شناسهٔ خبر: 29327181 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: جماران | لینک خبر

اصفهان می تواند به پایگاه آموزش سگ های زنده یاب تبدیل شود

امیر جلالیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرکز آموزش امداد و نجات استان واقع در کیلومتر 12 جاده اصفهان - بهارستان از حیث وسعت، مناطق طبیعی مانند کوه

صاحب‌خبر - امیر جلالیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: مرکز آموزش امداد و نجات استان واقع در کیلومتر 12 جاده اصفهان - بهارستان از حیث وسعت، مناطق طبیعی مانند کوه و دشت و دیگر امکانات، وضعیت مطلوبی دارد و دوره های آموزشی سگ های نجات در آن با کیفیت خوبی برگزار می شود.
وی اضافه کرد: دیگر شهرستان های استان نیز از اماکن و موقعیت مورد نیاز برای آموزش تخصصی برخوردارند، برای مثال وجود معادن، کانال و معابر و مسیرهای دشوار، شرایط تخصصی و شبیه سازی شده مناسبی را برای تربیت این حیوانات فراهم می کند که می توان از آنها بیش از گذشته بهره برد و کمبود سگ های جستجوگر را جبران کرد.
به گفته معاون هلال احمر اصفهان گفت: کمبود سگ جستجوگر در کشور وجود دارد و در حالی که برای هر 50 هزار خانوار باید یک قلاده سگ زنده یاب وجود داشته باشد، هم اکنون در استان 3 قلاده و در کل کشور 80 قلاده از آنها موجود است که یکی از دلایل آن هزینه بالای تربیت و نگهداری اینگونه سگ هاست.
جلالیان ادامه داد: آموزش های مرتبط با امداد و نجات برای هر سگ از سه ماهگی آغاز و برای هر یک از آنها، برنامه غذایی خاصی مشخص می شود.
معاون آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر اصفهان تصریح کرد: دوره آموزشی و تمرین مشترک تیم های جستجو و نجات با سگ گروه های امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران و صلیب سرخ آلمان از دیروز(یکشنبه) در اصفهان آغاز شد و تا 23 آبان ادامه دارد.
به گفته جلالیان، در این دوره 6 مُدرس آلمانی، نکات آموزشی و مهارت های لازم را به 80 مربی و سگ زنده یاب استان های کشور ارائه می کنند و در کنار آن، تمرین عملی نیز جزو فعالیت های این دوره به شمار می رود.
به گزارش ایرنا، از سگ های جستجو و نجات برای یافتن افرادی که در ساختمان‌های فروریخته پس از زلزله یا فجایع دیگر به دام افتاده‌اند، کمک می‌گیرند.
سگ های جستجوگر باید دارای تمایل شکار، قدرت بویایی فوق العاده، استقامت فیزیکی، درجه هوش بالا و توانایی تعلیم پذیری عالی باشند.
این حیوانات طوری تعلیم داده می شوند تا بوی انسان را در هوا تشخیص دهند، مسیری بر روی زمین را پیگیری و مردم را در زیر آوار پیدا کنند(زنده‌یاب) و بسیاری دیگر از کارها را انجام دهند.
سازمان‌هایی همچون سازمان هلال احمر، نیروی انتظامی و … در ایران به کمک این سگ ها برای ردیابی و زنده‌یابی نیاز دارند.
بسیاری از نژادهای سگ‌‌ از جمله 'بلادهوند'، 'لابرادور رتریور'، 'نیوفاندلند'،' ژرمن شپهرد'، 'گلدن رتریور' و 'بلژین مالینویز' می‌توانند آموزش داده شوند تا فعالیت‌‌‌های جستجو و نجات را انجام دهند.
این نژادها نه تنها توانایی بالاتر شنیداری و ردیابی بو دارند بلکه از قدرت چشمگیر، استقامت و ثبات ذهنی هم برخوردارند.
در بینی سگ حدود 300 میلیون گیرنده بویایی(در مقایسه با انسان که دارای 6 میلیون گیرنده بویایی است) وجود دارد.
بخشی از مغز که به تجزیه و تحلیل بو در سگ‌ها اختصاص دارد حدود چهل برابر بزرگتر از همان بخش در مغز انسان است و این مساله نشان می‌دهد که چرا حس بویایی سگ 10 هزار تا صد هزار برابر دقیق‌تر از انسان است و می‌تواند برای حفظ جان افراد یاری دهنده باشد.
6027/6020
انتهای پیام

نظر شما