277006/2835193?width=400&height=300"></script></div>


نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به همدلی مردم برای بازسازی خسارات ناشی از زلزله کرمانشاه و حضور مقام معظم رهبری، رئیس جمهور و رؤسای سه قوه در مناطق زلزله زده گفت: اقدامات خوبی انجام شده اما همچنان مشکلات برخی از مردم زلزله زده باقی است.
فرهاد تجری افزود: روند بازسازی مناطق زلزله زده تحت تأثیر افزایش قیمت های کنونی قرار گرفت بنابراین مبالغ قبلی اختصاص داده شده به مناطق زلزله زده، در شرایط کنونی برای بازسازی کافی نیست و مردم نگران هستند و قدرت خرید آنان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه برای تأمین آهن آلات اقدامات لازم انجام شد، اضافه کرد: مردم با توجه به افزایش قیمت ها برای بازسازی واحدهای خود در مناطق زلزله زده دچار مشکل شده اند و نیاز به کمک دارند.

mp4
<div id="video-display-embed-code_2835194" ><script type="text/JavaScript" src="http://www.iribnews.ir/fa/news/play/embed/2277006/2835194?width=400&height=300"></script></div>

نظر شما