شناسهٔ خبر: 29343666 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: سرپوش | لینک خبر

مودم ۵G اینتل برای عرضه در سال ۲۰۱۹ معرفی شد

اینتل، یکی از اصلی ترین بازیگران حوزه چیپ گوشی های هوشمند از برنامه خود برای شبکه های مخابراتی ۵G با مودم جدید XMM 8160 5G خبر داده است.

صاحب‌خبر -

به نظر می رسد ۲۰۱۹ سال مهمی برای فناوری شبکه های مخابراتی ۵G باشد. انتظار می رود این فناوری از نیمه اول سال ۲۰۱۹ آماده استفاده مصرف کنندگان باشد. البته محصول اینتل کمی دیرتر به دستگاه های هوشمند راه پیدا می کند. این مودم قرار است از نیمه دوم سال ۲۰۱۹ به تولید کنندگان عرضه شود و به این ترتیب انتظار می رود اولین دستگاه های مجهز به آن در اوایل سال ۲۰۲۰ معرفی شوند.

 

اینتل انتظار دارد از مودم جدید در گوشی های هوشمند، کامپیوترهای شخصی و تجهیزات باند پهن استفاده شود. مودم XMM 8160 امکان دستیابی به سرعت لحظه ای ۶ گیگابیت در ثانیه را دارد. این محصول علاوه بر باندهای فرکانسی ۵G NR استاندار شده توسط ۳GPP (گروه بین المللی مسئول تدوین استانداردها برای شبکه های سلولار)، از شبکه های ۴G در کنار ۳G و ۲G در یک چیپست پشتیبانی می کند.

 

مودم XMM 8160,اخبار دیجیتال,خبرهای دیجیتال,گجت

بر اساس گزارش وبسایت ورج اینتل برای به دست گرفتن بازار راه سختی را در پیش دارد. اکنون ۱۸ شرکت تکنولوژیک بزرگ از جمله سامسونگ، نوکیا (HMD)، سونی، شیائومی، اوپو، ویوو، اچ تی سی، ال جی، ایسوس، ZTE، شارپ، فوجیتسو و وان پلاس در حال همکاری با کوالکام هستند. کوالکام در این زمینه مودم X50 5G NR را در سبد محصولات خود دارد. از سوی دیگر هواوی و سامسونگ، هر یک به طور جداگانه در حال کار روی مودم های ۵G خود هستند.

 

اما در این بین موضوع برای اپل متفاوت است. این شرکت اخیراً برای آیفون های ۲۰۱۸ سری XS و XR به استفاده از مودم های اینتل به ویژه مدل XMM 7560 روی آورده و بر اساس گزارش ها به نظر می رسد اپل همچنان با اینتل همراه بماند. انتظار می رود آیفون های سال ۲۰۲۰ از مودم های ۵G اینتل بهره مند باشند.

 

تکنولوژی شبکه های مخابراتی نسل پنجم می تواند صنایع متعددی را متحول کند. ۵G می تواند در حوزه های اینترنت اشیا، حمل و نقل هوشمند، واقعیت افزوده، واقعیت مجازی، تولید، دیتا سنترها و البته گوشی های هوشمند تحول اساسی ایجاد کند. ایرانسل هم از حدود یک سال قبل آزمایش شبکه ۵G را به معرض نمایش گذاشت و می توان انتظار داشت این فناوری در آینده به کشور ما هم راه خود را باز کند.

 

علی باقرزاده

 

 

 

نظر شما