شناسهٔ خبر: 29259651 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه اطلاعات | لینک خبر

جهانگیری: اگر مردم به مسئولان اعتماد داشته باشند فداکاری می‌کنند

صاحب‌خبر -
 

معاون اول رئیس جمهوری گفت: باید با مردم صادقانه صحبت شود و شرایط کشور باید به مردم تبیین شود؛ البته این بدان معنی نیست که مردم را نگران کنیم ولی نباید هیچ موضوعی از مردم پنهان بماند.

به گزارش فارس، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در مراسم تکریم شریعتمداری و معارفه رحمانی وزیر جدید صنعت گفت: آخرین پرده نمایش آقای ترامپ و همکارانش در آمریکا به صحنه نمایش آمد و اینکه شرایط کشور به چه سمتی پیش خواهد رفت؛ حتما شرایط مهم است و باید با دقت تصمیم گرفت و عمل کرد.

وی با تاکید بر اینکه در این دوره آنچه به نظر من مهم است، این است که باید با مردم صادقانه صحبت شود، بیان داشت: عبور از شرایط سخت پیش رو جز با همراهی و مشارکت مردم امکان پذیر نیست و از این باب که ما نیاز به مشارکت و همراهی مردم داریم و از این باب که مردم صاحب اصلی کشور هستند باید صادقانه با مردم صبحت شود و شرایط کشور باید به مردم تبیین شود؛ البته این بدان معنی نیست که مردم را نگران کنیم ولی نباید هیچ موضوعی از مردم پنهان بماند.جهانگیری اظهار داشت: ما روزهای سخت بزرگی را پشت سر گذاشته ایم و در روزهای جنگ حتی تهران هم موشک‌باران می شد و شهرها و مراکز تجمعی ما با موشک مورد هدف قرار می گرفت. آنچه مهم است اینکه مردم باید ببینند مسئولین آنها صادقانه برای عبور از مشکلات تلاش می کنند و اگر همین یک مطلب را بتوانیم به مردم نشان دهیم که مسئولین کشور به فکر عبور از مشکلات هستند و آنچه خداوند استعداد و توانایی کار به آنها داده به کار می گیرند، بنابراین حتما در این شرایط مردم به میدان می آیند و از هیچ فداکاری برای عبور از شرایط دریغ نمی کنند.

وی بیان داشت: تجربه ما نشان داده که اگر مردم ایران مطمئن باشند که مسئولین صادقانه عمل می کنند، آنها هم فداکاری می‌کنند.معاون اول رئیس جمهوری افزود: آمریکایی‌‌ها با تمام توان و ظرفیت وارد میدان تحریم علیه ملت ایران شده‌اند اما نکته مهم منزوی بودن آنها در دنیا است بجز رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور منطقه تقریبا هیچ دولتی در سطح اروپا و آمریکا و آسیا نمی شناسیم که رسما از تحریم های آمریکا علیه ملت و دولت ایران حمایت می کند؛ بنابراین با این منظر اولین نمایش پیروزی سیاسی ایران علیه آمریکا رقم می خورد که آمریکا علیه کشوری مثل ایران وارد تحریم و جنگ اقتصادی می شود و آمریکاست که منزوی می شود. وی بیان داشت: دنیا در مناسبات بین المللی دنبال یک تجربه و اتفاق جدیدی است و این مناسبات این است که متحدین آمریکا در یک حرکتی که آمریکا آغاز کرده علیه یک جانبه‌گرایی آمریکایی مقاومت می‌کنند و به نوعی کشورها نمایشی را از استقلال سیاسی و اقتصادی خود نمایش می‌دهند.

جهانگیری بیان داشت: ما امیدوار هستیم که در این شرایط این سختی هایی که پیش رو داریم با تجربیاتی که در حال بدست آوردن آن هستیم بتوانیم برای مقابله با سیاست‌های سلطه طلبانه و اقدامات غیر اخلاقی آمریکا مقابله کنیم و به نظر همه، تحریم های آمریکا یک اقدام غیر اخلاقی است زیرا ایران به همه موارد عمل کرده است.

