شناسهٔ خبر: 28918651 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

سرانه مصرف لبنیات مردم در ایران: کمتر از یک لیوان در روز

کشور فنلاند ‏رتبه اول مصرف لبنیات دنیا با سرانه مصرف 365 کیلوگرم سالانه به ازای هر فرد را دارد و سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ‏ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است.‏

صاحب‌خبر -

معاون وزیر بهداشت گفت: سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و ‏حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است و یک پنجم مردم فنلاند است.

به گزارش ایرنا، علیرضا رئیسی روز دوشنبه در همایش غذای سالم لبنیات سالم که در سالن همایش‌های رازی ‏دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد، افزود: اهمیت سلامت و مصرف لبنیات بر کسی پوشیده نیست. اگر سرانه مصرف لبنیات در ‏هر کشوری بالا باشد، قطعا آن کشور در ارتباط با سایر شاخص‌های بهداشتی و سلامت در جایگاه خوبی قرار می گیرد.

معاون وزیر بهداشت گفت: کشور فنلاند ‏رتبه اول مصرف لبنیات دنیا با سرانه مصرف 365 کیلوگرم سالانه به ازای هر فرد را دارد و سرانه مصرف روزانه لبنیات مردم در ‏ایران نا امید کننده و کمتر از یک لیوان و حدود 130 تا 190 گرم در روز و سالانه زیر 70 کیلوگرم است.‏

وی افزود: اگر فرهنگ مصرف لبنیات را از کودکی آغاز کرده و تا سالمندی ادامه دهیم، زندگی پربارتر و مولدتر و سالمتری خواهیم ‏داشت.‏

رئیسی با اشاره به مصرف پایین لبنیات در کشور، ادامه داد: مصرف پایین لبنیات در کشور، واقعا نگران کننده است. اکثر جمعیت ‏ایران جوان هستند و از طرفی در احادیث و آیات، مصرف غذای سالم و لبنیات به مسلمانان توصیه شده است. در نتیجه به کار ‏بیشتری در این زمینه نیاز داریم.‏

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: سرانه مصرف لبنیات در هر کشور ارتباط مستقیم با وضعیت اقتصادی و ‏درآمد ناخالص ملی‏ آن کشور دارد. در ‏نتیجه باید به قیمت تمام شده لبنیات در عرضه و توزیع نیز توجه کنیم تا مردم به راحتی به این مواد غذایی دسترسی داشته باشند و از آن ‏استفاده کنند.‏

وی اظهار داشت: برای اولین بار در کشور دستورالعملی به کمک اصناف تدوین شد که ساماندهی مسائل فنی، تولید، عرضه و توزیع ‏مواد لبنی انجام شود. این دستورالعمل آماده شده و دو گروه را هدف قرار می‌دهد. اول مواد لبنی که در عرصه تولید و توزیع و عرضه ‏و کارکنان را مورد نظر دارد.

رئیسی گفت: بیش از 9 هزار واحد صنفی در کشور در فرآیند عرضه و توزیع لبنیات کار می‌کنند. سال گذشته با ‏کمک واحد بهداشت محیط وزارت بهداشت، همه اصناف فعال در لبنیات ارزیابی و پایش شدند. در کنار این واحدها، تولید سنتی لبنیات نیز وجود دارد. ‏این واحدهای سنتی نیازمند کنترل بودند که این اتفاق نیز افتاد و باید از اصناف و نیروی انتظامی در این رابطه تشکر کنیم.‏

نظر شما