شناسهٔ خبر: 29243047 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: ایسنا | لینک خبر

​رئیس پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی عنوان کرد

تاکید بر اهمیت مناظره‌ها و گفت‌وگوهای امام رضا(ع)

نمایندگی قم

​رئیس پژوهشکده بین‌المللی عروة الوثقی گفت: مناظره‌ها و گفت‌وگوهای امام رضا(ع) را گنجینه‌ای ارزشمندی برای جویندگان علم و حقیقت می دانند و به راستی که مناظره‌های این امام بزرگوار با نخبگان و اندیشمندان و دانشمندان عصر نشان از تقریب و وحدت مذاهب بود.

صاحب‌خبر -

دکتر حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری در گفت‌وگو با ایسنا، با تسلیت شهادت امام رضا(ع) اظهار کرد: این امام همام دارای مقام و منزلت بالای علمی و اخلاقی است تا جایی که دوستان و دشمنان به وجود چنین مرتبه و جایگاهی معترف بودند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی افزود: امام هشتم حضرت علی بن موسی الرّضا(ع) عالم آل محمّد و فقیه اهل بیت(ع) خوانده می شوند چرا که همچون جدّ بزرگوارشان امیرالمؤمنین علی(ع) سرچشمه علم و فضیلت هستند.

حجت الاسلام والمسلمین مختاری بیان کرد:کلمات نورانی در مناظرات امام رضا(ع) مائده آسمانی است که همچون گوهری در میان علوم و معارف اهل بیت (ع) می درخشد و می تواند راهگشای بسیاری از مشکلات جهان اسلام باشد .

وی خاطرنشان کرد: این مناظرات علمی با علما در واقع مشعل فروزان در همگرایی و اتحاد میان مسلمانان گویای آنند که گفت‌وگو یگانه راه تقریب و اتحاد است.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: شرط اول در همگرایی و اتحاد میان مسلمانان حرکت در مسیر عقل منوّر به شریعت است؛ گفت‌وگوهای علمی و مباحث علمی میان اندیشمندان ادیان و مذاهب مختلف بسیار مفید و ارزشمند است.

وی افزود :در میان بیانات ارزشمند آن حضرت، حرکت بر محور عقلانیت یکی از درخشان­ترین مواعظ و پندهای آن حضرت است چنانکه می‌فرمایند: «صَدِیقُ کُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه وَ عَدُوُّهُ جَهْلُه‏؛ تنها دوست انسان، همان عقل اوست و تنها دشمن انسان جهل اوست».

رئیس پژوهشکده بین المللی عروة الوثقی اظهار کرد: بی شک، تلاش برای تقریب و همگرایی مذاهب اسلامی، یک مجاهدت بزرگ بوده و امروز، جهان اسلام نیازمند اندیشمندانی است که با نگاه عقلانی، وحیانی و تقریبی آلام مظلومان و پابرهنگان جهان را بکاهند و آتش اختلاف را بنشانند.

حجت الاسلام والمسلمین مختاری در خصوص شهادت این امام تصریح کرد: شراره های اندوه شهادت امام رضا(ع) وجود انسان را می سوزاند آثار معنوی مضجع شریف آن حضرت تا جایی است که امام صادق (ع) سالها پیش از شهادت آن حضرت در طوس فرمود: هر کس با معرفت فرزندم را در شهر طوس زیارت کند، خودم او را وارد بهشت می‌کنم.

وی بیان کرد: وجود مبارک حضرت ثامن الحجج (ع) نیز در این باب می فرماید «هر کس مرا در غربتم [در خراسان] زیارت کند روز قیامت در سه موقف به دیدارش می­‌آیم تا او را از حالات سخت آنها نجات دهم؛ هنگام اعطای نامه اعمال، هنگام عبور از صراط و در موقف میزان اعمال.


انتهای پیام

برچسب‌ها:

نظر شما