وی با بیان اینکه در تحریم افراد ضعیف و کودکان بیش از همه مورد آسیب قرار می‌گیرند، گفت: برای اینکه این پیروزی که در صحنه سیاسی بدست آورده ایم برای استمرار آن باید در صحنه اقتصادی به یک موفقیت مهم برسیم و اداره موفق اقتصادی کشور را در دستور کار قرار دهیم اگر ایران موفق شود در مقطع کنونی اقتصاد کشور را باید خوب اداره کنیم.

معاون اول رئیس جمهوری افزود: امروز اداره اقتصادی کشور یک مسئولیت ملی است و این مسئولیت بر عهده آحاد ملت ایران است و دولت به تنهایی نمی تواند این مسئولیت را به عهده بگیرد و این کار نیازمند عزم ملی است.

وی بیان داشت: همه نخبگان، دولت و ملت و ارگان های مختلف و همه ایرانیان وطن دوست امروز وظیفه دارند که برای این موفقیت به میدان بیایند و تلاش کنند تا این موفقیت حاصل شود و این موضوعی دور از دسترس نیست. آمریکایی‌ها کاری که از ابتدای دوره ریاست جمهوری جدید در دستور کار قرار دادند، این بود که فضای نااطمینانی بر اقتصاد ایران حاکم کنند. جهانگیری اظهار داشت: آنها همواره می خواستند به کشورهای دنیا ایجاد پمپاژ ناامیدی کنند و یک مجموعه رسانه تلویزیونی با پول برخی کشورهای منطقه ایجاد کردند تا فضای رسانه ای قوی بیش از آثار واقعی تحریم ها بر اقتصاد ایران حاکم کنند. من تا آنجا که اطلاع دارم البته به صورت رسمی گفته نشده است، حتی مرگ آقای خاشقجی در راستای افشای پول هایی بوده که سعودی ها به رسانه های خارجی داده بودند تا علیه ایران کار کنند.

وی اظهار داشت: آمریکایی ها گفتند می خواهیم صادرات نفت ایران را صفر کنیم اما ما گفتیم نمی توانید و تا الان هم نتوانستند و از این به بعد هم نمی توانند و حتی هشت کشور را از این مقوله مستثنی کردند. آمریکایی ها به تبلیغات بیش از واقعیت نیاز دارند و آنها دوست دارند بگویند که ما به این کشورها اجازه داده ایم که از ایران نفت بخرند. معاون اول رئیس جمهوری بیان داشت: اینها از کشتیرانی ایران و یک کشتی ایران اسم برده اند و از هواپیمایی ایران نام برده اند و فکر می کنند که هر چه این لیست تحریم‌ها بزرگ تر باشد، بهتر است.

وی بیان داشت: من با مسئولان این بخش‌ها صحبت کرده‌ام و حتی بعضی گفته‌اند که این تحریم‌ها از آن چه پیشی‌بینی می‌کردیم کمتر بود و حتی بعضی ها گفتند که پیش بینی ما درست بوده و برای آن برنامه ریزی کردیم و فقط یک مورد به ما اعلام کرده است که تحریم ها بیشتر از پیش بینی آنها بوده و قطعا برای آن هم فکر می کنیم.

جهانگیری با بیان اینکه تحریم ها اثر دارد ولی تلاش می کنیم اثر آنرا به حداقل ممکن برسانیم، گفت: ما از مسئولین مختلف انتظار داریم که به آقای رحمانی وزیر جدید صنعت کمک کنند تا ایشان هم بتواند کارها را خوب پیش ببرد.وی اظهار داشت: صنعت کشور یکی از بخش هایی است که می تواند با یک عملکرد مناسب به آمریکایی ها بگوید که این شما بودید که شکست خوردید و این از عهده صنعتگران ایران بر می آید. خواهش می کنم یک دوره چند ماهه را فرض کنید یا حتی تا آخر سال ۹۸ یک مقداری سختی را بر خودمان تحمیل کنیم و پای بنگاه های کشور بمانیم تا تولید سرپا بماند. زیرا سرپا شدن بنگاه ها، مهمترین عامل شکست آمریکاست که این موضوع از عهده شما بر می آید.

