شناسهٔ خبر: 29251412 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

وزیر ارشاد:

تعزیه را نباید دست کم گرفت

نمایندگی فارس

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعزیه را هنری ترکیبی و عاملی برای حیات اجتماعی در حوزه‌های مختلف دانست و شهرستان «لامرد» را یکی از پایگاه‌های مهم تعزیه برشمرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایسنا، سید عباس صالحی شامگاه پنجشنبه 17 آبان در آیین اختتامیه سیزدهیم سوگواره تعزیه کشوری که در مجموعه فرهنگی مذهبی ابوفاضل لامرد برگزار شد، گفت: عشق و محبت به اهل بیت(ع) بین مردم ایران در طول تاریخ و علیرغم مسافت‌های جغرافیایی و مذهبی و ادیان توانسته مجموعه وسیع ایرانی را زیر یک خیمه جمع می‌کند.

صالحی گفت: پیمایش‌های مختلف اجتماعی نشان می‌دهد که محبت به ائمه(ع) در جامعه ایران بیش از هر موضوع دیگری مردم را دور هم جمع می‌کند.

وی گفت: مطالعات اجتماعی انجام شده در ایران توسط دستگاه‌های مختلف در چند دهه اخیر نشان می‌دهد 80 درصد مردم ایران مهر اهل بیت (ع) احساس می‌کنند و این احساس بین مردم فارس بیش از 90 درصد است .

صالحی با بیان اینکه این مهر و عشق به اهل بیت نمادها وقالب های مختلفی دارد تصریح کرد: یکی از این قالب‌ها تعزیه است که در چند سده اخیر عشق و علاقه خاصی بین ایرانیان داشته و لامرد یکی از پایگاه‌های مهم این رویداد معنوی و الهی مطرح محسوب می‌شود.

وی گفت: تعزیه از یک طرف تجسم بخش حوادث تشیع است و از طرفی یک هنر ترکیبی است ما آیین‌های مختلفی داریم اما هیچ آیینی مانند تعزیه برخلاف دیگر هنرها که یک رسته‌ای هستند ترکیبی از هنرهای نمایشی، ادبی، تجسمی و آوایی است.

صالحی تعزیه را هنری مردمی خواند و ادامه داد: ماندگاری تعزیه ریشه در عمق ارادت مردم به اهل بیت (ع) دارد، تعزیه از معدود هنرهایی است که مردم پایگاه اصلی آن هستند که این به دلیل همان محبت به ائمه اطهار است .

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر ویژگی‌های تعزیه گفت: تعزیه نمادها و واقعیت‌ها را باهم پیوند زده، نباید آن را به عنوان یک آیین دست کم گرفت. تعزیه کارکردهای قابل توجه داشته و در بخش های مختلف معنوی، وجودی تاثیرات قابل توجهی داشته و ارتباط با اولیا و نفرت از دشمنان را در ما ایجاد کرده، به طوریکه طی چند صدسال اخیر تعزیه بیش از خطابه و شعر موثر بوده است.

صالحی تاکید کرد: تعزیه در حیات اجتماعی ما در حوزه فرهنگی و دینی، هم در حوزه فرهنگ عمومی و هنرهای ایرانی و هم در هویت سیاسی، عیرت دینی، حقیقت جویی، حقیقت خواهی و دشمن ستیری نقش عظیمی داشته و دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه لامرد به عنوان قطب تعزیه به تکاپوی خود ادامه می‌دهد،گفت: امیدواریم ایده‌هایی که برای گسترش این هنر و آیین مطرح شده مورد حمایت قرار گرفته و لامرد هم در حوزه دینی و هنری با یک نگاه راهبردی بیش از پیش حرکت کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما