شناسهٔ خبر: 28957180 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه فرهیختگان-قدیمی | لینک خبر

کالری برنج را تا نصف کم کنید

صاحب‌خبر - برنج یکی از غذاهای پرطرفدار در دنیا محسوب می‌شود که همراه با غذاهای دیگر سرو می‌شود. اما از مهم‌ترین مشکلاتی که این ماده‌غذایی دارد، کالری بسیار بالای آن است، به‌طوری که مصرف مداوم آن تا حد زیادی باعث بروز چاقی شکمی می‌شود. معمولا یک فنجان برنج پخته‌شده حاوی 240 کالری نشاسته‌دار است که اگر این کالری را پس از مصرف نسوزانید، به سرعت تبدیل به چربی و در بدن ذخیره می‌شود. اما محققان سریلانکایی راه جالبی برای کاهش این حجم بالای کالری برنج پیشنهاد داده‌اند که برای ما ایرانی‌هایی که از طرفداران برنج هستیم، می‌تواند بسیار مفید باشد. با این کار، 50 درصد حجم کالری برنج کم می‌شود و فواید زیادی هم برای سلامتی بدن دارد. به گزارش sciencealert، ظرف آبی را روی اجاق گاز بگذارید تا به درجه جوش برسد اما قبل از اینکه برنج خام را به آن اضافه کنید، حدود سه درصد وزن برنج، روغن نارگیل به آب اضافه کنید. این مقدار برابر یک قاشق چایخوری به ازای نصف فنجان برنج است. بعد از اینکه برنج پخت و آماده شد، آن را حدود 12ساعت داخل یخچال بگذارید. وقتی هم که خواستید برنج را بخورید، آن را داخل مایکروفر گرم کنید. روغن نارگیلی که به برنج اضافه می‌کنید، ساختار مولکول‌های نشاسته را تغییر می‌دهد. 12ساعت خنک کردن آن هم باعث تشکیل اتصالات هیدروژنی بین مولکول‌های خارجی دانه‌های برنج می‌شود که به نشاسته مقاوم تبدیل می‌شوند. اما گرم کردن برنج، دیگر سطح مقاوم نشاسته را تغییر نمی‌دهد. با این کار، میزان نشاسته قابل‌هضم برنج تا 15برابر کمتر می‌شود. محققان معتقدند برای دیگر غذاهای نشاسته‌ای هم می‌توانید همین راهکار را انجام دهید تا بخش زیادی از کالری آن را از بین ببرید و غذای سالم‌تری مصرف کنید.

نظر شما