معاون اول رئیس جمهوری بیان داشت: دولت نمی خواهد بر مردم فشار جدیدی تحمیل شود و مجبور است برخی از سیاست‌ها را تغییر دهد و هیچکدام از ما سیاست های کنترل شده در ارز و واردات را نمی‌خواهیم و ما می دانیم بهترین چیز برای ارز، واردات و صادرات این است که قید و بند اداری در آن دخالت نکند. ولی همه ما با بررسی های دقیق اقتصادی می دانیم که قیمت های ارز در بازار اینها نیست و بخشی از این قیمت ها غیر اقتصادی است. البته من نمی گویم حتما آن عددی که دولت اعلام می کند، عدد درستی است.

وی بیان داشت: تولید برای ما مهم است و بنگاه ها باید سرپا باشند و صادرات برای ما مهم است و صادرات همیشه پیشران اقتصادی است و امروز بیشتر از همیشه صادرکنندگان سربازان خط مقدم جبهه اقتصاد کشور هستند. چون آمریکایی ها می خواهند اقتصاد ما را از پا در آوردند.

جهانگیری اظهار داشت: باید از اشتغال موجود حفاظت شود و باید برای این کار بنگاه ها را فعال کرد و اتاق های بازرگانی، تعاون و اصناف خودشان را در کنار دولت بدانند و دولت برای سیاستگذاری نیازمند نظرات مشورتی شماست.

وی با اظهار اینکه مدیری امروز دلسوز کشور است که آنچه خداوند در توان او قرار داده است در جهت خدمت به پیشرفت کشور بگذارد و ما باید به صحنه بیاییم، گفت: به دلیل فرصت های طلایی که ایران دارد و به دلیل دوست های بسیار زیادی که ایران در سراسر دنیا دارد از جمله چین، روسیه و اتحادیه اروپا، همه به دنبال راهی هستند که آمریکا در این موضوع شکست بخورد زیرا شرکت‌های آنها هم با قلدری آمریکا نمی توانند کار کنند و امیدواریم با کمک هم راه حلی پیدا کنیم. معاون اول رئیس جمهوری افزود: روز ۱۵ آبان که با تحریم های آمریکا آغاز شد امیدوارم روز شکست آمریکا و متحدانش باشد.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین درمراسم معارفه خود از تشکیل کارگروه‌های تخصصی در ستاد تحریم وزارت متبوع خود تحت عنوان حفظ جریان اشتغال موجود و تأمین کالاها و مایحتاج عمومی خبر داد .

به گزارش شاتا، رضا رحمانی افزود: با بخش خصوصی و تشکل‌های صنفی و صنعتی در زمینه چگونگی مدیریت ارز و تأمین و توزیع و نظارت بر کالاها نشستی برگزار کرده‌ایم و این کارگروه‌ها در حال حاضر تشکیل شده است.

وی با تأکید بر اینکه امروز راه مقابله با تحریم حتما توجه به بخش خصوصی، معدن، صادرات، صنایع دانش بنیان و حفظ جریان تولید است، افزود: در شرایط جدید به مدیرانی سالم و با مدیریت جهادی نیازمندیم و حتما یکی از پتانسیل‌های مهم مجموعه وزارت صنعت سرمایه انسانی آن است.

این عضو کابینه دولت در ادامه با اعلام خبر طراحی مرکز جامع همفکری و اتاق‌های فکر افزود: بحث ایجاد اتاق فکر علاوه بر ساختارهای موجود نظیر اتاق تعاون بازرگانی ، اصناف، کمیسیون‌های مجلس و … مطرح شد و شامل اتاق‌های فکر صنعت ، معدن و صنایع معدنی، بازرگانی و تجارت ، صادرات، ارز، فن‌آوری و آینده‌پژوهی می‌شود.

وی در ادامه تصریح کرد: پیشانی برنامه آینده، مبارزه با فساد است و اعتقاد دارم رشد هر صنعتی وابسته به عواملی است که مبارزه با فساد از مهمترین آنها است . اعتقاد دارم فساد سیستمی نداریم اما به خاطر شرایط جدید باید با هر گونه فساد مبارزه کنیم و بهترین راه مبارزه هم دقت در تصمیمات و مشورت با صاحبان فکر و صنعت است که فساد را به حداقل می‌رساند.

رحمانی با اشاره به اینکه خط تبادل با دستگاه‌ها شروع شده است و طرح شناسایی را در تولید ملی آغاز کرده‌ایم، ادامه داد: نوسازی صنایع هم از جمله اولویت‌های وزارت صنعت است و در این زمینه نوسازی ۱۰ هزار واحد تولیدی در بخش صنعت و معدن را در برنامه داریم .

وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: در حوزه بازرگانی،ذخیره سازی کالاها بهتر از دوره‌های قبل بوده و هست و دولت با همه مشکلات ارزی برای ۶ ماه ابتدای سال و ۶ماهه دوم و همچنین سال آینده ارز مورد نیاز کالاهای اساسی را تأمین کرده‌است.

وی افزود: امسال ۱۰ پروژه‌ ویژه‌ را در دستور کار داریم و به طور کلی ۵۵ برنامه در حوزه لجستیک و تأمین کالا ، معادن کوچک، نوسازی صنایع و ناوگان ، ارتباط صنعت و دانشگاه و… تعریف شده است و در این زمینه طی ۳ سال آینده ۲۲ هزار ناوگان سنگین را نوسازی خواهیم کرد و طی ۱۰ سال آینده به ۴۰ هزار واگن نیازداریم و طی ۵ سال آینده یک هزار فروند کشتی و اقیانوس پیما در داخل کشور ساخته خواهد شد.

رحمانی همچنین در حاشیه بازدید از انبارهای نگهداری کالا در مجتمع شهید مدرس در جمع خبرنگاران از توزیع اقلام و کالاهای اساسی احتکاری که کشف و ضبط شده اند به قیمت رسمی در شبکه توزیع سراسری خبر داد.

به گزارش ایرنا، وی درباره تامین مایحتاج اساسی مردم گفت: با توجه به حساسیت ویژه مسئولان کشور، مقام معظم رهبری، رئیس جمهوری و دولت در اطمینان حاصل کردن از تامین مایحتاج عمومی و کالاهای اساسی، امکانات خوبی برای ذخیره سازی و تامین این نیازها در کشور و استان های مختلف کشور فراهم است.

وزیر صنعت درباره تاثیر تحریم های یکجانبه کاخ سفید علیه ایران و تاثیر احتمالی آن بر روی مناسبات با سایر کشورها هم گفت: قطعا مشکل حل نشدنی از این حیث وجود ندارد و پیش‌بینی و تمهیداتی که وزارتخانه های مختلف کرده بودند بیشتر از آن چیزی است که اعلام شده و معاون اول رئیس جمهوری هم به این مساله اشاره کرد.وی از افزایش ۱۳درصدی میزان صادرات ایران در نیمه نخست امسال خبر داد و گفت: با رفع موانع و استفاده از ظرفیت همه مناطق کشور، این رقم قابل افزایش است.در نیمه دوم امسال هم پیش بینی کارشناسان ما این است که دست‌کم ۱۳ درصد افزایش را در صادرات خواهیم داشت.رحمانی همچنین درباره تامین ارز وارد کنندگان و صادرکنندگان گفت: یک مساله تامین ارز کالاهای اساسی وارداتی است که در این زمینه با تامین از منابع مختلف اعم از درآمدهای نفتی، دولت هیچ مشکلی ندارد. به طوری که ارز مورد نیاز برای کالاهای وارداتی امسال و سال آینده تامین است .

وی اضافه کرد: در مورد تامین ارز مواد اولیه واحدهای تولیدی هم مشکلی وجود ندارد و نباید نگران شد. این ارز هم تامین و از طریق وزارت کشور به استانداری ها و فرمانداری ها ابلاغ شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه در حمایت از واحدهای تولیدی داخل، حفظ تولید و اشتغال موجود هیچ محدودیتی وجود ندارد، گفت: در سال های گذشته،ظرفیت های ایجاد شده بیش از نیاز داخل بوده و به همین خاطر در بسیاری از کالاها باید صادرات انجام شود. ضمن این که حفظ و تامین بازار داخلی در اولویت است.

برچسب‌ها:

نظر شما